Edward Snowden On Trump, Privacy, And Threats To Democracy

20
669

”On the eve of his memoir ’Permanent Record’ being published, NSA whistleblower Edward Snowden talked at length from Moscow with MSNBC’s Brian Williams in an exclusive interview. This is their discussion in its entirety, edited down slightly for clarity.” – MSNBC

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Tänk om han är en C_A agent och hade ett annat syfte än det officiella
  Tänk om det finns en annan anledning till att han valde att ”avslöja” NSA….

   • För att göra det så enkelt som det bra går: En tänkbar förklaring är att CIA och NSA ligger i kollisionskurs med varandra. NSA är en del amerikanska försvarsmakten, och är patrioter och som sådana lojala till konstitutionen och presidenten. Emedan underrättelsetjänster är mer pengastyrd än politiskt styrd, och går allt som oftast dom stora amerikanska storföretages ärenden och i förläggningen gynnar detta globalisterna, som inte är patrioter.

    Så länge presidenten går globalisternas ärenden i stort, utgör detta inga problem, men nu när USA administration politisk är mer nationellt inriktad, uppstår intressekonflikter.

    För att försvaga NSA position och vända opinionen mot NSA, fick Snowden av CIA uppdraget, som han väl genomförde. CIA räknade med att avsätta presidenten som skulle gynna Snowden.

    För att komplicera det hela tror jag samarbetar CIA med andra utländska underrättelse organ vars intresse är mer globalt dessutom har CIA hållhakar på många politiker. Den part som sitter på avgjort mest information om maktelitens utbredd pedofili osv är NSA. Här arbetar bägge parter med att påverka opinionen genom att ömsom läcka uppgifter: CIA till demokrater och media samt NSA till alternativa och därför Trumpvänliga alt right rörelsens bloggar och nättidningar.

   • Snowdens avslöjanden var inga nyheter för dem som följt med i teknisk press om övervakning de senaste decennierna. Det som gäller för säkerhetstjänster, som alla jobbar under radarn, är att hålla såväl politiker och allmänhet under psykisk press så de inte sticker upp och börjar tänka och agera själva. Man skapar bara en kontrollerad sagopropaganda, ju mera reklam desto större genomslag. Kort inlägg av Sibel Edmonds, https://www.newsbud.com/https://www.bitchute.com/video/XmkTfWJmNXif/

 2. Nu gick det inte som det var tänkt, och Snowden har väl tröttnat lite. CIA har suggestivt försvagats meden Trump sidan har förstärkt. Även om Trump blir stäld inför riksrätt, spelar det ingen roll då det krävs en kvalificerad majoritet i senaten för att fälla en president och republikanerna är i majoritet i senaten. Trump är nu mycket populär bland demokraterna. Dessa intressekonflikter märks som tydligast i turerna kring Joe Biden ekonomiska intressen i Ukraina. Läckor och utspel kommer att eskalera inför att Joe Biden troligen blir Trumps huvudmotståndare i presidentvalet, om inte läckor förhindrar detta.

  Blir Trump omvald, kommer mycket, att hända och många politiker bland demokraterna är ny mycket oroliga.

  • Vad du framför här harmonierar mycket med denna video från X22 report. Dessutom meddelas att Marinkårens reserv aktiveras den 19 okt. ”Visselblåsartekniken” har kört i kaklet.
   https://youtu.be/2xvvrDUXRrA
   Samt mycket annat som inte hörs i Svenska MSM. Och, för att jämföra politik mellan våra två länder tycks samma politiska manual användas i vårt land anpassat efter resp. lagstiftning. Eller omvänt, man anpassar lagstiftning till agendan.

 3. Detta kommer inte att påverka Sverige nämnvärt, då Sverige för närvarande är globalisternas politiska stronghold.

  Går allt som tänkt, faller globalisternas makt i land efter land och som sagt sist i Sverige. Hur tror ni etablissemanget kommer att reagera? Ännu viktigare fråga blir hur alla alternativa samt framför allt den mer organiserade alt right rörelsen i Sverige kommer att reagera, när det går upp för alla att ingen håller etablissemanget bakom ryggen längre? Det kommer att landa i den politiska situationen, att det är helt upp till oss själva, att ta tag i situationen, ingen utanför landet kommer till någons undsättning. Våra grndläder kommer att stänga sina gränser.

  Tillhörde jag etablissemanget, skulle jag vända kappan i tid. Hoppas vid gud att det kommer att gå lugnt och städa till, men jag undrar jag, med tanke på den oerhörd frustration som svenska folket just nu känner och spänningen stiger hela tiden.

  Så: Vänd om medans tid är!

  • Regerings- och myndighetstoppen har nog försäkringar – t ex en garanterad helikopter på taket för att travestera en och annan film. Därefter samling på lämplig plats där festen fortsätter i sus och dus. Därför kommer nog mellan- och småcheferna att vända kappan inom en inte alltför avlägsen framtid. De tror nog länge att de också har biljetter, och självklart är det så det framställs tills det blir uppenbart att de befinner sig på samma nivå som slavarna i hierarkin. Jag gissar att kommunpolitiker i princip är mogna för en vändning. Ett otvetydligt tecken är när de börjar referera till grundlagen i sina beslut.

 4. När jag läste om Snowden i början och han pratade med en Tysk journalist om ”övervakningens 5 ögon”: USA, England, Australien, Kanada och Nya Zeeland. Det jag hakade upp mig på var att han utelämnade den stat som olagligt bildade 1948 och som i allt som handlat om MÖ och USA avslöjats allt för ofta med fingrarna i alla dessa fem länders syltburkar – Israel. Snowden måste ju haft massor med information om Mossad…..
  Här en artikel från 2014 men absolut aktuell fortfarande:
  https://veritasyaobserver.wordpress.com/2014/02/08/snowden-and-the-psyops-ship/

    • Ja Israels roll är svårare att kartlägga. Dem har inte lika stort inflytande som alla tror, men gynnas av att alla tror det. Israel är troget och lojalt endast ett land. Ibland sammanfaller vissa intressen. Andra är nog bättre att klrtlägga detta, då jag är lite för Israelvänlig.

     En annan viktig komponent att ha i minnet, är att alla magnater, utanför bansektorn, behöver en bank i ryggen. Trump ”tillhör” (om uttryckets tillåts) Deutsche bank i dessa sammanhang.

    • Det är intressant att du tar upp just FVEY. Detta är komplicerat. Det har ju framkommit att underrättelse communityn har spionerat på Trums valkampanj, vilket är ytterst anmärkningsvärt. Det är en orsak till att Trump administrationen inte alls är lika vänlig sinnad till the FVEY men kanske mer vänlig mot Det sjätte ögat?

 5. Då försöker jag ta vid på Eriks resonemang/utlägg.

  NSA har lagrat all trafik på internet. NSA har haft en chef, Michael Rogers (patriot). Globalisterna kunde inte kontrollera Rogers och därmed satt NSA på väldigt känsliga uppgifter som man inte ville skulle komma ut. Första fasen blir smutskastning i MSM genom Snowden för att misskreditera NSA för allmänheten (Snowden är i grunden C_A agent.

  Del 2 blir att Clinton skulle vinna valet samt att man skulle städa ut olämplig personal inom NSA. Hade detta skett skulle alla bevis vara borta för alltid och deras brott gå oss obemärkta förbi. Kanske kände de en oro av någon anledning eller kanske ville man köra med ”hängsle o livrem” för att sopa bort alla spår? Deras plan med att under 16 år slå sönder republiken fullständigt (Obama/Clinton) var ju lagd och inget tydde väl på, vad vi vet att (de) skulle misslyckas.

  Under de 3,5 år jag följt USA på nära håll har man kunnat ibland ana, ibland se, det ”krig” som pågår mellan, som jag ser det gott och ont (folket/eliten). Jag hoppas innerligt att vi är på väg mot slutet av denna resa, men som en man sa, att bryta en tung Kriminell struktur som byggts upp så länge, tar tid. Vi behöver ha tålamod.
  ”Satan har lämnat Vita Huset” och det ska vi, ”folket” vara oerhört tacksamma över.
  ”Snowden Welcome home”….

 6. Att försöka orientera sig om amerikansk inrikespolitik, blir alltid hörsägen från någon annan samt att man tar information från många olika håll. Jag kan förmedla uppgifter jag sitter på, som jag fått från någon annan, som fått dessa från någon annan.

  Då kör vi då: många glömmer lätt bort den tredje parten, utan fokusera bara på lobbyister/globalister, analytiker, journalister, MSM, politiker och det amerikanska folket, istället för att rikta uppmärksamheten mot amerikanska försvarsmakten istället.

  Vad jag har fått till mig fick Trump frågan om av grupp amerikanska generaler (18 st) om han kunde reda ut konkursboet USA, knäcka FEDs en gång för alla samt sätta alla skurkar bakom lås och bom.

  Få kan det här med konkurser på den här nivån, men Trump kan. Han antog utmaningen är både lojal och beroende av den amerikanska försvarsmakten, med allt vad det kan innebära. Bär man det i minnet, inser man att Trump egentligen inte behöver, republikanerna, pengar eller politisk erfarenhet. Hur blev han vald? Genom NSAs försorg läktes uppgifter till Alt-right rörelsens aktivister och skribenter – man rundade helt enkelt MSM och mobiliserade enormt mängder människor på rekordtid.

  Det politiska fenomenet Trump, skall ses för vad det är, nämligen försvarsmakten i USA som menar allvar när de kliver in på den politiska scenen. Alternativet vore en statskupp från militärens sida, för att sedan tillsätta någon lojal politiker, som reder ut situationen. Försvarsmakten och militärens enda uppgift är att försvara ett land – speciellt om dem är patrioter och konstitutionen trogen.

 7. Fenomenet Trump i amerikansk politik är inte i grunden folket vs eliten, utan militären vs eliten. Tittar man från det perspektivet är det naturligt att Trumps militära rådgivare dels vill ha ett krig med Iran samt gärnavill se Ryssland som en fiende. För att en chans att vinna omgången av presidentvalskampanjen, som avgörs av amerikanska folket, måste Trump hela tiden hålla stången mot militären önskningar. Trumps motkandidat blir bankmaktens utsända kandidat.

 8. Nu ser vi ett talande ex på ett politiskt beslut där Trump verkligen agerar som en politiker, som upprört etablissemanget i USA och till och med republikanerna, men som ironiskt uppskattas av befolkningen i USA – trupptillbakadragandet i Irak samt tillåtelse för Turkiet att inrätta zoner mot kurderna i norra Irak. Till och med vissa demokrater är positiva.

  Det svenska etablissemanget hycklar när de kritiserar USA då i Irak finns fångläger med 15 – 20 000 IS-krigare och det är oklart vad som kommer att hände med dem, när USA drar sig ur. Vad är det för kritik av USA, när Sverige varit en av de tongivande rekryteringsländerna för IS-krigare samt att vi välkomnar dem hem och ger dem skyddade identiteter?

 9. En personlig åsikt.
  Omöjligt att inte se, höra, påverkas av andras åsikter, så är det för oss alla, så är det även för oss som nu tex. läser här. Andrahandsinformation kommer alltid att ”brusa” runt oss. Jag tycker dock man kommer ganska långt bara genom att följa Mr. Trumps uttalanden/agerande. Senast igår ”snuddade” han återigen vid Amerikas roll i alla dessa meningslösa krig som bara drabbar folken (vilket syfte har egentligen alla de utländska baserna?)
  Militären är i allra högsta grad inblandade runt Mr. Trump, både i form av planering som skydd men bara för att man är militär betyder inte det att man automatiskt ”söker” krig, de flesta militärer består även de av ”folket”. Jag kan inte se några tecken på att det är Mr. Trumps ”militärer” som önskar krig med Iran. Enligt mig är det den ”andra sidan” som så gör, och vi kan ställa oss frågan varför (säkert finns det även här mer än ett svar)?
  Det är svårt att navigera i ”mediabruset”, vilket är en naturlig strategi i ”krig” likväl som i ”fredstid” allt för att hålla folket vilsna och ”separerade”. Det gamla ”ordspråket” – härska genom att söndra fungerar ännu bättre idag än för 2000 årssedan.
  För min del försöker jag bedöma situationen utifrån det jag sett, hört under de år som Mr. Trump med organisation varit vid makten och att jag ”vågar” lita på min magkänsla (ett av våra sinnen som har blivit undertryckta i deras strävan till full kontroll).
  Jag förstår definitiv inte allt men så pass mycket insikt vågar jag påstå har kommit till mig genom åren att jag nu förstår ganska väl hur världen styrs och jag tror att vi snart kommer behöva lära oss mer om denna ondska. Tycker att denna ondska tagit ett kliv ut i rampljuset under -19. Se ex. Madonnas show i Eurovision, se Disneys nya film nu 18 okt. se uttrycken att vi skall äta människor/bebisar osv. (ställ frågan varför vi ”serveras” detta nu , även här finns säkert flera anledningar?)

  Finns så mycket att diskutera kring och vi kommer aldrig lyckas bygga en bra framtid om vi inte får vår historia klar för oss. Många är frågorna som söker ett svar.

  Bara ett ex. Idag, i Veckans affärer, återigen en artikel om Mr. Trump, givetvis i negativ anda (fråga er varför?). Fakta är att han redan för något årssedan erbjöd att visa upp alla sina ”papper”. Intressant är att ”domen” säger att vare sig president med familj inkl. deras verksamhet står över lagen – Det kan slå tillbaka på alla politiker, både gamla som nu aktiva, kanske får de se upp för en ”bumerangeffekt”. Fråga er varför så många politiker byggt upp en förmögenhet under sin karriär som vida överstiger deras lön. Mr. Trump är den politiker som FÖRLORAT pengar under sin tid och han skänker dessutom (symboliskt) sin årslön till andra ändamål än sig själv! Fråga er varför flera av dessa tongivande politikers barn dyker upp i dessa ”smutsiga” affärer? Artikeln i Veckans affärer avslutas med ”Nu har svenska Greta gått om Trump”. Det är så tydligt hur hjärntvättningen går till……

  Ps Undra varför Trump blir ”felstavat” när man skriver det i world?

  Ondska föder ondska och vise versa. Vill därför avsluta med en filmsekvens/bön från Vita huset förra veckan i samband med att unga svarta ledare var ditbjudna, en ”enkel bön” men som fyller ett ”hålrum”. Dags att ”ta fram vårt inre”, låta ”ljuset” leda oss, bort från ”mörkret”.

  https://twitter.com/bennyjohnson/status/1180524380985679872
  (osäker om jag lyckades på med filmsekvensen från Vita Huset?)

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här