Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

NATO ska hjälpa till i coronakrisen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 april 2020
- NewsVoice redaktion
North Atlantic Council, telekonferens. NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: NATO.int
Meeting of the North Atlantic Council in Foreign Ministers’ session via tele-conference with opening remarks by NATO Secretary General Jens Stoltenberg.Foto: NATO.int

NOTERAT. NATO kommer att samordna det nödvändiga militära stödet för att bekämpa koronaviruskriset. Europas luftrum kommer att användas för för militära flygtransporterar med medicinska förnödenheter, sa NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg som arbetar för Washingtons förlängda arm i Europa.

Beslutet togs under en videokonferens den 2:a april. Generalsekreteraren tillkännagav att han ska sammankalla ett extramöte med försvarsministrar i april för att se över det stöd som ges till allierade och då fatta beslut om ytterligare åtgärder.

Alliansen samordnar och stöder redan nationella ansträngningar mot pandemin med logistik, transport och medicinsk hjälp, sa Stoltenberg.

“Jag är tacksam för de ytterligare erbjudandena om hjälp, som NATO-allierade gjort idag och för det stora stöd som allierade redan har gett”.

Stoltenberg passar på att ta ytterligare PR-poäng genom att betona att NATO:s huvuduppgift är att skydda NATO:s nära en miljard människor.

Under mötet den 2:a april fokuserade också på NATO:s uppdrag i Irak och Afghanistan (utanför Europa) och stöd för Georgien och Ukraina. I Irak ska NATO vidta ytterligare aktiviteter inklusive utbildning av uppdragsgivare, ingenjörer och federala poliser.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq