Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Coronaviruset – Kinesiska mobilvideos bekräftar apokalyptiskt scenario

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 februari 2020
- NewsVoice redaktion
Senator Cotton (foto: US Senate), coronavirus, Wuhan (privat foto)

Senator Tom Cotton varnade den 30 januari 2020 under ett sammanträde i den amerikanska senaten att coronavirussmittan kommer att få extrema konsekvenser, förmodligen värre än kärnkraftsolyckan i Chernobyl. 100-tals videoklipp på Twitter, som enligt Kinas regering sprids illegalt, bekräftar situationen.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: USA:s Senat. Bild från privat Twitter-flöde Montage: NewsVoice | #Covid19

I videon ovan ser man ett klipp med en kvinna som kollapsat på gatan. En annan kvinna i Tianmen försökte åka iväg för att handla mat och därmed bröt hon mot reglerna. Säkerhetspersonal sliter ut kvinnan från hennes bil. I ett tredje klipp sprayas en arbetsplats med antiseptiskt medel. I det sista klippet från ett flygplan, som uppges ha landat i USA, får passagerarna meddelandet att inte alla får lämna planet.

Tom Cotton är sträng i sin bedömning av de kinesiska myndigheterna. Han menar att de ljuger i sina försök att tona ner virusets spridning. Cotton uppger i videon, inspelad 30 januari 2020, att hela gränsen mot Ryssland har stängts och att alla flyglinjer mellan Kina och Frankrike samt Kina och Israel stoppats. Det var för 2 veckor sedan.

“In a Senate Armed Services Committee hearing, Senator Tom Cotton urges additional steps to protect American citizens from the coronavirus. His early warning on January 30, 2020, seem to prove great relevance.”

Glöm inte att prenumerera på NewsVoice YouTube-kanal

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq