Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Mögel i huset ger trötthet, huvudvärk och andningsproblem

publicerad 8 januari 2020
- TV Hälsa
Mögelhus. Licens: Shutterstock.com (552229498)
Mögelhus. Licens: Shutterstock.com (552229498)
Mögelhus. Licens: Shutterstock.com

Är du onormalt trött hemma? Har du problem med luftvägarna och huvudvärk när du vistas i hemmet, besvär som försvinner eller minskar när du reser bort några dagar? En vanlig orsak till det är fuktskador och mögelsporer i hemmet.

Många går till läkaren med en rinnande näsa, röda och kliande ögon, klåda och irritation i halsen, sjukdomskänsla och huvudvärk, upprepade gånger utan att läkaren ställer kontrollfrågor om problemen minskar eller försvinner när du är på semester.

Allergier, nässprej och smärtstillande medel kan lindra symptomen, men tar inte bort orsaken. Symptomlindring för att du exponerats för mögel blir helt fel och bör undvikas, eftersom miljön kan vara cancerframkallande, förklarar säger Morten Lunde till TV Hälsa.

Lunde har under många år har arbetat med att sanera sjuka hus där husets invånare kämpat med oförklarliga sjukdomar under flera år. De har ofta inte haft vetskap om mögel, röta och mykotoxiner som kommit från huset.

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVocie


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq