Regeringen: Coronakrisen ska plåga dig till 2022 – Vaccinskeptiker omhändertas

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 november 2020
- Torbjörn Sassersson
Elisabeth Backteman (foto: Estlands regering) och statsminister Stefan Löfven (foto: Kristian Pohl, Regeringskanlsiet)
Elisabeth Backteman (foto: Estlands regering) och statsminister Stefan Löfven (foto: Kristian Pohl, Regeringskanlsiet)
Elisabeth Backteman (foto: Estlands regering) och statsminister Stefan Löfven (pressfoto: Kristian Pohl)

DEBATT. Regeringens krischef, Elisabeth Backteman, uppger att svenska folket ska ha mental beredskap för att leva med coronakrisen hela 2021, men även 2022. Regeringen är dessutom orolig för att ryssarna ska passa på att utnyttja krisen. Allmänheten och vaccinskeptiker är redan föremål för påverkan.

Dagens Nyheter målar upp ett dystopiskt coronascenario, åtminstone för Sveriges små och medelstora företag samt för miljontals människor i Sverige som drabbas av coronarestriktioner utan slut. DN skriver i artikeln ”Regeringens krissamordnare: Vi får leva med viruset under hela nästa år”:

”Förhoppningen är att de nya vaccin som nu tas fram i rekordfart ska kunna återställa livet till det normala efter nyår, men inne på regeringskansliet förbereder sig landets styre på ytterligare ett år med nya utbrott och fortsatta restriktioner.

– Pandemin kommer inte att försvinna bara för att vi får ett vaccin. Vi tar höjd för att fortsätta jobba med olika typer av olika åtgärder, säger regeringskansliet krissamordnare Elisabeth Backteman som också är statssekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg (S).”

Coronakrisen kommer alltså inte att försvinna bara för att svenskarna får sitt DNA-vaccin med rekordfart, enligt DN och Elisabeth Backteman, chefen för regeringskansliets krisarbete. Kanske krisen blir ännu längre. Regeringskansliets tjänstemän planerar för 24 månader framåt, uppger DN. Därmed är vi inne i 2022.

Läs mer: Regeringen måste besvara frågor om DNA-vacciner mot Covid

Regeringen planerar för långtgående restriktioner som tex: ”karantäninriktade åtgärder”, men regeringen har redan bedömt att det krävs mer. Det behövs en hårdare pandemilag som ska vara klar innan sommaren 2021, anser kansliet. Nya restriktioner nämns som möjligheten att snabbstänga restauranger och köpcentrum. I andra sammanhang nämns obligatoriskt munskydd, besöksförbud på äldreboende, restaurangförbud i fyra veckor över jul/nyår, stängda butiker, distansundervisning och inrikes reserestriktioner.

Läs mer: World Economic Forum: En global covid cyberpandemi kommer – Värre än Covid-19

Tjänstemännen på Regeringskansliet varnar för att coronakrisen utan broms kommer att leda till fler konkurser, högre arbetslöshet, ökad segregation, en växande vårdskuld och en än mer krisande kulturbransch. Tydligen ska landet krossas och allt stinker av ”The Great Reset”, en omstart av världen ledd av superskurken Klaus Schwab alias ”Blofeld”. Sveriges försvarsförmåga är också utsatt, skriver DN, och det handlar underförstått om ryssarna som aldrig lämnas i fred:

”Även på det icke-militära området kan en kraftig andra våg eller omfattande klusterutbrott skapa sårbarheter som utnyttjas av främmande makt”, säger Elisabeth Backteman. I planeringsunderlaget nämns cyberattacker och desinformation.

Desinformation räknas i sammanhanget som nyheter och information som inte följer Regeringens coronastrategi, den strategi som nu sänker landets ekonomi, företagen, människorna, kulturen och vården trots att statistik från Socialstyrelsen och SCB fram till och med oktober 2020 indikerar att dödligheten i Sverige inte är högre än andra år. Inte ens Folkhälsomyndighetens tidigare mest framträdande person Anders Tegnell stödjer Regeringens coronastrategi. Är nu även Tegnell föremål för Regeringens misstankar?

SvD: Sprickan växer – så blev Tegnell av med sitt veto

Informationskrig och informationskrigare

Eftersom Försvarsmakten som styrs av Regeringen är involverad i krisen kan vi fråga oss vad det kan innebära. En indikation finns i Storbritannien.

Den brittiska tidningen Sunday Times skriver den 29 november 2020 att en särskild informationskrigsavdelning inom armén mobiliserats för att ta sig an vaccinskeptiker. Avdelningen heter: ”The Defence Cultural Specialist Unit, DCSU”, en specialtrupp för kulturellt försvar, som är en del av den 77:e armébrigaden.

”The Defence Cultural Specialist Unit (DCSU) provides intelligence support to information activities. It assists the Brigade and wider Defence by building an understanding of the physical, virtual and cognitive behaviours of audiences, actors and adversaries”. – DCSU

Sunday Times skriver att DCSU med erfarenheter av att bekämpa terrorister i Mellanöstern nu arbetar med motinsatser för att kontra påstådd online-propaganda mot vacciner.

Läs mer: Lars Bern: ”The Great Reset” flyttar folkets makt till megaföretagen

Arbetet verkar redan ha startat i Sverige för drygt 18 månader sedan av SVT som då inledde projektet ”Vaccinkrigarna”, ett TV-reportage i tre delar som som ska sändas på SVT den 2:a, 9:e och 16:e december, 2020. NewsVoice har skrivit om hur SVT med dolda kameror och mikrofoner wallraffat intet ont anande vaccinkritiker i Sverige och Finland, personer som i skydd av yttrandefriheten skrivit och talat kritiskt om vacciner. Det gillade inte SVT som kallar dessa personer för ”makthavare”.

Sunday Times avslöjar i artikeln ”Army spies to take on antivax militants” att läckta dokument från den kulturella försvarsenheten, som arbetat för att bekämpa al Qaida, sedan en tid bevakar internet för att analysera hur brittiska medborgare påverkas av åsikter och fakta om Covid-19. Enheten samlar även bevis på påstådd vaccindesinformation från fientliga stater.

Den ryska dagstidningen RT har förstått att det handlar om att Ryssland är föremål för misstankar. RT kontrar med att nämna en artikel i den amerikanska tidningen Newsweek: ”Twitter Executive Revealed to Be ’Psyops’ Soldier Linked to Spreading Disinformation Across Social Media: ’A Threat to Our Democracy'”, som avslöjar att Twitter har en chef som spelar ett dubbelspel, då denne pekats ut som cyberkrigare i egenskap av reservofficer för en ”British Army’s psychological warfare and propaganda unit”.

Det handlar om samma 77:e armébrigad som bevakar vaccinskeptiker.

Newsweek skriver:

”Gordon MacMillan, who joined Twitter in 2013 and is listed as the company’s Head of Editorial for EMEA, also serves with the 77th Brigade—an outfit formed in 2015 to conduct ”information warfare” and develop ”non-lethal” ways of conducting war.”

Ingen lämnas oberörd av det pågående informationskriget om vacciner, coronakris och dina kunskaper och åsikter.

Regeringen deltar i ett riskabelt spel som omfattar många länder och många populationer. Småfolket och mindre företag är bara collateral damage. Viktigast för Regeringen är nu att återta positionen som duktigast i klassen i Europa efter att Anders Tegnell och Johan Gisecke försökt dämpa coronahysterin. Löfven-regeringen är garanterat utsatt för Blofeld-påtryckningar, vilket borde vara transparent. Var god redovisa.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 10:55

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq