Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Stig Berglund om USA, Mellanöstern och spionaget mot Trump – Geopolitik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Den geopolitiska analytikern Stig Berglund, 2020: Foto: SwebbTV

Analytikern Stig Berglund kommenterar vad som händer bakom kulisserna i amerikansk politik och USA:s interventioner i Mellanöstern. Han tar även upp spionaget mot Donald Trump.

USA:s industri har stagnerat och det har fått politiska konsekvenser. Amerikaner tänker och väljer idag annorlunda i jämförelse med bättre tider för USA. På USA:s öst- och västkuster, som har en större tjänstesektor, har folk i blivit mer förmögna, en oacceptabel utveckling för landet.

Spionaget mot Trump

Trump ville redan innan han kandiderade till president att handelsavtal, upprustning av infrastrukturer skulle förändras. Toppskiktet i USA valde vid tiden för Trumps kandidatur att genom den djupa staten börja spionera på Trump, säger Berglund.

“Det är en komplex blandning av organisationer som samverkar i detta syfte. Stig räknar upp fyra grupperingar som i någon mån samverkar: De ekonomiska makterna i form av banker och multinationella företag, politikerna, den högre hierarkin inom administrationen samt medierna.”

Text: NewsVoice | Bild: Den geopolitiska analytikern Stig Berglund, 2020: Foto: SwebbTV

Källa: SwebbTV på YouTube


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq