Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Anders Tegnell kan gå ut som en segrande coronastrateg

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 juni 2020
- Torbjörn Sassersson
Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se - Pressfoto
Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se - Pressfoto
Bild: Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se – Pressfoto

NOTERAT. Efter månader av kritik från andra länder och svenska journalister indikerar WHO att svensk coronastrategi kan ha varit lyckad. WHO konstaterar idag eftermiddag att Sveriges smittspridning är stabil, men bara några timmar tidigare var bilden fortfarande att Sveriges coronastrategi var misslyckad.

 

WHO placerade med varnade ordval in Sverige i samma fack som Armenien, Azerbajdzjan och Ukraina. Statsepidemiolog Anders Tegnell avvisade denna kritik och hävdar att WHO tolkat coronadata felaktigt. Tegnell menar att coronautvecklingen är i sin slutfas i Sverige medan andra länder ännu inte nått toppen på sina smittkurvor. Nu har WHO ändrat sig om Sverige.

“Det här var budskapet vi försökte få fram. WHO lyssnade på vad vi sa och det är jättebra”, sa Anders Tegnell, enligt Aftonbladet.

Från att WHO beskrivit Sverige som ett riskland med en kraftig smittspridning och svag sjukvård ändrar WHO sin bedömning till att Sveriges smittspridning verkar vara stabil och att den svenska sjukvården trots allt verkar klara av den rådande situationen, rapporterar Ekot, men trots det finns Sverige fortfarande med på WHO:s lista över riskländer.

 

WHO konstaterar att en positiva trend i Sverige är att antalet allvarliga sjukdomsfall minskar och att antalet som tas in för intensivvård blir allt färre, enligt Ekot.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq