Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Norberg: Den mest utsatta religionen runt om i världen är Kristendomen

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 30 april 2019
- Jan Norberg
Rundkyrkorna från 1100-talet på Bornholm är byggda som fästningar mot angrepp. Foto: Eva Nilsson

DEBATT. Med anledning av terrordådet på Sri Lanka häromdagen så finns det anledning att uppmärksamma vad som i Sverige ständigt bemöts med en kompakt tystnad från massmedierna och den samlade vänstern, något som min husguru i religiösa frågor, Mohamed Omar, redan hunnit reflektera över.

Text: Jan Norberg

Även ibland en del av NewsVoice-läsare förefaller det finnas en hel del vars sympatier med Islams härjningar är påtaglig, en märklig hållning om man läser Omars faktabaserade jämförelse mellan kristna och muslimer.

Mohamed Omar - Wikimedia Commons, CC BY 2.5
Mohamed Omar – Wikimedia Commons, CC BY 2.5

“Reaktionerna inom etablissemanget efter jihadistmassakern på Sri Lanka har varit väldigt olik de som kom efter attacken mot moskéer på Nya Zeeland. Vår statsminister Stefan Löfven kallade till presskonferens efter attacken på Nya Zeeland, men den här gången twittrade han bara ett fördömande. Det skulle kunna tolkas som att kristnas liv är mindre värda än muslimers. Sex gånger fler människor dödades på Sri Lanka än på Nya Zeeland.” – Mohamed Omar

Efter att ha läst Omars krönika i DGS så finns egentligen bara en sak att tillägga, Islam i Sverige måste sluta att betraktas som en religion. Det är en fanatisk och mordlysten sekt som leder till ett helt avhumaniserat samhälle.

Är det den framtiden massmedierna och den svenska samlade vänstern vill se ta plats i Sverige så är vi på god väg. Det blir svårt att förstå den överslätande attityden från vänstern när det gäller våld och kriminalitet utförd i Islams namn, eller är muslimernas socialistiska grundsyn så begärlig som röst i svenska val att vänstern med Stefan Löfven i spetsen hellre tittar bort när den islamrelaterade våldsvågen i Sverige och annorstädes sprider död och elände ibland dem vilka i religionsfrihetens namn tillber någon annan Gud än Allah?

Kristendomen under attack

Inte heller tror jag att det är särskilt många svenskar som hunnit ta till sig att den mest utsatta religionen runt om i världen är Kristendomen. Förövarna i likhet med dådet på Sri Lanka är som vanligt oftast funna ibland någon gren av Islam.

“När justitieministern Morgon Johansson twittrade om terrorn på Nya Zeeland nämner han ”högerextremism”, men när han twittrar om terrorn på Sri Lanka skriver han bara ”terrorism”. Man nämner inte gärna den islamistiska terrorismen vid namn. Men förmodligen handlar det om att vänstern inte kan använda den här attacken på samma sätt.”

“Enligt vänsterns värdegrund så är alla människor lika mycket värda. Men i praktiken verkar det som om muslimer är mer värda för vänstern än kristna. För efter det jihadistiska blodbadet på Sri Lanka har inte vänstern haft någon manifestation alls. Ingen ring runt en kyrka”. – Mohamed Omar

Sri Lanka-dåden förbigås i svenska medier med största möjliga tystnad, kan det möjligen vara som Omar indikerar dvs det fanns ingen västlig vit kristen man ibland gärningsmännen, varför den svenska pk-eliten håller tyst. Allt annat skulle ju de riskera några muslimska vänsterröster i valen framöver.

Svensk vänsterpolitik framstår som mer och mer fanatisk i sin utilitaristiska hållning då de med hjälp av muslimska röster försöker klamra sig fast vid köttgrytorna på skattebetalarnas bekostnad.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Islam