DN, SVT och SvD fortsätter tappa i popularitetsrankning

10
1102
Sveriges Television, 2008. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0
Sveriges Television, 2008. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0

NOTERAT. NewsVoice skrev 2016 om att sajter som DN.se, SvD.se med flera tappat stort i rankning enligt Alex.com som mäter sajters popularitet. Senaste åren har sajterna tappat ännu mer av sin attraktionskraft trots tidningarnas online-satsningar.

Den enda svenska mediesajt som hållit ställningarna sedan 2016 är Aftonbladet på rankningsplats nr 7. Dagens Nyheter har sjunkit 3 positioner och Expressen 2 senaste 4 åren. Allra mest har SVT och SvD tappat i popularitet i denna jämförelse.

Topprankade sajter i Sverige totalt utöver medier är i vanlig ordning sajter som tex Google, Facebook, Wikipedia och YouTube som normalt har positioner mellan 1-6.

Mediesajternas rankningar i Sverige enligt Alexa.com per den 19 juli 2020

Sajter April 2016 Juli 2020 Populärast i Sverige
Aftonbladet.se 7 7 1
Expressen.se 13 15 2
DN.se 28 31 3
SVT.se 16 44 4
SvD.se 40 73

 

Sajternas rankningar förändras ständigt på Alexa. En annan rankningssajt som ger liknande resultat är Similiarweb.

Text och sammanställning: NewsVoice

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

10 KOMMENTARER

   • Det var ju också ett märkligt påstående, styrda av sossarna sen 50-talet? För mej är dom styrda av den dolda makten, (vad man nu vill kalla dom, västs finansoligarker?), och det är snarare SVT och SR som hjälpt till att dressera sossarna till att föra högerpolitik de senaste 25-30 åren.

 1. Ni kunde väl grävt fram siffrorna för FriaTider, Samhällsnytt, NyaDagbladet, Nordfront, Exakt24, BreitbartNews och GatewayPundit, för att nämna några av dom nyhetssajterna, som enligt vad jag förstått från vänner och bekanta är dom enda som många läser numera.

  • Helt korrekt. Jag tänkte samma sak, men vi nöjde oss denna gång med att återkoppla till en tidigare artikel som enbart tog upp de större MSM-medierna.

   Vi saknar tyvärr historiska data för FriaTider, Samhällsnytt, Nyheyter idag, Paragraf, Flamman, NyaDagbladet, Nordfront, Expo, Exakt24 etc. Kan du ge oss ett länktips på tidigare redovisningar?

 2. Om nu News Voice kräver underskrift på det man skriver så får man ju göra det samma själva. Man kan ju inte skriva under med News Voice som i denna text eller hur ? Frågan blir, vem på News Voice höll i pennan för denna text ?

  • Vi kräver endast korrekt namnunderskrift på kommentarer och debattartiklar/repliker. Texten ovan är en text av typen NOTERAT i ämneskategorin MEDIA. Här finns inget behov av namnunderskrift. NOTERAT är något som mest har noterats och det finns ingen eller mycket lite tyckande eller vinkling på den typen av text.

 3. Fy tusan vad trött man/jag är på den s.k. public service och DN som ska mässa allt vi får tycka. Indoktrineringen är värre än någonsin. Hoppas mediagraven hämtar hem dessa vedervärdiga monster.

 4. Jag tillhör Kategorin. Som är Osynlig gjord i De här Media. Sjukpensionärer nämns inte alls. I Nyheter, eller Politiska utfrågningar. Vi tillhör de ”Icke Existerande människorna” så då, är det ju inte så kul, och ens titta på Nyheterna, eftersom man icke Existerar. ”Michael Kallin.” National Ekonom, får inte Synas, med vad Politiker gjort med Sjukpensionärer. Och Visas inte i Våra Media. Och han har skrivit en lång avhandling av artiklar och uträkning. Och Kallar .Artikel Serien ”De Osynliga” som Våra Media Valt att just Osynlig göra, som man gör i Dikta toriska Länder. Micael Kallin s rapport. De Osynliga. Är värd att läsas i Nät tidningen Kvartal.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här