Utan tvekan – Kost påverkar hjärnan!

1
1020
Dr Dag Viljen Poleszynski. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Hälsa
Dr Dag Viljen Poleszynski. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Hälsa

Kost påverkar hjärnan enligt näringsexperten Dag Viljen Poleszynski. Han berättar i en intervju för TV Hälsa att han stödjer dr Karl Reichelts teori om att läckande tarm kan störa hjärnfunktionen. 

Text: Randi Solstad | Video: Arnt-Olav Enger, “Ingen tvil – Kosthold påvirker hjernen!” | Översättning: Sanja R. Juric | Bild ovan: Dag Viljen Poleszynski

“En hypotes är att i fel diet bildas vissa peptidkedjor i tarmen som är främmande för oss och eftersom många har en läcka i tarmen kommer dessa att komma in i blodomloppet, upp i hjärnan och störa hjärnfunktionen”, säger Poleszynski och tillägger att detta kan vara relaterat till till exempel autism och schizofreni, men också bidra till att försämra MS och en utbud av andra autoimmuna förhållanden.

Poleszynski fortsätter med att säga att man kan reagera på mat utan att ha klassiska allergisymtom. Reaktionerna kan komma i form av luft i magen, trötthet, högre hjärtfrekvens och en känsla av generellt obehag.

Läs hela artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbere med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Är tveksam till hela teorin kring autoimmunitet. Erik Enby har hittat en för mig mer logisk förklaringsmodell där infektioner ses som sjukdomsorsak vilka skadar vävnad och organ där de växer. Sätter de sig på leder blir det olika former av reumatisk, på nervsystemet hjärnan ex MS, på bukspottkörteln diabetes osv. En infektion kan också naturligtvis växa i flera organ med en mer komplex kronisk symptombild som följd. Man har nu bevisat att det finns svamp i hjärnan på parkinsonsjuka patienter som växer genom näsan och skallbenet. Jag tror Erik Enby kommit längre i sin förklaringsmodell än ovanstående.

    Vill man på hämma kronisk sjukdom måste man jobba mot infektionerna med infektionshämmande terapier alternativt ändra jordmånen (dvs kroppen) där de växer, så att de inte trivs – vilket man kan göra genom kost.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här