Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nya Zeeland och Australien avvaktar massvaccinering

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Maoris, Nya Zeeland. Foto: Jorge Royan. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia
Maoris, Nya Zeeland. Foto: Jorge Royan. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia
Maoris, Nya Zeeland. Foto: Jorge Royan. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia

COVID-19. Sveriges Radio rapporterar att Nya Zeeland och Australien ska vänta med att starta massvaccinering av sina befolkningar. Istället kommer länderna att ha fortsatta hårda inreseregler för att stoppa spridningen av viruset.

Som argument hävdas att man vill se hur effektiva vaccinerna egentligen är, läget anses vara under kontroll och att vacciner ändå inte kommer att återställa allt till det normala. Beslutet betyder inte att länderna sagt nej till massvaccinering.

Dagens Industri skriver att Brasilien (nov 2020) stoppar försök med vaccin från det kinesiska läkemedelsföretaget Sinovac Biotech. Den brasilianska hälsomyndigheten uppger att orsaken är att det kinesiska vaccinet visat prov på allvarliga risker.

En artikel i Nyheter24 från i september 2020 baserad på en studie visar att vissa länder har en majoritet av skeptiska människor inför Covid-19-vaccinering. Dessa är Litauen, Albanien, Azerbajdzjan, Afghanistan, Indonesien, Pakistan och Niger. Endast en av fem personer i Litauen och Albanien tror att vaccinerna är säkra. NewsVoice har inga uppgifter om dessa uppfattningar ändrats idag 6 månader senare.

Text: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq