Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

B12-brist plågade Wenke – Fick livet tillbaka efter avslutad felbehandling

publicerad 22 januari 2020
- TV Hälsa
Wenke Nilssen. Privat foto
Wenke Nilssen. Privat foto
Wenke Nilssen. Privat foto

Wenke fick diagnosern “diffus smärta”. Hon erbjöds antidepressiva och smärtstillande läkemedel. Hon tog maxdosen av Lyrica, ett antiepileptikum som även används vid ångestsyndrom och neuropatisk smärta. Till slut fick hon hjälp. Wenke led av svår B12-brist.

Kommer en läkare att ta ifrån dig ditt insulin när blodsockret stabiliseras? Knappast, men att avbryta B12-injektioner när värdena är “innanför”, det förekommer. Wenke Nilssen (49) från Helleland blev av med sin behandling med B12 när värdena stabiliserades efter några injektioner. Hon var tvungen att åka till Nederländerna för att få den behandling hon behöver.

I flera år har Wenke gått från en utredning till en annan. Förutom fruktansvärd smärta i hela kroppen hade hon tappat nästan allt hår, fick balansproblem, afasi och koncentrationsproblem – för att nämna några. Helvetet som började när hon var 19 år, diagnostiserades av läkarna som stress.

Hon erbjöds både smärtstillande och antidepressiva läkemedel. Wenke accepterade smärtstillande läkemedel och som mest tog hon den maximala dosen på 10 tabletter per dag och dessutom även 975 mg Lyrica, ett antiepileptikum som även används som stabiliserande vid generaliserat ångestsyndrom och vid neuropatisk smärta.

Hon blev desperat, men hittade en B12-klinik i utlandet. I december 2017 åkte hon dit och idag är Wenke medicinfri och har gått från att ha aktiviteter 4 dagar i månaden till sex dagar i veckan.

Läs mer om behandlingen och kliniken på TV Hälsa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq