Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Stefan Whilde: Förföljelsen av homeopatin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2019
- NewsVoice redaktion
Stefan Whilde. Foto: Jane Hansson

DEBATT. Homeopatin är ständigt utsatt för smutskastning och det sprids lögner och falska myter om läkekonsten hela tiden – inte minst av den lågbegåvade och ljusskygga  skeptikerrörelsen, men också av läkemedelsindustrin och dess lobbyister, av myndigheter som är satta att försvara det svenska medicinska monopolet, av svenska skolan som lyder under staten och av media som köper skeptikerrörelsens, myndigheternas, statens och läkemedelsindustrins lögner och förtal.

Smutskampanjen – som i stort vilar på girighet, konkurrensförakt, okunskap och rädsla för det främmande – har pågått så länge homeopatin praktiserats, det vill säga i drygt 200 år.

Den miljövänliga och biverkningsfria homeopatin ses som ett hot mot läkemedelsindustrin i första hand, men också mot staten och dess övergripande makt eftersom den inte bara erbjuder varaktig hälsa utan också oberoende och individuell frihet – något som varje maktfullkomlig stat av förståeliga skäl skräms av och vill försöka tygla och kuva.

Förföljelsen av homeopatin pågår i hela världen, men är störst och mest utbredd i länder som Sverige och USA. Ändå söker fler än 500 miljoner människor hjälp av homeopatin varje år och då är inte spädbarn och yngre barn inräknade.

Jag utbildar människor i homeopati. Jag tar emot människor och djur som mår dåligt. Jag skriver en bokserie på minst femton böcker om läkekonsten (serien heter ”Homeopatins fantastiska värld!”)

Detta gör jag för att jag tror på kunskap, valfrihet och hälsa på egna villkor. På Dina villkor. Och för att sanningen om och förståelsen för vad homeopati är ska komma så många människor som möjligt till nytta och glädje.

Text: Stefan Whilde, författare, homeopat, lärare i homeopati

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq