Hedgefonder, Soros, Gates och EU spekulerar på coronakrisens oro

publicerad 6 juli 2020
- av Jan Norberg
Pedro Sánchez, 2020 (pressfoto: Spaniens regering) och Stefan Löfven, 2019 (pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet).
Pedro Sánchez, 2020 (pressfoto: Spaniens regering) och Stefan Löfven, 2019 (pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet).
Pedro Sánchez, 2020 (pressfoto: Spaniens regering) och Stefan Löfven, 2019 (pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet).

DEBATT. Det förekommer nu kraftiga påtryckningar från alla håll inom EU att Sverige tillsammans med tre andra medlemsländer skall vika ned sig och ställa sig bakom en av historiens allra största bedrägerier inom Europa.” Jan Norberg syftar på jättelån till coronadrabbade EU-länder.

Text: Jan Norberg

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez gör sig till och med omaket att åka till sin socialistiske kollega Stefan Löfven för att övertyga honom att bli bidragsgivare till ännu en kategori av bidragstagare, denna gång övriga EU-länder. Räcker det inte att Sverige redan är världens största humanitära stormakt?

“Det handlar om ett försök att mjuka upp den skeptiska svenska linjen till en EU-gemensam upplåning för att finansiera bidrag till coronadrabbade länder i Sydeuropa…”Europaportalen

Den vanmakt som jag som svensk skattebetalare känner har inga gränser, svenska politiker tycks kunna mjölka sina medborgare på hur höga skatter som helst utan att någon ens höjer rösten.

Jag har tidigare skrivit om det gigantiska bidrags- och lånespektakel som nu är på gång inom EU, i min artikel: “Europaunionens framtid -”Live or let die?””:

“Gör Stefan Löfven de eftergifter som EU kräver skuldsätter han sina medborgare för lång tid framåt, vilken ”gåva” han ger våra efterkommande generationer när han själv inom kort drar sig tillbaka med sin feta pension finansierad av svenska skattebetalare.

Får jag gissa så kommer han att vika ned sig och skuldsätta sina medborgare för att kunna upprätthålla den socialistiska godhetssignaleringen att Sverige är den utan jämförelse största moraliska stormakten.

Att det är svenska skattebetalare som står för kalaset skiter han ju i vanlig ordning i som den gode socialist han är, makten framför allt.”

Spelet bakom kulisserna inom EU, men även utanför EU, är både omfattande och mycket komplicerat. Det finns för de intresserade anledning att ta del av SwebbTV:s utomordentliga analys i dessa två avsnitt som publicerades nyligen: “Stoppa de enorma stödpaketen” och “Migrationen blåser upp Sveriges BNP”.

I tillägg till dessa båda inslag kan sägas att de bakomliggande krafter vilka nu ser sin chans att tjäna pengar på EU:s alltmer tilltagande kris finns inom kretsen av den globala finanselitens sfär. I vanlig ordning har George Soros ett finger med i detta spel.

Tillsammans med andra vädrar nu sk hedgefonder sin chans att spekulera på den oro som coronakrisen tillsammans med EU-ländernas oförmåga att själva av egen kraft komma på fötter.

Bloomberg har i en nyligt publicerad artikel fått fram att den sk hegdefondexponeringen ökat ganska dramatiskt den senaste tiden. Så gör alltid den globala finansiella eliten när världsekonomin skakar i sina grundvalar.

Först bidrar George Soros och andra till att framkalla oron och man finansierar därför till exempel Black Lives Matter-rörelsen, stimulerar migrationen från muslimska länder till Europa för att sedan satsa pengar på den finansiella oron i USA och Europa. Hedgefonder är bara ett exempel på hur detta går till. Den intresserade kan själv läsa mer på Bloomberg.com: “Soros Family Office, Texas Pensioners Lead Rush Into Hedge Funds”.

Vem vet, kanske har också George Soros tillsammans med Bill Gates och andra globalister i nästa fas tänkt tjäna pengar på en global vaccinlösning av coronakrisen.

Text: Jan Norberg