Facebook bannar videokanalen Brighteon – Snart finns bara “Planet Mainstream”

14
Mediacensur – Foto: Crestock.com

DEBATT. Mike Adams som är grundaren av videoplattformen Brighteon meddelar att Brighteon.com nu svartlistats av bla Facebook. När NewsVoice testar att posta en länk till Brighteon stoppas försöket omedelbart. Det anmärkningsvärda är att en hel plattform svartlistas och inte enbart enstaka videolänkar.

Varför är detta signifikant? Svaret är att de stora sociala internettjänsterna som Facebook, Twitter, Intagram och andra framgent kan svartlista mängder med oönskade videoplattformar och nättidningar. Vi får vara beredda på det och tillsvidarelösningen är att skaffa konton på sociala plattformar som inte svartlistar artikellänkar, videolänkar eller hela sajter.

Brighteon stoppas av Facebook...
Skärmdump: Brighteon[.com] stoppas av Facebook.
Mike Adam med kanalen NaturalNews blev bannad av YouTube startade Brighteon för att åter kunna publicera sina videos ocensurerat. Nu bannas även hans plattform Brighteon och först ut är Facebook.

“Yes, they’ve banned an entire competing platform. This is the most egregious, criminal anti-trust action we’ve seen yet from the evil tech giants, and it shows you how desperate they are to control the narrative…” – Mike Adams

För att komma tillrätta med problemet testade Mike Adams att lägga ut sina videos med en URL-variation. Genom länka till Brlghteon[.com] (med ett litet L)  fungerade det att posta länkar, men endast tillfälligt. Facebook kommer att täppa igen det hålet, skriver Adams.

“It’s also a good idea to migrate to alt-tech platforms such as Parler.com and Spreely.com, where you can freely share Brighteon[.com] links without censorship.” – Mike Adams

Frågan är om Facebook mfl kommer att banna inte bara videoplattformar och nättidningar utan även andra sociala kanaler. Utvecklingen leder till att Facebook blir en egen filterbubbla på ett eget litet internet med sina bundsförvanter som: Twitter, Instagram och Google samt några utvalda gammelmedier. Det blir ett “Planet Mainstream”.

Svartlistandet av artikellänkar, videolänkar eller hela sajter kommer sannolikt att öka inför valet 2020 i USA och valet 2022 i Sverige.

Skaffa ett eller flera konton på alternativa sociala kanaler. NewsVoice och undertecknad finns på:

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 14:54

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
4 augusti 2020 kl 22:54

Bra sagt Rolf, inte för att jag vill framstå som efterklok men jag har aldrig ens funderat på någon av dessa nu så kritiserade appar.

På den gamla goda tiden så pratade vi om att proprietära system alltid var av ondo, då var det väl iofs andra aktörer som var aktuella men tanken om att låsa in kunden/slutanvändaren var i grunden den samma.

Av samma anledning skulle jag aldrig heller ens överväga att utnyttja någon av de sk molntjänsterna.

Problemet sitter i att lagstiftningen inte hänger med alternativt inte tillämpas strikt relativt den grundlagsskyddade åsikts och yttrandefriheten.

Vi kan bara hoppas att Donald Trump blir omvald i November, för då är jag helt övertygad om att han kommer göra något åt dessa marodörer vilka idag censurerar nationalkonservativa åsikter.

Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
4 augusti 2020 kl 18:19

Har man konto på Facebook så stödjer man avskaffandet av det fria ordet.
På en fråga, “Vad tycker du om Facebook” svarade Nobelpristagaren i litteratur (1999) Gunter Grass…det är dårarnas paradis !
Vidare…
Det måste väl finnas någon på denna jord som kan skapa ett Facebook nr 2 där yttrandefriheten inte inskränks av företagets chef ? Då kan ju alla frihetsälskande byta “Book. Den nya kan ju heta “Freebook !

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2020 kl 21:06

Done!

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
22 juli 2020 kl 18:48

Målet vi ska nå är 1000 abonenter a 25 kr i månaden till News Voice.

Erik Forsman
22 juli 2020 kl 16:26

Betalar den årliga prenumerationen vi näsa löning (årsprenumerationen) på 240 kr per år (20 kr/månad). Uppmanar alla som gillar NewsVoice att göra likadant.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2020 kl 19:15

Det visste jag inte.

Betalar ingenting till nån. 240/år kunde de mest frekventa kommentatorerna hosta upp för gratistjänsten (newsvoice) då de använder tjänsten varje dag utan att bidrag med ett enda öre till verksamheten. Detta trots åtskilliga årliga prenumerationer som kostar mycket mer; som omvänt dels inte betyder lika mycket samt dom aldrig kan påverka dessutom?

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 juli 2020 kl 19:21

Ok, då höjer vi till 500 kr för newsvoices hardcore. Inte mig emot!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
22 juli 2020 kl 12:28

Ta bort kravet på att ha Facebook för att kunna klicka på Gilla ikonen.

Marcus Borg
Marcus Borg
Gäst
22 juli 2020 kl 11:04

Jag tror att du missförstod metoden att lägga upp länkar, det spelar inte någon roll om det är stor eller liten bokstav, det ska fungera att länka till brighteon om man byter “i” mot “l”, alltså inte samma bokstav.