Michael Zazzio förkastar Emma Frans påståenden om kolloidalt silver

13
5532
Emma Frans, 12 maj 2020 (foto: TV4) och Michael Zazzio (eget verk). Montage: NewsVoice.se
Bild: Emma Frans, 12 maj 2020 (foto: TV4) och Michael Zazzio (eget verk). Montage: NewsVoice.se

DEBATT. Emma Frans som är doktor i medicinsk epidemiologi blev inbjuden till TV4 Efter fem den 12 maj för att bedöma användandet av kolloidalt silver (KS) mot Covid-19. Hon förkastar helt KS med en rad påståenden. Michael Zazzio som är sakkunnig i användandet av KS som medicinskt produkt kommenterar Frans åsikter, som han anser saknar vetenskaplig och praktisk grund.

Sammanställning: NewsVoice | Kommentarer: Michael Zazzio, redaktör/chefredaktör på två hälsotidningar (2000-talets vetenskap), privatpraktiserande kliniker, legetimerad sjuksköterska, medicinsk forskare inom audiologi samt infektionsmedicin. Zazzio är indexerad på Medline och är vetenskapligt råd i den spanska akademin Aenorta. Han är även delägare i ett bolag som producerar kolloidalt silver.

Emma Frans påstående: “Det (kolloidalt silver) är vatten som innehåller silverjoner.”

Michael Zazzio kommenterar: Det är en sanning med modifikation. Vattnet innehåller både silverjoner och metalliskt silver. De har lite olika effekter med avseende på virusavdödande egenskaper, bakteriedödande egenskaper, svampdödande egenskaper och parasitdödande egenskaper.

Emma Frans påstående: “Vissa förespråkar det här för att behandla och förebygga alla möjliga typer av sjukdomar trots att det inte finns några vetenskapliga belägg för att det har någon effekt.”

Michael Zazzio kommenterar: Här är Emma Frans ute och cyklar riktigt rejält. Det finns hundratals vetenskapliga studier som visar att kolloidalt silver har positiva effekter på en mängd olika sjukdomstillstånd. Det är inte lämpligt att som Emma Frans gör, stå och ljuga i TV.

Emma Frans påstående: “Man vet att silversalter har antibakteriella effekter.”

Michael Zazzio kommenterar: I mängder av studier har det bevisats att kolloidalt silver har antivirala och antibakteriella effekter samt att det dödar svampar och encelliga parasiter. Medlet är på basis av den bevisade effekten tillåtet att marknadsföra som ett vattendesinfektionsmedel – att hällas i infekterat vatten som efter 15 minuter kan drickas, eftersom mikroorganismerna då är avdödade. Detta medel är alltså till för att drickas.

Emma Frans påstående: “Men det betyder ju inte att det är riskfritt att hålla på och hälla i sig det och dricka det här.”

Michael Zazzio kommenterar: Jo, det är helt riskfritt att dricka kolloidalt silver. Det finns mängder av studier som visar att det inte medför några risker att få i sig silver. En studie visar att upp till 5 gram per kilo kroppsvikt inte ger några skador som kan upptäckas.

EU:s säkerhetsgräns för levertoxicitet motsvarar ett intag per dygn på 210 liter kolloidalt silver av styrkan 10 ppm till en person som väger 70 kg. EU citerar nolleffekt-dosen (NOAEL) för silvernanopartiklar ur leverförgiftningssynpunkt.

”Recently, for Ag-NP (silvernanopartiklar) a NOAEL (for rats) was observed, based on a 90-day oral exposure of 30 mg/kg body weight/day; this assessment was based on signs of liver toxicity.”

NOAEL = Nolleffektdosen, den dos som inte ger några biverkningar alls. Detta innebär motsvarande 3 liter (10 mg/liter) 10 ppm svagt KS per kilo kroppsvikt.

Emma Frans påstående: “Det finns de som har påstått då att Anders Tegnell till och med har sagt att det är effektivt men det stämmer inte och det har han också dementerat.”

Michael Zazzio kommenterar: Emma Frans ljuger. Att Anders Tegnell har tillstått att det är känt att kolloidalt silver fungerar på de flesta virus, kan man höra på nedanstånde ljudfil, där Anders Tegnell tillstår detta. Han har inte dementerat att han har sagt det som sägs i ljudupptagningen.

 

Emma Frans påstående: “Men det finns även potentiella risker med det här, att få i sig för mycket silver är inte bra för hälsan.”

Michael Zazzio kommenterar: Emma Frans ljuger. Det finns ingen vetenskaplig forskning som entydigt visar att kolloidalt silver skulle vara skadligt på något sätt. De skador som har registrerats i forskning beror på silversalter, men det någonting helt annat än silverjoner i vatten.

Emma Frans påstående: “Det har ingen bevisad effekt mot Covid-19.”

Michael Zazzio kommenterar: Emma Frans har förvisso rätt i det, men det finns studier på kolloidalt silvers avdödande effekt på SARS-COV-1-viruset, vilket är mycket snarlikt SARS-COV-2-viruset (båda två är så kallade coronavirus).

Mitt råd till er är att aldrig mer konsultera Emma Frans i er TV-kanal. Hon sprider desinformation, vilket leder till att ni i er tur pekas ut som desinformatör med avseende på sådant som ni sänder om till exempel kolloidalt silver.

Emma Frans har i TV4-programmet för övrigt påstått att det: “tyvärr inte finns någon effektiv behandling för Covid-19”. Ni påstår även själva att C-vitaminbehandling skulle utgöra en myt med avseende på Covid-19-behandling. Ni har helt fel. Höga doser av C-vitamin har i flera studier och patientfall bevisats rädda livet på Covid-19-insjuknade patienter. I Kina har flera sådana studier genomförts, och metoden har använts på många kliniker i många olika länder. Emma Frans verkar uppenbarligen inte känna till det.

Kommentarer: Michael Zazzio

Michael Zazzio hänvisar till följande referenser


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Larsson
17 maj 2020 kl 09:41

Mycket bra Michael Zazzio!
Hemskt att dessa “auktoriteter” kan vräka ur sig vad som helst utan att veta.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 maj 2020 kl 06:25

Tips från anonym NV-besökare:

Article title: Formulations for COVID-19 Early Stage Treatment via Silver Nanoparticles Inhalation Delivery at Homeand Hospital

https://www.scienceopen.com/document_file/8396c488-9c9e-4b77-8f49-76776a33a6c1/ScienceOpenPreprint/Computed%20Formulation%20for%20COVID-19_03.pdf

Helene Karlsson
Helene Karlsson
Gäst
15 maj 2020 kl 11:22

Mycket bra artikel!

Dock är ju inte alla läsare bekanta med var och hur man söker studier. Kanske författaren skall lyfta fram i ett litet stycke med egen rubrik om det och göra sökbara länkar i brödtexten, istället för “bara” i eftersläpande referenser? Tror det skulle underlätta för läsare och öka trovärdigheten.

Erik Forsman
14 maj 2020 kl 05:24

Dricker stundom kolloidalt silver, även om jag mestadels inhalerar via en blomspruta. Det är i kroppsöppningarnas slemhinnor eventuellt virus letar sig in, och det är därför där man vill ha ut effekten av KS. Så en eller flera duschar var morgon och kväll är A och O.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
14 maj 2020 kl 01:08

Emma Frans uppbär säkert apanage från Big Pharma. Hon borde bekymra sig mer över vad mediciner innehåller.

Anders Holmgren
Anders Holmgren
Gäst
13 maj 2020 kl 22:54

En ny israelisk studie av docent Oron Zachar visar att inandning av kolloidalt silver med hjälp av nebulisator även är ett effektivt behandlingssätt mot coronavirus och bakteriella infektioner.
Intressant hur han upptäckt att silverpartiklarnas storlek har betydelse (jonerna sägs inte ha nån betydelse när det gäller virus, endast när det gäller bakterier). Silversalter (silvernitrat etc) är det naturligtvis ingen annan än Emma Frans som talar om nuförtiden, hon är uppenbarligen fullständigt oinformerad. Länk till forskningsrapporten här:
https://www.scienceopen.com/document_file/8396c488-9c9e-4b77-8f49-76776a33a6c1/ScienceOpenPreprint/Computed%20Formulation%20for%20COVID-19_03.pdf

Erik Forsman
Reply to  Anders Holmgren
14 maj 2020 kl 10:11

Men lapsis har ingenting med kolloidalt silver att skaffa, utan är silver upplöst med saltsyra, emedan den senare tillkommer via elektrolys. Det här vet hon.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
13 maj 2020 kl 22:17

Utmärkt artikel. Utmärkt ljudfil, som dessutom går att ladda ned utan att köra skripts. Dessutom utmärkta kommentarer med källhänvisningar som ökar Newsvoice relevans som vetenskaplig.

Att silver kan slå ut tarmflora, precis som annan antibiotika, verkar rimligt att anta. Det mesta som kan administreras brukar ha någon form av biverkningar.

TV4 uppvisar här förmodligen det som Udo Ulfkotte har tagit upp, d.v.s. att vissa journalister/medier sannolikt är “köpta” av intressenter på olika vis, vare sig de är motiverade att vara medvetna om den saken eller inte.

Så funkar det
Så funkar det
Gäst
13 maj 2020 kl 19:52

Meddelande till: “Så funkar det”

Tack för din kommentar i NewsVoice.

Vi har dock tagit beslutet att kräva korrekt för- och efternamn vid all kommentering.
Därför postas inte din kommentar i nuläget.

Läs mer om beslutet:
https://newsvoice.se/2020/05/registrera-anvandarkonto-newsvoice/

Ansök om ett komplett användarkonto i NewsVoice:
https://newsvoice.se/skapa-anvandarkonto-newsvoice/

Behöver du hjälp med att registrera ett användarkonto?
Jag behöver i så fall för- och efternamn och korrekt epostadress.
Kontakta oss på redaktionen[snabel-a]newsvoice.se

Vi har sparat din kommentar om du vill posta den under ditt riktiga namn.

Per Gament
Per Gament
Gäst
13 maj 2020 kl 15:15

I diskussionen huruvida kolloidalt silver kan vara skadligt, så fokuserar man alltid på vävnaderna inuti kroppen och inte på det mikrobiom/den mikroflora som finns i tarmen, alltså noga räknat utanför själva kroppen.

Kolloidalt silver kan ganska omgående påverka somligas tarmflora negativt vid nedsväljning, vilket inte gynnar tillfrisknande från en virussjukdom. Andra klarar kolloidalt silver betydligt bättre, men sannolikt försämras även deras tarmflora på sikt vid långtidsanvändning, med minskad diversitet av bakterier, svamp, virus. För att så gott som möjligt skydda sig mot detta, så är det vettigt att ta ett probiotika-preparat av hög kvalitet under, samt ett tag efter, avslutad behandling. Bra probiotika-preparat har dessutom i sig själva en skyddande effekt mot virus.

Ett annat sätt att få i sig kolloidalt silver är genom inhalation med hjälp av en nebulisator. Dels letar sig silvret in i blodet genom lungornas blodkärl och därefter ut i kroppen, dels oskadliggör silvret snabbt virus, bakterier och svamp i lungorna. Lungornas naturliga mikrobiom torde i och för sig också på sikt kunna påverkas negativt av kolloidalt silver, men oskadliggörandet av oönskade virus i lungorna går med den här metoden fort.

Att hålla kolloidalt silver i munnen under tio minuter eller mer är ett annat bra sätt att ta in silver i blodbanan, utan att påverka tarmfloran negativt.

Why Consuming Colloidal Silver is Risky to Gut Health by Sarah Pope MGA / Updated: Jan 30, 2020 https://www.thehealthyhomeeconomist.com/never-consume-colloidal-silver/

Does Colloidal Silver Kill Both Good Bacteria as Well as Bad in the Human Body? https://thesilveredge.com/bacteria/

Erik Forsma
Reply to  Per Gament
14 maj 2020 kl 05:18

Per, tränger verkligen silverjonerna igenom mjölksyrebakteriernas tjocka cellvägg?

Per Gament
Per Gament
Gäst
13 maj 2020 kl 14:53

Exempel på effektiva metoder mot följdverkningar av corona:

Vitamin D supplementation could possibly improve clinical outcomes of patients infected with Coronavirus-2019 (Covid2019) Mark M. Alipio April 9, 2020 https://www.grassrootshealth.net/wp-content/uploads/2020/04/Alipio-Vit-D-COVID-Severity-Preprint-04-22-2020.pdf

Evidence that Vitamin D Supplementation Could Reduce Risk of Influenza and COVID-19 Infections and Deaths.
Grant WB1, Lahore H2, McDonnell SL3, Baggerly CA3, French CB3, Aliano JL3, Bhattoa HP4. Nutrients. 2020 April 2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32252338

Intravenous Ascorbic Acid (IVAA) for COVID-19 Supportive Treatment in Hospitalized COVID-19 Patients (Based on use in China and US settings) Primary Author: Dr. Paul S. Anderson https://isom.ca/wp-content/uploads/2020/03/IVAA-COVID19-Hospital-Use-Anderson-03.24.2020.pdf

Hydrocortisone, Vitamin C, and Thiamine for the Treatment of Severe Sepsis and Septic Shock: A Retrospective Before-After Study. Marik PE1, Khangoora V2, Rivera R3, Hooper MH2, Catravas J4. Chest. 2017 Jun;151(6):1229-1238. doi: 10.1016/j.chest.2016.11.036. Epub 2016 Dec 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27940189

Hydroxychloroquine and azithromycin as a treatment of COVID-19: results of an open-label non-randomized clinical trial. Gautret P1, Lagier JC2, Parola P1, Hoang VT3, Meddeb L4, Mailhe M4, Doudier B4, Courjon J5, Giordanengo V6, Vieira VE4, Dupont HT2, Honoré S7, Colson P2, Chabrière E2, La Scola B2, Rolain JM2, Brouqui P2, Raoult D8. Int J Antimicrob Agents. 2020 Mar 20:105949. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2020.105949. [Epub ahead of print] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32205204.

Hydroxychloroquine skall kombineras med adekvata doser zink, för säker effekt.

Per Gament
Per Gament
Gäst
13 maj 2020 kl 14:37

Emma Frans:

Emma Frans kritiseras – ”Vetenskapskvinnan” som har alla svaren https://newsvoice.se/2017/11/emma-frans-kritiseras/