Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Englands läkemedelschef: Lockdown eliminerar inte viruset – Samhället måste återgå till ett mer normalt läge

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 april 2021
- NewsVoice redaktion
Professor Chris Whitty, Chief Scientific Advisor. Licens: Open Government Licence
Professor Chris Whitty, Chief Scientific Advisor. Licens: Open Government Licence
Professor Chris Whitty, Chief Scientific Advisor. Licens: Open Government Licence

Englands läkemedelschef Chris Whitty säger att nedstängningar (lockdown) i landet inte kommer att eliminera viruset SARS CoV-2. Samhället måste gå tillbaka till ett mer normalt tillstånd. 

Detta är nu en sjukdom som för resten av vår karriärer kommer att finnas kvar. Så det är tydligt att vi någon gång kommer att behöva hantera det, som vi hanterar influensa”, sa Whitty under en webinar på Royal Society of Medicine i torsdags.

Whitty har påpekat att uppemot 25,000 människor i Storbritannien dör av influensa varje år. Något som knappast skapar några rubriker menar han, då samhället redan har nått en acceptabel risknivå och begränsningar som människor är redo att tolerera.

Detta är inte influensa, utan en helt annan sjukdom, men trots detta är den ändå en säsongsbetingad sjukdom, mycket farlig som dödar tusentals människor. Samhället har därför valt ett särskilt sätt att kringgå det, men samhället måste gå till ett mer normalt tillstånd ändå, menar Whitty.

Vi måste räkna ut en balans som faktiskt håller den på en låg nivå, minimerar dödsfall så bra vi kan, men på ett sätt som befolkningen tolererar, genom medicinska motåtgärder som vacciner och med tiden även läkemedel, vilket innebär att du kan minimera dödlighet samtidigt som de ekonomiska och sociala effekterna på våra medborgare inte maximeras, säger Whitty.

Enligt premiärministern Boris Johnson kommer Storbritanniens Covid-19-restriktioner att upphöra för gott den 21 juni en vecka efter att EU introducerat de digitala vaccinpassen.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: lockdown