Jordbävning på 7,0 drabbar grekiska ön Samos och Turkiet

1
868

VÄRLDEN. En kraftig jordbävning på 7,0 har inträffat i Egeiska havet mellan Grekland och Turkiet. Byggnader har kollapsat och en mindre tsunami översvämmade gator i Samos stad, som videon ovan visar. Skalvet inträffade kl 12:51 svensk tid 10 km norr om staden Agios Konstantinos på Samos.

Svenska nationella seismiska nätet (SNSN) uppger att det är den största jordbävningen i området sedan 1968. Preliminära uppgifter säger att främst Turkiet drabbats hårdast.

Michails Misos som är vice borgmästare på Samos, uppger att skalvet var mycket starkt och varade länge, skriver Aftonbladet. En tsunamivarning har utfärdats på ön. Vidon ovan visar att byggnader i Samos stad skadats. I Turkiet har hela byggnader kollapsat.

Text: NewsVoice

Relaterat

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här