Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Ingemar Ljungqvist: En järntrust av bankirer styr coronapolitiken

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 maj 2021
- Torbjörn Sassersson
Ingemar Ljungqvist den 1:a maj 2021 i Vasaparken, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

VÄRLDEN. NewsVoice fick fatt på den oberoende journalisten Ingemar Ljungqvist den första maj under manifestationen i Stockholm. Han anser att en järntrust i Davos ligger bakom coronapolitiken i Sverige och världen.

Ingemar Ljungqvist betonar att det var en historisk dag 1914 då förstamajdemonstrationen samlade 50,000 personer i ett dåtida Sverige med en befolkningsmängd på drygt 5 miljoner människor, ungefär hälften så stor som i dag. Då var det hungern som drev folk till demonstrationståget, säger Ljungqvist, som menar att i år handlar demonstrationen om frihet, sanning och folkstyre. Idag har vi grader av demokrati, anser han.

Ljungqvist var en av besökarna som greps av polisen och det är oklart varför. Han hade ingen tydlig märkning på kläderna eller presskeps om att han är journalist.

Ljungqvist menar att 1921 infördes allmän rösträtt för alla, men 2021, 100 år senare togs den bort i samband med den tillfälliga pandemilagen som klubbades av Regeringen den 8 januari 2021:

“Får man inte mötas mer än 8 [personer], får man inte yttra sig som vi gör här nu så är det ett mycket kraftigt minus i demokratin”.

På frågan om vilka som är de ytterst ansvariga för coronapolitiken vi idag har i världen, svarar Ljungqvist att det finns en järntrust av bankirer nere i Davos inom World Economic Forum som skickar ut signaler och samarbetar med WHO. Denna trust har rekommenderat Sverige, som näst intill sista land, att ta till drastiska nedstängningar, som är långt mer dödliga än coronaviruset tidigare var, förklarar Ljungqvist.

Text och intervju: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq