Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Dina hälsoproblem kan bero på inomhusklimatet

publicerad 19 februari 2020
- TV Hälsa
Snuva, influensa, allergi. Foto: Mojca JJ. Licens: Pixabay.com
Snuva, influensa, allergi. Foto: Mojca JJ. Licens: Pixabay.com
Snuva, influensa, allergi. Foto: Mojca JJ. Licens: Pixabay.com

Byggnader som har problem med fukt och mögel är som bekant en hälsorisk. Vanliga symptom och diagnoser är allergier, luftvägsinfektioner, huvudvärk, trötthet, såriga slemhinnor, sämre koncentrationsförmåga. Allergiker reagerar mer på mögel än andra.

Det är väl dokumenterat att om du vistas i byggnader med fukt- och mögelskador så utgör det en ökad risk för hälsoproblem, skriver Astma- och Allergiförbundet på sin hemsida. Ett bra inomhusklimat med frisk och ren luft är viktigt för att vi ska fungera optimalt, både hemma och på jobbet. Att bo i byggnader som har problem med fukt och mögel är en hälsorisk.

Forskning visar att detta är kopplat till utvecklingen av allergier, astma och luftvägsinfektioner. Huvudvärk, trötthet, torr hud, ömma och såriga slemhinnor, sämre koncentrationsförmåga och arbetsförmåga, är problem som många upplever. Allergiker reagerar mer på mögel än andra, även om de inte är allergiska mot själva möglet.

Läsa resten av artikeln i TV Hälsa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq