Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Återinför tjänstemannaansvar på riktigt – Jan Norberg

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 8 juli 2020
- Jan Norberg
Jan Norberg (foto NewsVoice) och utrikesminister Ann-Linde, maj 2020 (foto: Regeringen)
Jan Norberg (foto NewsVoice) och utrikesminister Ann-Linde, maj 2020 (foto: Regeringen)
Jan Norberg (foto NewsVoice) och utrikesminister Ann-Linde, maj 2020 (foto: Regeringen)

DEBATT. Det finns tyvärr, generellt sett, ibland allmänheten ett lågt medvetande om Vad som skulle kunna vara ett medel för att återställa medborgarnas rätt och möjligheter att straffa myndighetsutövare och politiker. Att det i en demokrati skall finnas kategorier av människor vilka står ovanför lagen rimmar illa med gemene mans rättsuppfattning.

Text: Jan Norberg

Ingen skall stå ovanför lagen

När politiker och myndighetsutövare i fullt samförstånd begår sina vidriga brott så kan de göra detta i full förvissning om att de själva står utom räckhåll för att på laglig grund kunna bli åtalade för sina övergrepp.

Det ämbets- och tjänstemannaansvar som förut fanns i svensk lagstiftning är i princip borttaget sedan många år. Förkämpar vilka sedan länge försökt att uppmärksamma den styrande politikerkretsen har i vanlig ordning negligerats och bemötts med stängd dörr och kall välling.

SD har för något år sedan stött på för en ändring av denna så viktiga lagstiftning. och nu flera år senare tillsätter Morgan Johansson en utredning som under 1,5 år ska undersöka om det överhuvudtaget finns behov av att ändra dagens helt urvattnade lagstiftning. Så agerar den socialistiska eliten gentemot sina medborgare då dessa vill ha möjligheter att ställa politiker och myndighetsutövare till ansvar för sina övergrepp. Väljarförakt kan inte uttryckas tydligare än vad Morgan Johansson nu demonstrerar med sitt utredningsdirektiv.

Som för att verkligen bevisa för medborgarna att politiker och myndighetsutövare ser sig själva stå över svensk lag har dessa socialister lyckats infiltrera svenskt rättsväsende så till den grad att deras straffimmunitet är att jämföra med vilken korrupt kommunistregim som helst.

Svensk polis, åklagare och domstolar ägnar sig åt en veritabel beskyddarverksamhet fullt i klass med vad som är vanligt i så kallade bananrepubliker och kommunistdiktaturer. Korruptionen i Sverige är total.

Tjänstemannaansvar på riktigt

Jag hittade moderaten Ida Drougge vilken som också tycks ha ledsnat på den socialistiska regimens senfärdighet att åstadkomma erforderliga förändringar. Denna unga moderatkvinna har dock när det är dags för omröstning i Riksdagen valt att följa partilinjen inom M och då tvingas hon sannolikt att trycka på partilinjens alternativ som är att fortsätta beskydda verksamheten och en fortsatt straffimmunitet för folkvalda och myndighetsutövare.

Läs mer: Tjänstemannaansvar – på riktigt! Motion: 2017/18:2799 av Ida Drougge (M)

Läs mer: Åtetrinför tjänstemannaansvaret

Ett annat exempel på den svenska rättsrötan är när Stefan Löfven utser en veritabel kommunist som utredare av den svenska coronaskandalen.

Korruptionen inom det svenska rättsväsendet fortsätter och fortsätter….

En av Sveriges absolut mest korrupta jurister får ett uppdrag att skydda sina socialdemokratiska välgörare, får jag lov att presentera Mats Melin.

“Mats Gunnar Melin, född 26 juni 1951 i Kalmar, är en svensk jurist och ämbetsman. Han var chefsjustitieombudsman 2004–2011 samt justitieråd och ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen 2011–2018. Han är gift med journalisten Annika Ström Melin. Melin är uppvuxen i Uppsala”. – Wikipedia

Det är såna som Mats Melin som starkt bidragit till förfallet inom svenskt rättsväsende, en genomkorrupt socialist vilken starkt påverkat svenskt rättsväsende. Han förtjänar endast oförblommerat förakt för sin yrkesgärning. Det finns mycket att läsa om denne landsförrädare, men jag väljer att länka till detta nedan. Läs och fundera sedan på varför det ser ut som det gör inom svenskt rättsväsende.

Advokaten.se: Populistiska krafter hotar självständiga domstolar

Inom advokatskrået är det inte ett dugg bättre. Advokatsamfundets förra primadonna Anne Ramberg är av samma skrot och korn. Hennes hyllning av valet till sk coronautredare bekräftar ännu en gång den djupa statens inflytande på svenskt rättsväsende. Hur kan detta få pågå rakt under näsan på oss?

Valet av Mats Melin bekräftar ännu en gång hur vänskapskorruption och nepotism fungerar inom den socialistiska sfären i Sverige, att välja Mats Melin är detsamma som att garanterat undgå allvarlig kritik för sina tillkortakommanden vad beträffar den svenska coronahanteringen.

Det handlar om ett beställningsjobb där uppdragsbeskrivningen formellt säger en sak, men där uppdragsgivarens (den socialdemokratiska regeringen) informella direktiv säger något helt annat. Hur korrupt kan det bli?

Det gick ett tag att vilseleda den redan innan hårt hjärntvättade svenska befolkningen att Regeringen hade en väl utvecklad sk coronastrategi, men till slut hann verkligheten i kapp. Den definitiva spiken i kistan blev när utrikesminister Ann Linde med sin arrogans försökte hantera en väl påläst tysk journalist vars typ av frågor hon inte var van att hantera visavi den genomkorrupta kåren av svenska MSM-journalister.

Utomlands häpnar man över hur en svensk utrikesminister försöker undvika inträngande frågor genom att uppträda aggressivt och arrogant, bedöm själv.

Hur kan den svenska allmänheten känna tilltro till den svenska hanteringen av coronakrisen? Mitt svar: hjärntvätt och stenhård tilltro till korrupta myndighetsutövare. Inför tjänstemannaansvar på riktigt.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq