Statsradiokanal P1: Överge vänner som ifrågasätter etablissemangets narrativ

publicerad 18 juni 2021
- av NewsVoice
Louise Epstein och Thomas Nordegren

STATSMEDIA. Sverige Radio, Utbildningsradion, SvD och DN med flera har sedan en tid drivit en agendasättande journalistik som handlar om att radikalisera, misskreditera och isolera människor som försöker förstå geopolitiska-ekonomiska processer i världen. Ett exempel är när Nordegren och Epstein i P1 uppmanar lyssnare att utveckla utanförskap för människor med felaktiga tankar.

Det var i ett avsnitt av P1:s "Nordegren och Epstein" som Louise Epstein och Thomas Nordegren försökte genomföra sin "programmering" av lyssnarna. Paret gjorde anspråk på att reda ut skillnader mellan påstådda konspirationsteorier och ett kritiskt tänkande när en häpnadsväckande rekommendation gavs, konstaterar Samhällsnytt som la ut videon ovan.

Louise Epstein och Thomas Nordegren hade bjudit in psykologen Mattias Lundberg som föreslog hur man ska hantera personer som tror på ”konspirationsteorier”.

"Är det här en person som tenderar att sticka iväg även i andra sammanhang då tycker jag att du ska göra ungefär som man gör när man möter en björn i skogen – spela död eller backa långsamt därifrån", hörs Lundberg säga i inslaget.

"Men hon kanske blir jätteledsen, vi har varit vänner sedan vi var 15, och säger ”Louise, du kan inte svika mig, du kan inte överge mig, du är den enda som brukar förstå mig”

"Jo, fast den här gången är det kanske det du måste göra tyvärr. De som ligger längst ut på den konspirationsteoretikerskala kan dränera väldigt mycket energi ur oss, slår psykogen fast."

Samhällsnytt fortsätter:

"Även MSB har släppt en hårt kritiserad rapport om konspirationsteorier – där i princip varje ifrågasättande av etablerade sanningar stämplas som suspekt och som ett hot mot demokratin" - Samhällsnytt

Läs mer om författaren till MSB:s rapport: Underrättelseofficer och frimurare skrev MSB:s rapport om konspirationsteorier

Text: NewsVoice |Bild: Louise Epstein och Thomas Nordegren. Foto: Mattias Ahlm för Sveriges Radio