SAS permitterar 10,000 i personalen – 90% av styrkan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 mars 2020
- NewsVoice redaktion
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum

CORONAKRISEN. “SAS tvingas permittera runt 10 000 anställda – ungefär 90 procent av arbetsstyrkan. Det uppger flygbolagets vd Rickard Gustafson vid en pressträff”, skriver SVT. Tyskland stänger gränserna mot Frankrike, Schweiz och Österrike from måndag klockan 08:00, uppger tyska medier. På Arlanda ställs de flesta avgångar in, enligt Svedavia.

“Som en följd av effekterna av coronaviruset (COVID-19) och de åtgärder som myndigheter har vidtagit är efterfrågan på flygresor nu i princip obefintlig. SAS har därför beslutat att pausa merparten av verksamheten från och med måndagen den 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart.” – SAS

SVT intervjuade Mats Knutson som är kanalens politiska kommentator och han menar att vi inte ens sett början på slutet på denna kris.

Text: NewsVoice

Svedavia kl 20.45, 15 mars 2020. Inställda flighter.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det var väl få som trott att sönderfallet eller omorganisationen av EU skulle ske friktionsfritt, corona är inte orsaken utan en dimridå i flera lager som utvecklas allt efter reaktioner i populationen. Detta ger allt flera människor en indikation på att det är ett måste att förstå hur världen egentligen fungerar.

    • Det här är det närmaste de kan komma att utlysa militärt undantagstillstånd utan vare sig militär eller väpnad konflikt. Över hela Europa och för vårt eget bästa.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *