Tidningen Para§raf påhoppad av högern

6
Dick Sundevall, chefredaktör,Para§raf. Pressfoto: Para§raf

Som säkert många av er läsare har lagt märke till så angrips Para§raf allt mer. Påhoppen kommer genomgående från den yttersta mörkblåbruna kanten. När man misslyckades med att bemöta oss i sak, gick man över till att hoppa på Para§raf som magasin. Nu har man tagit nästa steg och misstänkliggör hur vi finansierar Para§raf. Därtill riktar man in sig mot enskilda medarbetare.

Text: Dick Sundevall, chefredaktör, Para§raf | Artikeln har tidigare publicerats i Para§raf | Artikeln är återpublicerad med tillstånd av skribenten

De här påhoppen kan kanske fungera för den svans som sväljer fake news med god aptit. Men om man istället väljer att läsa vad vi öppet klargjort på Para§raf, då faller det hela platt till marken.

 Vi är så öppna som det är möjligt att vara:

  • Magasinet Para§raf ägs av ett svenskt aktiebolag.
  • Vi har inga utomstående ägare.
  • Vi är inte på något sätt knutna till någon mediekonstellation.
  • Vi har utgivningsbevis.
  • Vi har en ansvarig utgivare registrerad.

För att bli ansvarig utgivare för medier i Sverige blir man noga kontrollerad, vilket jag naturligtvis också blev.

Därtill har vi öppet klargjort, se länk nedan, var pengarna går till som våra läsare swishar till oss eller överför varje månad i form av donationer.

Där har vi också klargjort att inga medarbetare får betalt. Inte heller vi som utgör redaktionsledning. Vi har inga redaktionslokaler och alla kostnader för datorer, mobiler och övrigt som vi behöver står vi för själva. Har vi tagit ledigt från ordinarie jobb för att bevaka rättegångar eller liknande så har vi även fått stå för det själva.

Därmed har vi kunnat hålla nere Para§rafs kostnader till att bestå av bokföring och revision för aktiebolaget, och de kostnader vi haft för marknadsföring och att i olika omgångar utveckla sajten och driva den.

Varför har vi då startat och drivit Magasinet Para§raf utan att ha något kapital att tala om? Kunde vi inte försökt få med intressenter som kunde ha gått in med pengar? Visst kunde vi ha gjort det och visst fanns det intressenter. Men vi har medvetet valt att istället bygga Para§raf på våra allt fler medarbetares engagemang.

De stora fördelarna med det är att vi aldrig kommer att bli tvungna att skära ner ”personalstyrkan” eller behöva lägga ner Para§raf av ekonomiska skäl. Och inte minst så kommer vi att finnas kvar oavsett hur mycket skit vissa kastar på oss. Oavsett hur mycket lögner de sprider om magasinet som helhet eller om enskilda medarbetare. Och oavsett hur mycket hot vi utsätts för. Kort sagt – vi viker inte ner oss.

Några har till och med försökt ifrågasätta hur väletablerade advokatbyråer kan annonsera hos oss. Men snälla, det är erfarna advokater som fattar de besluten. Och de har naturligtvis granskat oss innan de bestämde sig.

“Men har ni inte under de här åren blivit allt mer politiska?”, frågade en läsare i ett mejl till mig.

I viss mening har vi alltid varit politiska i och med att vi ifrågasatt väldigt mycket som regering och riksdag beslutat vad gäller rätts- och kriminalfrågor. Vi har startat Para§raf för att utgöra en motröst som kritiskt granskar rättsväsendet.

– Men ni är ju väldigt kritiska mot Sverigedemokraterna och andra långt ute på den kanten, kanske någon invänder.

Ja, för vi står för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Därmed är vi emot alla former av rasism och har följaktligen tagit klar ställning mot Sverigedemokraterna.

Eftersom frågan om SD och eventuellt samarbete med det partiet har blivit alltmer politisk het, har vi nog helt riktigt som läsare påpekade blivit ”mer politiska”. Vi på Para§raf framlever inte våra liv i ett vakuum och eftersom våra artiklar och krönikor är tidsaktuella påverkas vi naturligtvis av vad som händer omkring oss.

Vi som andra medier som tar klart avstånd från rasism och smygrasism blir av vissa benämnda som vänsterextrema eller som kommunister.

Jag har tidigare framfört det här, men upprepar det gärna. Länka mig en enda artikel eller krönika, av de cirka 4 000 som återfinns på Para§raf, där vi ens antyder att vi tycker att läsarna ska rösta på Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Kan någon påvisa det ska jag genast avpublicera den artikeln och därtill göra offentlig avbön för att jag släppt igenom den.

Ingen har kunnat påvisat det här, för under de sju år vi har verkat har vi framfört kritik mot samtliga riksdagspartier. Visst har vi uppmanat våra läsare att inte rösta på Sverigedemokraterna, eftersom vi är mot all form av rasism. Men vi har aldrig pekat ut något annat parti som vi tycker att någon ska rösta på.

I och med att vi växer och citeras allt mer i olika medier har vi också blivit alltmer angripna. Det kastas mer och mer skit på vad vi framför och inte sällan utgörs det av rena lögner.

Vi ser det som ett uttryck för att man i sak inte kan bemöta oss Alltså som en form av erkännande av att vad vi för fram får betydelse. Annars skulle väl rimligen inte dessa mörkblåbruna skribenter bry sig?

Men vad försörjer ni er på? har några frågat. Och mer konkret har frågan ställts om jag betalar ut svarta löner? För var och en som är läskunnig är det väldigt enkelt att få svar på den frågan. Under varje krönika och debattartikel finns en presentationsruta där skribenten presenteras och där det framgår vad han eller hon arbetar med.

De försörjer sig alltså som advokater, åklagare, poliser, professorer, lärare, författare och så vidare. Andra har sin pension.

Allt det här redovisas öppet på Para§raf så det finns ingen anledning att ställa de här frågorna – om man inte är ute för att försöka framställa oss som skumma på ett eller annat sätt. Men för vissa är det kanske skumt att man inte har någon person, organisation eller företag som betalar en för att framföra det som finansiären anser vara för dagen lämpliga åsikter?

Man kan kanske fråga sig varför våra läsare skulle vilja stödja oss ekonomiskt om vi nu inte har så värst stora omkostnader? För att vi ska kunna gå vidare med mer grävande journalistik. Och för att vi ska kunna utvecklas och få medarbetare i fler delar av landet. Idag täcker vi ganska bra från Skåne upp till och med Mälardalen. Men inte längre norrut.

Ska vi kunna bevaka en större rättegång någonstans i landet och en medarbetare kanske behöver ta ledigt för något som kan pågå i veckor, så som vi gjorde med den stora kokainrättegången Playa, måste vi framöver kunna ersätta honom eller henne för förlorad arbetsförtjänst och resekostnader etcetera.

Så stöd oss gärna med små som större summor. Stöd den sajt de mörkblåbruna hatar mest, antingen de kommit ut ur SD-garderoben eller fortfarande gömmer sig där inne i mörkret. Du hittar all information om hur du på olika sätt kan stödja oss och vad pengarna går till här.

 Som sagt, vi kommer att finnas kvar hur mycket skit som än kastas på oss. Vi kommer inte att vika ner oss hur mycket lögnerna och hoten än ökar. För oss utgör det bara en bekräftelse på att vi behövs.

Text: Dick Sundevall, chefredaktör, Para§raf


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Linda
Linda
Gäst
6 juni 2019 kl 23:56

Paragraf tappade mig helt med denna artikel.
https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/54661-darfor-angrips-greta-thunberg/

Känner man inte till globalisternas spel i polariseringsagendan i klimatreligionen så vet man helt enkelt inte mycket. Dick har ingen aning om varför Greta med ofta all rätta kritiseras. Inte för att inte miljön är ett av det viktigaste vi har, utan för att lösningarna som ska levereras, levereras av sanna personer som skapat de flesta miljöproblem vi har idag. Tillsamman med en massa omedvetna och obildade röstboskap som mest vill leva ett bekvämt liv.

Paragraf erbjuder inget nytt gentemot Bonnier och statsägda medier. Tyvärr. Och inte är jag mörkblåbrun heller.

Och som om SD skulle vara värre än något annat parti. Men inte är de något alternativ för mig. Alls.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 juni 2019 kl 11:54

Vilken snömosartikel! Para&raf gör nog klokast i att hålla sig till just paragrafer.

Att fortfarande anklaga SD för att vara rasistiskt vittnar om man inte följer sin tid. Rasistkortet är idag synnerligen slitet, och att ge sig på att använda det vittnar om avsaknad av egen analys, alternativt hjärntvätt.

De verkligt rasistiska partierna idag är dessutom S, C och MP.

Tyvärr Dick, tidningen hade nog kunnat bli något om du/ni inte blandat in politik.

Jan Norberg
5 juni 2019 kl 00:50

Jag hade tänkt lämna denna artikel med tystnad men då Pål B anlägger en viss förståelse för en sådan ärkeskurk som Dick Sundevall måste jag yttra mig.

Jag tycker det är bra att debattklimatet skärps och att polariseringen ökar högst avsevärt. För min del får man gärna ge sig på Paragrafgänget med hull och hår, dra dem i smutsen och göra allt för att försvåra deras arbete.

Det är så de själva arbetar och därför skall de tvingas äta samma medicin som de själva ordinerar åt andra. No mercy!!

Man kanske inte behöver “hata” men att starkt ogilla extremvänsterns framfart skärper motsättningarna i samhället och det behövs verkligen för att den hjärntvättade svenska befolkningen skall vakna upp och kritiskt granska vad dessa kommunister sysslar med.

När dessa kommunister tar sig det självpåtagna tolkningsföreträdet så skall vi andra alltid opponera oss ljudligt och tvinga alla dessa äckel till reträtt, öka den intellektuella insatsen genom att ständigt utmana dem och skärp polariseringen kraftigt.

För varje attack så skärps motsättningarna och kommunisterna tvingas försvara sig och att ständigt behöva löpa gatlopp skall till slut betvinga dem.

Pål BergströmD
4 juni 2019 kl 23:05

Det glädjer mig att Newsvoice ger utrymme för allas åsikter och återigen bevisar sin mission.

Tack för klargörandet Dick. Tråkigt när folk drar förhastade slutsatser. Men det är allvarligt när du sätter likhetstecken mellan SD och rasism. Det spär på hat och kan vara en förklaring till påhoppen, även om jag inte försvarar dem annat om de är sakliga och relevanta.

Hjälp till att minska hatet. Tänk om och be om ursäkt!

En annan
En annan
Gäst
4 juni 2019 kl 20:39

Jo men för vem behövs ni? för mig som skattebetalare som ser mina pengar slukas av ett svart hål som heter migration, migration till oss som lyckats bygga ett hyggligt fungerande land, där omsorg om våra föräldrar är viktigare än omsorg om hitkommna lycksökare som vet mer pm sina rättigheter än sina skylldigheter. Hela ditt ock de dinas resonemang verkar hela tiden gå ut på att vi är skyldiga omvärden att bevaka tvivelaktiga personers rättigheter medan vi hela tiden ska ta skämskudden!
Om man kunde överföra energin i vänsterfloskler, behövs knappast kärnkraft, floskelenergin kan ta dig hur långt som helst!

Cita
Cita
Gäst
4 juni 2019 kl 20:17

“Ja, för vi står för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Därmed är vi emot alla former av rasism och har följaktligen tagit klar ställning mot Sverigedemokraterna.”

Men. Hur kan ni säga att SD är rasistiska? Att de inte står för de mänskliga rättigheterna?
Hur kan det vara en mänsklig rättighet att få del av det svenska välfärdssystemet? (Det vore ju en annan sak om vi tog emot migranter om de fick klara sig helt på egen hand.)
Hur kan det sägas vara rasistisk att säga att vi har en svensk kultur?

Det är så lätt att slänga “rasist” omkring sig utan att ha någonfog för det.
Ordet har helt förlorat sin betydelse. Jag har förstått att jag numera är ‘rasist’ eftersm jag förstår att människor som kommer från olika kulturer och bakgrund också har olika värderingar. Det har kommit att bli ‘rasistiskt’ i det nutida Sverige…