Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sjuksköterska beskriver covid19symptom – Aldrig upplevt något liknande

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Lisa Merck, 16 mars 2020, Colorado, USA. Foto: eget arbete

COVID19SYMPTOM. Lisa Merck som är sjuksköterska från Colorado och som smittades av coronavirus berättar att det hon först trodde bara var lite rinnig näsa mycket snabbt eskalerade under ett par dagar till så allvarliga covid19symptom att hon uppsökte sjukhus. Ledvärken var värst.

Lisa Merck testades positivt för coronavirus efter att ha besökt Hawaii för en medicinsk konferens. Merck berättar att hennes covid19symptom var mycket små i början, men de eskalerade snabbt.

När hon kom hem till Colorado började hon känna värk och smärta innan hennes allmäntillstånd försämrades snabbt.

“Vi kom tillbaka och mina muskler värkte, mina ben värkte och lederna var verkligen dåliga”, säger Merck. “Det kändes som att någon stack mig med en ishacka”.

Efter ett par dagars behandling av sjukdomen i hemmet bestämde sjuksköterskan att hon behövde åka till sjukhuset.

USA hade den 16:e mars registrerat 3485 fall av sjukdomen och 65 dödsfall. Amerikanska
Centers for Disease Control and Prevention har rekommenderat ett två veckors förbud mot sammankomster av mer än 50 personer som en del av kampen för att bromsa spridningen av smitta.

Text: NewsVoice | #covid19symptom | Källa: Independent

Lisa Merck berättar om Covid19symptom. Foto: eget arbete
Lisa Merck, 16 mars 2020, Colorado, USA. Foto: eget arbete


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq