SAS permitterar 10,000 i personalen – 90% av styrkan

2
532
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum

CORONAKRISEN. ”SAS tvingas permittera runt 10 000 anställda – ungefär 90 procent av arbetsstyrkan. Det uppger flygbolagets vd Rickard Gustafson vid en pressträff”, skriver SVT. Tyskland stänger gränserna mot Frankrike, Schweiz och Österrike from måndag klockan 08:00, uppger tyska medier. På Arlanda ställs de flesta avgångar in, enligt Svedavia.

”Som en följd av effekterna av coronaviruset (COVID-19) och de åtgärder som myndigheter har vidtagit är efterfrågan på flygresor nu i princip obefintlig. SAS har därför beslutat att pausa merparten av verksamheten från och med måndagen den 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart.” – SAS

SVT intervjuade Mats Knutson som är kanalens politiska kommentator och han menar att vi inte ens sett början på slutet på denna kris.

Text: NewsVoice

Svedavia kl 20.45, 15 mars 2020. Inställda flighter.
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det var väl få som trott att sönderfallet eller omorganisationen av EU skulle ske friktionsfritt, corona är inte orsaken utan en dimridå i flera lager som utvecklas allt efter reaktioner i populationen. Detta ger allt flera människor en indikation på att det är ett måste att förstå hur världen egentligen fungerar.

    • Det här är det närmaste de kan komma att utlysa militärt undantagstillstånd utan vare sig militär eller väpnad konflikt. Över hela Europa och för vårt eget bästa.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här