Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

12.400 israeler fick Covid-19 efter första vaccindosen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Professor Nachman Ash. Pressfoto: Nihpconf.org.il
Professor Nachman Ash. Pressfoto: Nihpconf.org.il
Professor Nachman Ash. Pressfoto: Nihpconf.org.il

CORONAKRISEN. 12.400 israeler testades positivt för Covid-19 inom två veckor efter att ha fått den första dosen av Pfizers vaccin. Cirka 2,15 miljoner människor har vaccinerats i Israel under den senaste månaden, varav 300.000 har fått en andra dos.

Israels ledande coronavirusexpert professor Nachman Ash säger att den första dosen av Pfizers vaccin ger mindre skydd mot Covid-19 än vad det amerikanska läkemedelsföretaget ursprungligen uppgivit och varnade för att det kanske inte skyddar mot nya stammar av viruset.

Under samtal mellan hälsoministeriets tjänstemän inför gårdagens regeringsmöte om möjligheten att förlänga den landsomfattande lockdown, ifrågasatte Nachman Ash effektiviteten av vaccinet efter bara en dos.

Israels hälsomyndigheter kan ännu inte dra några slutgiltiga slutsatser om vaccinets effektivitet. Den överväldigande majoriteten har ännu inte vaccinerats. De flesta som vaccinerats är över 60 år gamla.

Text: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq