Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

CIA:s version av krigen i Mellanöstern

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2019
- NewsVoice redaktion
Saudiarabien - Grafik. Vox.vom

NOTERAT. Vox beskriver i denna video orsaker till krigen i Mellanöstern. Narrativet baseras på Kenneth Pollack som är en fd militäranalytiker från CIA. Även om berättandet innehåller en aning självkritik mot CIA är versionen som presenteras i grunden CIA:s.

Vox.com är en amerikansk nyhetshemsida som drivs av Vox Media. Den lanserades 2014 av liberal-krönikören Ezra Klein. Vox sammanfattar ämnen på ett “wiki”-liknande sätt, som lyfter fram sammanhang och viktiga definitioner, enligt Wikipedia.

Grundaren är 80-talisten Ezra Klein, en amerikansk politisk bloggare och liberal kolumnist med erfarenheter från The Washington Post, Bloomberg News, MSNBC och det politiska magasinet The American Prospect. 

Diskutera gärna videon i kommentarsfältet. Försök att förslagsvis finna fem fel och fem rätt. Alla kommentarer som innehåller kritik mot folkgrupper raderas.

Text: NewsVoice | Grafik: Vox.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq