Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Astra Zeneca-vaccinet ger allvarliga problem i Jönköping och Sörmland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com

CORONAKRISEN. Under torsdagen var Region Jönköpings län först ut i landet med att massvaccinera mot Covid-19. Drygt 500 personer varav framförallt vårdanställda, vaccinerades för att testa hur den stora massan av invånare senare ska vaccineras. Det skriver Sveriges Radio.

Men under fredagen har många vårdanställda blivit sjuka med biverkningar efter vaccineringen med Astra Zeneca-vaccinet. De har fått huvudvärk, feber och trötthet. David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare säger att kliniker som vaccinerat personal har en hel del manfall.

Även i Sörmland har vårdpersonal drabbats av feber efter vaccination med Astra Zenecas vaccin. Det handlar om ett 100-tal personer. Därför stoppar region Sörmland tillfälligt all fortsatt personalvaccinering i både regionen och kommunerna. Regionen ska utreda orsakerna innan vaccinationerna med Astra Zeneca-vaccinet kan återupptas. Injektionerna med vaccin från Pfizer och Moderna påverkas inte, avslutar SR.

Sammanställning: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq