Jordan Peterson lämnar Patreon efter censur

5
Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

Efter att den populära crowdfundingtjänsten Patreon stängt av videobloggaren Sargon of Akkad meddelade den kanadensiske psykologen och författaren Jordan Peterson att han lämnar tjänsten i protest.

Peterson betonar att han varit nöjd med Patreon som tjänst och att den hjälpt honom att samla in pengar men att han helt enkelt inte kan fortsätta befatta sig med företaget på grund av deras iver att censurera politiska dissidenter.

“Jag tycker inte att det Patreon beslutade sig att göra mot Sargon of Akkad var rätt, och det skapar ett farligt prejudikat.”

Även den välkände frihetlige debattören Dave Rubin som deltar i videosändningen tillsammans med Peterson berättar att han lämnar Patreon av samma skäl.

Peterson beskriver Patreon som ett oetiskt företag och påpekar det är mycket viktigt det är att skydda det fria ordet. Istället för att använda sig av Patreon arbetar de nu på att ta fram en alternativ tjänst som ska fungera på ett liknande sätt, men som inte ägnar sig åt censurtilltag.

“Vilken frihet vill du ha i en digital värld?, frågar sig Dave Rubin och uppmanar tittarna att fundera över hur internets framtid kan komma att se ut om censuren intensifieras och människor istället för att visa sitt missnöje bara accepterar de nya inskränkningarna.”

Peterson hade när han stängde ned kontot hela 4,539 månatliga donatörer som tillsammans gav 33,394 dollar.

Text: Artikeln har tidigare publicerats i Nya Dagbladet


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
10 april 2020 kl 04:35

Jordan B Petersons dotter Mikhaila Peterson berättar, att hennes pappa nyligen har legat för döden, men nu tack vare vård i Ryssland återhämtar sig från svårt fysiologiskt Benzodiazepin-beroende och svår lunginflammation. Lunginflammationen skall han ha ådragit sig på amerikanskt sjukhus:

Peterson Family Update – February 2020 https://www.youtube.com/watch?v=DTwEFa5NW2k

per
per
Gäst
Reply to  per
10 april 2020 kl 04:58

Mikhaila Petersons berättelse ovan illustrerar på flera olika sätt hur även tänkande, intelligenta människor, på grund av etablissemangets desinformation, är svårt medicinskt illiterata och att detta får fruktansvärda följder för deras liv. Hennes prat innehåller tyvärr indikationer på, att familjens medicinska naivitet är i grunden bestående.

Anders Wiman
Gäst
21 februari 2019 kl 13:31

Att stå upp för någonting och försvara detta har att göra med sin egna självrespekt. och det är att ha en intrigitet som kan vara viktigare och starkare än ditt omedelbara liv. Människan har olika dynamiker, det som driver en person på en viss dynamik, för att försöka bringa ordning på den dynamiken s.a.s.
Nåväl, har du mänsklighetens dynamik för ögonen och fullständigt struntar i vad ditt lands bevarande och fortsatta överlevande har med dig att göra, som våra nuvarande politiker, så är det som händer nu fullständigt förklarat.
Vår nuvarande regering ser endast till egen dynamik, de vill ha en egen riktigt fet plånbok, och följer denna råttfångare som globalisterna personifierar i allt vad de vill åstadkomma. Den Politiska Korrektheten och dess mediala dominans, att trycka ner andra mediala förekomster med alla till buds subtila råsopar under bältet och samtidigt slå sig för bröstet i sin egna beundran över vad de har åstadkommit. Jag skulle vilja säga att de pissar i motvind, men de har inte upptäckt det ännu.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Anders Wiman
21 februari 2019 kl 14:41

jag hoppas att du har rätt Anders, att de pissar i motvind….

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
21 februari 2019 kl 11:57

Tyvärr är man inte förvånad. Globalisterna infiltrerar överallt och de har enorma ekonomiska resurser och kan därigenom “köpa” de flesta goda krafter som från början har som primärt intresse att värna det fria ordet.

Ett kvitto så gott som något på den för folket destruktiva agenda som finns i bakgrunden, och som globalisterna effektivt styr genom sin plånbok.