Öppet brev från bötfälld tankebrottsling – Denny Abrahamsson

14
Denny Abrahamsson (eget verk) och Tingsrätt (Wikimedia commons)
Denny Abrahamsson (eget verk) och Södertörns Tingsrätt (Wikimedia commons)

Öppet brev

Två gånger har jag blivit anmäld av Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, som får bidrag från Regeringen för att ange pensionärer. Denna vidriga person stämmer också pensionärer som har mage att påtala att han är fälld för djurplågeri. Han anmälde mig också under fingerat namn, Johan Eriksson.

Första anmälan var för att jag i gruppen “Stå upp för Peter Springare” kallat islam en fascistisk ideologi.

Jag skrev också att Islam sanktionerat pedofili. När jag blev frikänd i tingsrätten överklagade åklagaren till hovrätten där jag åter blev friad. Tomas Åberg gav sig inte utan rotade vidare på Facebook. En turkisk kvinna förhörde mig, men vägrade uppge sin religion.

Då tingsrätten valde ett olämpligt datum i slutet av januari 2020 ville jag skjuta fram rättegången då jag medicinerades mot blodproppar i ben och lungor. Mitt läkarintyg som visade att det var olämpligt att flyga avfärdades. Tingsrätten anlitade 4 experter från Socialstyrelsen som ansåg att jag kunde genomföra ett långflyg.

Då jag vägrade infinna mig fick jag 4000 kr i böter som min advokat skulle överklaga till hovrätten. Det skulle göras inom två månader, men utan att jag visste om det blev min advokat inlagd för hjärtproblem så det blev för sent. Ett nytt datum spikades till september, men jag kunde inte komma p.g.a. covid så min advokat fick föra min talan och denna gång blev jag fälld. 20 000 kr i böter och lika mycket i advokatkostnader.

Eftersom jag var för senad med min överklagan till hovrätten bollade dom ärendet vidare till Högsta Domstolen som förra veckan fastställde Tingsrättens dom. Trots att jag skickade utdrag från min patientjournal att jag fick diagnosen bipolär för 16 år sedan och att jag var medicinerad när jag skrev på Facebook. När man är bipolär kan man i maniska perioder gå upp i varv och vräka ur sig saker som man i normala fall inte gör. I sak ångrar jag inget som jag skrivit, men det kanske var lite obetänkt att kalla invandrarna som gruppvåldtog en 12-årig flicka på en kyrkogård för bruna och svarta odjur.

Dessutom skrev jag allting när jag var i Thailand, men det tog de ingen hänsyn till. Eva på Education4Future har intervjuat mig och även startat ett konto i Blågula Korsets namn för de som har möjlighet att hjälpa mig ekonomiskt då jag bara har 12 000 i pension (märk insättningen med orden: Denny-Böter till Swish-nummer:123-118 54 95).

Allt överskott kommer gå vidare till hemlösa och fattigpensionärer.

Denny Abrahamsson

Relaterat

Här följer ytterligare några artiklar från Samnytt, skrivna av Egor och Simon som jag står i djup tacksamhetsskuld till:

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Josef Persson
Josef Persson
Gäst
28 maj 2021 kl 02:09

Hej Batikflickan!

Jag är 43 år, om jag förstår dig rätt så är jag alltså en gubbe då?
Ska skriva in det i mitt CV…..

På vilket sätt blir jag en persons främsta supporter för att jag för första gången i mitt liv läst en artikel av en person, och lämnat en kommentar? Med den logiken är ju numera hatflickan min främste supporter, vad trevligt!

Varför har du satt “elallergi” inom citattecken? Jag har själv aldrig kallat mig elallergiker, eller identifierat mig som en sådan. En ” Allergi- och överkänslighetsreaktioner är onormala försvarsreaktioner från kroppen på ämnen som för de flesta människor är helt ofarliga” (enligt wikipedia).

Varför människor som själva aldrig läst en enda studie om elöverkänslighet, som uppenbarligen tycker vi är sjuka i huvudet, och som tycker att psykiskt sjuka människor är roligt att skratta åt, ihärdigt kallar något för en allergi trots att elektromagnetiska fält inte är en substans eller ett ämne övergår mitt förstånd?
Varför inte säga el psykos om du nu ändå roar dig?

“Ni är rasister”…. Jag trodde Tomas Åberg var vit? Och om jag förstått tankegångarna rätt hos de flesta batikflickor, så kan inte vita utsättas för rasism?
På vilket sätt gör min kritik av Åberg mig till “rasist”?

Om ovanstående skribent är pedofil så hoppas jag ni kan lägga fram bevis på det, och att ni naturligtvis upprättat en polisanmälan?
Och jag är ledsen att säga det, men jag tror inte att er benämning av vederbörande som “kloakråtta” får den presumtive pedofilen att bli ett dugg mindre hatisk.

Slutligen så är inte Newsvoice “landets “värsta” sajt för konspirationsteorier.
Det är landets bästa sajt för konspirationsteorier!

Och eftersom du konspirerar mot alla så, välkommen!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Josef Persson
29 maj 2021 kl 04:53

Mer om näthatsgranskaren Tomas Åberg
“Oktober 7, 2019 6:18 am

“Katerina Magasin kan idag avslöja den statligt avlönade Näthatsgranskaren Tomas Åbergs nya, lukrativa affärsidé: Att stämma gamla och sjuka människor på skadestånd i civilrättsliga processer. För en insats av 900 kronor får Åberg i snitt 10-15 000 per anmälan – pengar som är undantagna utmätning och är dessutom skattefria. Samtidigt har han beviljats över två miljoner av våra skattepengar för att jaga svenskar med “fel” åsikter – medan han själv har 800 000 kronor i skuld hos kronofogden. Ombudet för flera av Näthatsgranskarens offer, juristen Ola Bengtsson, ger ett skakande vittnesmål om ett skrupelfritt förfarande av en cynisk angivare i statens tjänst, som skor sig ekonomiskt på det lidande han orsakar.”
https://katerinamagasin.se/sa-har-nathatsgranskaren-tomas-aberg-gjort-forfoljelse-av-pensionarer-till-en-affarside/

Batikflickan
Batikflickan
Gäst
27 maj 2021 kl 06:49

Men goa gubbar! Det enda detta visar är att ni är rasister. Vid 74 års ålder utnyttjar du alltså flickebarn i Thailand, och däremellan sitter du och sprider rasistiskt hat på facebook! Ditt försvarstal publicerar du på landets värsta sajt för konspirationsteorier, och din främsta supporter är ”elallergiker”. Jo, såklart att man tycker synd om dig. Inte. Du är en sån som förpestar nätet med hets och hat. En avloppsråtta. Sluta med det så blir allt bra ska du se.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Batikflickan
27 maj 2021 kl 09:55

Tack för din åsikt. Inkom gärna med en debattartikel så att du kan fördjupa ditt resonemang.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Batikflickan
27 maj 2021 kl 13:40

Nu är du allt lite orättvis eftersom Torbjörn även släpper fram udda figurer från andra sidan. Själv tycker jag det så här i vaccinationstider blivit lite komplicerat i kommentarsfälten. För förr vad det bara risk för att man t.ex. skulle missa ironi eller göra någon annan mild feltolkning av vad någon skrivit. Men nu får man ju även ta med saker som neurologiska problem till följd av blodpropp i hjärnan eller någon annan okänd biverkning när man ska försöka tolka vad andra vill ha sagt.

Så är du ironisk eller “vaccinerad” ? Frågar för en konspirationsteoretisk vän.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Batikflickan
27 maj 2021 kl 18:10

Vem är denna anonyma näthatare “Batikflickan” som ej vågar uppge namn?
Är du rentav en “sån som förpestar nätet med hets och hat” med tillmälet
“En avloppsråtta” jag aldrig tidigare sett i kommentarsfältet på newswoice.

Vad kallar du våra myndighetsutövare som legitimerar svensk pedofili?

exempel

Socialstyrelsens folder: “Information till dig gift med ett barn https://www.friatider.se/socialstyrelsens-nya-folder-information-till-dig-gift-med-ett-barn

Dömd pedofil ska få adoptera
https://www.friatider.se/forgrep-sig-sexuellt-pa-barn-nu-far-han-adoptera

Vad kallar du en kriminell som plågar medmänniskor och värnlösa djur?

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Batikflickan
27 maj 2021 kl 21:07

Batikflickan!

Det är dags att du träder fram med ditt namn och förklarar dina påhopp.
Du har inte redovisat minsta grund för anspelningar, konsprationsteorier, mot artikelförfattaren, newsvoice eller mot grupp erkänt funktionshindrad.
Jag tycker att det är bra att redaktören släppte fram ditt inlägg men att man bör vara konsekvent mot Tomas Åberg och liknande åsiktspoliser.

Påståenden som väcker frågor och kräver förklaring, ursäkt el gottgörelse.

  • Uppge grund “Vid 74 års ålder utnyttjar du alltså flickebarn i Thailand”
  • Uppge dina grunder för “landets värsta sajt för konspirationsteorier”!
  • Vilken laglig grund ser du i att förringa funktionshindrad “elallergiker”.
  • Vad menas med? “Sluta med det så blir allt bra ska du se”.

Ex på formuleringar mot Tomas Åberg som ska gottgöras ekonomiskt.

Domstolen: Olagligt kalla Åberg för “landsförrädare”, “överlöpare”, “golbög”, “tjallare” eller “folkfiende”

https://www.friatider.se/domstolen-olagligt-kalla-aberg-landsforradare-overlopare-golbog-tjallare-eller-folkfiende

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
29 maj 2021 kl 01:48

Batikflickan

Det finns alltså inte någon grund för dina hatiska påhopp, (sk näthat).
Menar du att Tomas Åberg är rätt man att anmäla 750 personer för hat?

Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds https://www.nyatider.nu/djurplagare-bakom-nathatsgranskaren-lat-sina-djur-svalta-till-dods/

Näthatsgranskaren lät sina djur svälta ihjäl – hyllas nu som antirasistisk hjälte av Agria Djurförsäkring https://samnytt.se/lat-sina-djur-svalta-ihjal-hyllas-nu-som-antirasistisk-hjalte-av-agria-djurforsakring/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Batikflickan
29 maj 2021 kl 21:32

Batikflickan

Varför kan inte vi kränkta som upplever dina påhopp som näthat nu få ditt namn?

Tomas Åberg har ju i intervju gott ut som offentlig person 2018 varför inte du?

Tomas, 43, har anmält 750 nättroll PUBLICERAD: LÖR 03 MAR 2018

UPPDATERAD: FRE 09 MAR 2018

NYHETER

“Tomas Åberg är nättrollens värsta mardröm.

Han är projektledare för Näthatsgranskaren, som jagar personer som hotar och hatar på sociala medier.

– Vi blev förvånade över vilka som fastnade i vårt sökprogram. Medelåldern ligger på runt 55 år, säger han.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLk7l4/tomas-43-har-anmalt-750-nattroll

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
5 juni 2021 kl 00:51

“Batikflickan”
Jag vill bara delge dig ett exempel på det erkända funktionshindret som du visar missaktning för och föraktfullt ifrågasätter som “elallergiker”.

  • Hur lagligt är det att diskriminera/mobba funktionshindrade?
  • Varför straffrihet för djurplågeri? hur många har plågats till döds?
  • Varför skall du undgå betala 15-20 000:- till dem du kränkt här?

Relaterat

Näthatsgranskarens nästa offer: 71-årig kvinna på sjukhus
https://www.friatider.se/nathatsgranskarens-nasta-offer-71-arig-kvinna-pa-sjukhus

överkänslig.JPG
Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
27 maj 2021 kl 01:57

relaterat
Näthatsgranskaren nekas statliga bidrag – ville ha 1,3 miljoner för att förfölja oliktänkande https://katerinamagasin.se/nathatsgranskaren-nekas-statliga-bidrag-ville-ha-13-miljoner-for-att-forfolja-oliktankande/

Näthatsgranskarens krav till domstolen: Håll tyst om sanningen om djurplågeriet https://samnytt.se/nathatsgranskarens-krav-till-domstolen-hall-tyst-om-sanningen-om-djurplageriet/

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
26 maj 2021 kl 15:54

Allt faller tillbaka på ”Löfvensocialisterna”
13 av 16 s k ”justitieråd” är fullblodssocialister enl. mina källor.
Hatets kolportörer.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
26 maj 2021 kl 11:46

Näthatsförvanskaren!

Tycker det verkar som att Tomas Åberg har en “fascistisk ideologi”?

Kanske kan han anmäla mig för “hets mot folkgrupp” nu? Fast Tomas själv är väl inte en folkgrupp? Visst finns Tomas djurplågaren, Tomas rättshaveristen, Tomas yttrandefrihetshataren, Tomas pensionärshataren osv. Ja för enligt Tomas själv är ju all form av kritik “HAT”.

Men det är väl fortfarande en person?

Nu kan man ju trassla in sig i sånt här i all oändlighet. Men jag tycker bara det är ynkligt över huvud taget att Svenska rättssystemet lägger tid, pengar och resurser på sådan här ärenden över huvud taget. Skärpning!

Det medans man lägger ner ärenden där “odjur” i grupp ger sig på små barn.
Själv bryr jag mig inte i vad de har för hudfärg! Men “odjur” är väl en ganska bra beskrivning på dem som Tomas Åberg borde lägga sina resurser på att förfölja istället för på sjuka arga pensionärer.

Det är visserligen olämpligt! Men tror ingen blivit skadad för livet, fått inre blödningar och bristningar, och blivit stukad för för att en person påpekat deras hudfärg i hårda ordalag?

Själv är jag svårt elöverkänslig, och får stå ut med att människor lägger ut videos där man skrattar åt en grupp handikappade. Om det åtminstone varit roligt!
https://www.youtube.com/watch?v=kro4TY4Y5KQ

Varför skulle jag lägga tid på att anmäla efterblivna voffare? Skulle de ta till sig av de sista 50 årens forskning då? Skulle de bli snällare? Skulle de bli mer kärleksfulla och förstående? Skulle det leda till en bättre dialog?

En dag kanske människor förstår att andra inte blir mer kärleksfulla för att man hatar dem….

Skall någon anmälas för “hets mot folkgrupp” så borde det väl vara Tomas Åberg.
Finns väl få svenskar som lyckats hetsa upp så många människor Tomas? Och till vilken nytta? Hat människor mindre nu Tomas?

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Josef Persson
27 maj 2021 kl 03:49

Jag upplever Tomas Åbergs krig mot svenskars yttrandefrihet som hmf.
Varför försvarar inte Ulf Kristerson sanning om sanning nu är högerextrem?
Det gav ett par miljoner iallafall innan det tog stopp (se även expos bidrag).

Bidrag inom Sverige eller Europa Vi fördelar bidrag så att andra kan genomföra bra verksamhet. Bidrag kan gå till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. Alla våra bidrag fördelas på uppdrag av regeringen eller EU. https://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=n%C3%A4thatsgranskaren&projekt=&bidragsnamn=&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All

Relaterat

MP-nämndeman får sparken efter inlägg om Joakim Lamotte
https://www.friatider.se/mp-namndeman-far-sparken-efter-inlagg-om-joakim-lamotte

67-årig kvinna döms för att ha framställt Tomas Åberg som djurplågare – domaren: “Det finns ingen generell rätt att säga sanningen” https://www.friatider.se/67-arig-kvinna-doms-att-ha-framstallt-tomas-aberg-som-djurplagare-domaren-det-finns-ingen-generell

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren