Jordan Peterson lämnar Patreon efter censur

publicerad 21 februari 2019
- av Markus Andersson
Jordan B. Peterson, Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0
Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

Efter att den populära crowdfundingtjänsten Patreon stängt av videobloggaren Sargon of Akkad meddelade den kanadensiske psykologen och författaren Jordan Peterson att han lämnar tjänsten i protest.

Peterson betonar att han varit nöjd med Patreon som tjänst och att den hjälpt honom att samla in pengar men att han helt enkelt inte kan fortsätta befatta sig med företaget på grund av deras iver att censurera politiska dissidenter.

“Jag tycker inte att det Patreon beslutade sig att göra mot Sargon of Akkad var rätt, och det skapar ett farligt prejudikat.”

Även den välkände frihetlige debattören Dave Rubin som deltar i videosändningen tillsammans med Peterson berättar att han lämnar Patreon av samma skäl.

Peterson beskriver Patreon som ett oetiskt företag och påpekar det är mycket viktigt det är att skydda det fria ordet. Istället för att använda sig av Patreon arbetar de nu på att ta fram en alternativ tjänst som ska fungera på ett liknande sätt, men som inte ägnar sig åt censurtilltag.

“Vilken frihet vill du ha i en digital värld?, frågar sig Dave Rubin och uppmanar tittarna att fundera över hur internets framtid kan komma att se ut om censuren intensifieras och människor istället för att visa sitt missnöje bara accepterar de nya inskränkningarna.”

Peterson hade när han stängde ned kontot hela 4,539 månatliga donatörer som tillsammans gav 33,394 dollar.

Text: Artikeln har tidigare publicerats i Nya Dagbladet


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att stå upp för någonting och försvara detta har att göra med sin egna självrespekt. och det är att ha en intrigitet som kan vara viktigare och starkare än ditt omedelbara liv. Människan har olika dynamiker, det som driver en person på en viss dynamik, för att försöka bringa ordning på den dynamiken s.a.s.
  Nåväl, har du mänsklighetens dynamik för ögonen och fullständigt struntar i vad ditt lands bevarande och fortsatta överlevande har med dig att göra, som våra nuvarande politiker, så är det som händer nu fullständigt förklarat.
  Vår nuvarande regering ser endast till egen dynamik, de vill ha en egen riktigt fet plånbok, och följer denna råttfångare som globalisterna personifierar i allt vad de vill åstadkomma. Den Politiska Korrektheten och dess mediala dominans, att trycka ner andra mediala förekomster med alla till buds subtila råsopar under bältet och samtidigt slå sig för bröstet i sin egna beundran över vad de har åstadkommit. Jag skulle vilja säga att de pissar i motvind, men de har inte upptäckt det ännu.

 • Tyvärr är man inte förvånad. Globalisterna infiltrerar överallt och de har enorma ekonomiska resurser och kan därigenom “köpa” de flesta goda krafter som från början har som primärt intresse att värna det fria ordet.

  Ett kvitto så gott som något på den för folket destruktiva agenda som finns i bakgrunden, och som globalisterna effektivt styr genom sin plånbok.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *