FORSKNING. Universitet i Palermo, Italien har nyligen påbörjat en studie som beräknas pågå fram till mars 2021. Intravenös C-vitamin kommer att administreras tillsammans med konventionell terapi, för att behandla Covid-19 patienter med konstaterad lunginflammation. 

Text: Sanja R. Juric | Bild ovan: C-vitamin mot Covid-19 i Italien. Foto: Iva Balk Licens: Pixabay.com


Mer än 13,000 dödsfall fram till april 2020 i Italien sedan början av utbrottet och läkarna gör allt i sin makt för att hjälpa de sjuka. Det har skett en kraftig ökning av svåra fall av lunginflammation hos smittade, med sepsis som följd och oftast med dödligt utgång.

På grund av den rådande situationen går det inte att genomföra en randomiserad dubbelblind kontrollerad studie, sägerdr Salvatore Corrao. Istället kommer det att genomföras en klinisk studie med patienter med konstaterad Covid-19 lunginflammation. Läkarna kommer att administrera 10 gram av intravenös C-vitamin utöver konventionell terapi.

“Nyligen genomförda studier har också visat effektiviteten av administrerad C-vitamin när det är fråga om minskad dödligheten hos patienter med sepsis inlagda på intensivvårdsavdelningar.” – dr Salvatore Corrao

Läs hela artikeln i TV Hälsa 

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här