Jan Norberg klär av utnämningsmakten i Sverige i en välplanerad “kupp”

26
291

SVERIGE. Jan Norberg som tidigare arbetat som effektiviseringskonsult inom näringslivet kommenterar den ökande politiseringen av svenska myndigheter i eftersvallet av en välplanerad uthängning av utnämningsmakten i Sverige. Norberg intervjuas av den frilansande reportern Jesper Johansson.

NewsVoice har under en tid bevakat den tilltagande politiseringen av våra svenska myndigheter. Jan Norberg har därför för NewsVoice räkning iscensatt en mycket ingående granskning hur detta sker. Norberg redogör i intervjun för hur man förbereder och gör en artikelserie av den här typen för att kunna blottlägga politiseringen av svenska myndigheter.

Det var under hösten 2020 på Jan Norbergs förslag som vi planlade en närmare granskning av Regeringens utnämningsmakt. Granskningen krävde en omfattande research för hur vi skulle kunna tränga in i denna form av korruption. Vi har sammantaget lagt ned flera hundra timmar för att våra läsare ska få en detaljerad redovisning hur det fungerar i maktens korridorer.

Vår artikelserie om Regeringens utnämningsmakt har uppmärksammats på många håll och när frilansjournalisten Jesper Johansson ville intervjua Jan Norberg om sina erfarenheter kring frågan om det tilltagande myndighetsmissbruket passade vi på att göra den här intervjun när Jan var på ett tillfälligt besök i Sverige i maj-juni.

Intervjun ger en skrämmande bild över hur en synnerligen avancerad politiskt korruption ser ut bakom kulisserna. Inte många känner till hur politiker mörklägger tillsättningen av högre myndighetschefer inom den offentliga sektorn. Överallt i Sverige sitter selekterade generaldirektörer av politiska skäl. Dessa ska upprätthålla Socialdemokraternas maktsfär oavsett vilka partier som sitter i regeringsställning.

Är du intresserad av att i en livesändning på Youtube ställa frågor till Norberg så kan vi på redaktionen möjligen arrangera en sådan live-sändning.

Redaktören kommenterar NewsVoice beroende av läsarna och Youtubes skarpa varning

Våra ekonomiska resurser begränsar oss på NewsVoice och vi vill därför påminna våra läsare om att gärna donera en slant så att vi kan fortsätta med våra granskningar. Du kan stödja oss på flera sätt.

Torbjörn Sassersson, 13 juli 2021. Foto: Selfie
Torbjörn Sassersson, redaktör på NewsVoice, 13 juli 2021. Foto: Selfie

NewsVoice har inte de resurser som medströmsmedia har varför vi är beroende av våra läsare och en del ideella insatser från virtuella medarbetare som till exempel Jan Norberg. Vi vill fortsätta att vara fria och stå oberoende av stöd från MPRT.

Youtube varnade oss skarpt i juni

Vi har försökt bedöma om denna intervju kan läggas ut på Youtube utan att den riskerar att bli nedtagen på grund av en ganska ingående kritik av vårt rättsväsende.

Youtube varnade oss så sent som i juni för att hela kanalen kommer att raderas om vi laddar upp en enda video till som ogillas. Det medförde att vår kanal på Youtube, med över 7800 prenumeranter, inte fick fler videor under en hel månad såsom en säkerhetsåtgärd. Senaste veckan har vi dock vågat oss på att ladda upp tre videofilmer.

Vi planerar att lägga upp denna intervju med Norberg även på våra andra videoplattformar (Rumble, Odysee, Bitchute) där du ska kunna se intervjun med Norberg om Youtube tar ned den från vår Youtube-kanal, alternativt raderar hela kanalen.

Vi ber därför dig som tittare att hjälpa oss att sprida att vi förekommer på fler videoplattformar och glöm inte att stödja vårt arbete.

Torbjörn Sassersson, redaktör


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
26 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
15 juli 2021 kl 04:32

Och eftersom laglösheten breder ut sig ska kärleken kallna hos de flesta.
– Matteus 24:12

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
15 juli 2021 kl 04:52

Träffsäker beskrivning av utnämningsmaktens odemokratiska metoder Jan!

Ett annat exempel på samma tema..

“Chef på Folkhälsomyndigheten rekryterade flera tidigare kolleger
FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN 2021-07-01
Under våren har en nyrekryterad avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten anställt fyra tidigare kolleger på höga poster inom myndigheten. Hans gemensamma historia med två av dem sträcker sig nästan tio år tillbaka. ”När man ser ett mönster på det här sättet så är det med största sannolikhet något som är fel”, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt.”

https://www.publikt.se/nyhet/chef-pa-folkhalsomyndigheten-rekryterade-flera-tidigare-kolleger-23403

Dessa tvivelaktiga figurer som inte vill att vi, deras huvudmän skall äga kontanter har med Fredrik Reinfeldts forsorg redan vid valet 2010 försvårat maktgranskning. Detta passar ju som hand i handske även för dagens Bilderbergare och frimurare och andra trolösa grindvakter som inte tål att få sina transaktioner granskade av media.

18 maj, 2010

Svårare granska makten Ekonomi Ekobrott, maktmissbruk och fifflande politiker – regeringen tänker stoppa medier från att effektivt granska makten. Mitt i valrörelsen läggs lagförslaget som TU och Journalistförbundet försöker hindra.

https://www.gp.se/ekonomi/sv%C3%A5rare-granska-makten-1.1008071

Last edited 3 månader sedan by Magnus Lindgren
Jan Norberg
Reply to  Magnus Lindgren
15 juli 2021 kl 06:35

Tack Magnus för din enastående förmåga att gräva fram fakta.

Din länk till artikeln i Publikt.se härovan uttrycker på pricken hur det går i den korrupta myndighetsvärlden.

Nepotismen och den korrupta utnämningsmakten sker inte bara av regeringen då man utser myndighetschefer, samma förfaringssätt används då dessa av Regeringen utsedda generaldirektörer osv i sin tur anställer lojala medarbetare i sitt eget fögderi.

Det är just så här det går till när Regeringen besätter den djupa statens alla positioner, allt för att pk-ismen och och den socialdemokratiska makten skall vara intakt om man skulle förlora ett val.

Jag har själv detta många gånger, myndighetsSverige är totalt korrumperat.

Det här blir en ny regerings första och viktigaste uppgift att få slut på om vi skall kunna återställa demokratin i Sverige.

Jag mår illa för tillståndet i Sveriges alla myndigheter.

Bra jobbat Magnus!!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 juli 2021 kl 18:42

Tack själv Jan för häpnadsväckande fakta i härva som bara växer!
(Tack även till reporter Jesper Johansson/Torbjörn Sassersson, red.)
Jag förstår inte hur ni lyckades genomföra denna starka intervju utan att vomera, svimma eller ens använda överord om graverande fakta.

På tal om folkhälsomyndigheten har publikt.se påpekat fler exempel.

”Generaldirektören sitter som ledamot i ATGs styrelse samtidigt som han i egenskap av generaldirektör yttrar sig om ifall det spelbolaget ska få bedriva verksamhet eller inte, och det är fel”, säger Gustaf Hoffstedt till Ekot.

Den JO-anmälde generaldirektören Johan Carlson säger att detta är en fråga som helt ligger i regeringens händer: 

”Det är ju inte myndigheten som har placerat sig på olika ställen, utan regeringen har uppenbarligen sett det här som ett strategiskt viktigt sätt att arbeta med de här frågorna, eftersom man har bestämt att Folkhälsomyndigheten ska finnas med i ATGs styrelse”, säger han till Ekot.

källa: https://www.publikt.se/nyhet/generaldirektor-jo-anmald-jav-18319

Last edited 3 månader sedan by Magnus Lindgren
Erik Forman
15 juli 2021 kl 06:59

En mycket bra och pedagogiskt intervju av Jan där komplicerade ämnen dras ut och görs enkla att förstå. Det är vad bra pedagogik går ut på: ju mer komplex och svårförståeligt ett ämne är, ju alldagligare måste det beskrivas. Det är ofta så att även ytterst sammansatta frågeställning har enkla verksamma inneboende mekanismer; här gäller att finna och förklara dessa så okonstlat det bara går.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
15 juli 2021 kl 08:49

Ryktet säger att 13 av Högsta Domstolens 16 ledamöter är skolade och durkdrivna SOCIALISTER, en analys Jesper?
Håller med Jan. 27 socialistiska ledamöter av riksdagens 349 utgör numer en MAJORITET i den lagstiftande församlingen. Snacka om politisk kupp. Kan man förnedra och kränka ett folk mer uppenbart?
Apropå Eliasson, sitter han möjligen inne med svaret på ”palmemordet”?
Den enda rättighet som är av någon betydelse i Sverige är politikerns rätt att plundra befolkningen på LIV och EGENDOM. (Skatterna)
Man nyttjar begreppet ”ALLEMANSRÄTTEN”!!!

Linden
Linden
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
15 juli 2021 kl 09:17

Det som får mig att gnissla tänder är att alliansen har låtit detta ske.
De har satt sig på läktaren trots att en majoritet av folket har röstat borgerligt.
Tala om ett svek…

Fiffi.
Fiffi.
Gäst
Reply to  Linden
3 augusti 2021 kl 06:52

Ett land går under på detta sätt.
Girigheten är livsfarlig,makten berusad så pass att man struntar blankt I hur det går för det egna landet.
Man förtränger det.
Kariärister hela bunten.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
15 juli 2021 kl 10:03

I intervjun berättarJan om de enormt mäktiga lobbinggrupperna Hilda och Ruben. Här ser vi att de även har tagit ett fast grepp om Högsta domstolen. 

Justitieråd som är medlemmar i Hilda och Ruben:

Anders Eka
Justitieråd och ordförande, Högsta domstolen

Malin Bonthron
Justitieråd, Högsta domstolen

Agneta Bäcklund
Justitieråd, Högsta domstolen

Stefan Johansson
Justitieråd, Högsta domstolen

Cecilia Renfors
Justitieråd, Högsta domstolen

Stefan Lindskog
Före detta justitieråd och ordförande, Högsta domstolen

Lars Edlund
F.d. justitieråd, Högsta domstolen

Medlemslista Ruben (män):
https://www.advokatsamfundet.se/hilda/Projekt/Ruben/Rubens-medlemmar/

Medlemslista Hilda (kvinnor):
https://www.advokatsamfundet.se/hilda/om-hilda/Hildas-medlemmar/

Jan redogör också för Dan Eliassons “bärsärkagång” i en rad svenska myndigheter med missionen att byta ut cheferna på myndigheterna mot politiskt utvalda individer. 
Som ni ser är även Dan Eliasson medlem i Ruben.

I intervjun omtalas även Thomas Rolén,
Generaldirektör Domstolsverket, som utformare av en lag som har till syfte att kringå offentlighetsprincipen vid tillsättning av högre tjänstemän för att undgå folkets granskning.
Och Thomas Rolén är även han med på listan i Ruben.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
16 juli 2021 kl 06:16

Bra att du visar jävsförbindelsen domstolar-regering-advokatsamfund.
Regeringens Dan Eliassons medlemskap undergräver laga domstol.
Är dessa instanser inkompetenta, eller uppsåtliga lagöverträdare?

Ur Rättegångsbalk (1942:740) axplock ur jävsregler för domare.

13 §   Domare är jävig att handlägga mål:

   1. Om han själv är part eller eljest har del i saken eller av dess utgång kan vänta synnerlig nytta eller skada;

10. om eljest särskild omständighet föreligger, som är ägnad att rubba förtroendet till hans opartiskhet i målet. Lag (1993:348).

14 §   Vet domare omständighet föreligga, som kan antagas utgöra jäv mot honom, vare han skyldig att självmant giva det till känna.

källa:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/rattegangsbalk-1942740_sfs-1942-740

Last edited 3 månader sedan by Magnus Lindgren
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
15 juli 2021 kl 10:13

Svenskt rättsväsende – Vanliga människor är bara bönder i ett schackparti – HILDA, IDA och RUBEN styr allt:
https://newsvoice.se/2015/04/svenskt-rattsvasende-vanliga-manniskor-ar-bara-bonder-i-ett-schackparti-hilda-ida-och-ruben-styr-allt/

Jan Norberg
Reply to  Hans Dahl
15 juli 2021 kl 11:00

Tack Hans, för ditt fantastiska minne.

Jag hade faktiskt glömt den artikel från 2015 av Bertil Lindqvist som du länkat till härovan.

Om Bertil lever och läser detta är jag synnerligen intresserad av att få kontakt med honom.

Herr Redaktören Sassersson kan gott återpublicera denna lysande artikel från 2015. Bertil Lindqvist förtjänar det.

Vi måste med gemensam kraft uppmärksamma företrädarna för en ny regering att de så snart den socialdemokratiska pk-eliten åker ut vågar ta ett tag med den svenska rättsrötan.

Tack ännu en gång för ditt goda minne Hans!!

Fiffi.
Fiffi.
Gäst
Reply to  Jan Norberg
3 augusti 2021 kl 06:55

Det måste ske en ordentlig “storstädning” på samtliga av våra myndigheter.
I stortsett samtliga måste lämna sina arbeten där,för att säkerställa att inga aktivister finns kvar.
Mycket att ta tag I efter valet.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
16 juli 2021 kl 01:34

Tack Hans!

Jag måste bara lägga med relaterad länk i repris ifall någon missat.

O-Rätts-väsendethttps://www.youtube.com/watch?v=jnA0U3CeVhE

Lars BergmanD
Lars Bergman
15 juli 2021 kl 10:39

Man är ju inte förvånad att Hammarskjöld inte fick bli generaldirektör över läkemedelsverket med tanke på att hans meritlista och att vederbörande vågar stå upp mot hela covid19-bedrägeriet.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
15 juli 2021 kl 13:15

Tack Jan och Jesper! Det är uppenbart att staten är ett råtthål med sina godtyckliga tillsättningar. Utrensningar i Regeringskansliet och i myndigheter, avpolitisering och dryga böter och fängelse för tjänstefel måste in i systemet – precis såsom Jan föreslår. De har inte fattat att folket står över dem och är deras uppdragsgivare och arbetsgivare. De måste påminnas om det!

Pia Hopkins
Pia Hopkins
15 juli 2021 kl 23:09

Suverän sammanfattning. Bra jobbat. Varmt tack Jan.

Rickrick
Rickrick
Gäst
17 juli 2021 kl 21:15

Lägger ni upp filmer på Rumble eller annan plattform?

Last edited 3 månader sedan by Rickrick
Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Rickrick
17 juli 2021 kl 21:20

Youtube, Rumble och/eller Odysee. Ibland även Bitchute.

Rickrick
Rickrick
Gäst
17 juli 2021 kl 21:38

Sekten S gör Sverige till en Anarkotyranni.

Stefan
Stefan
Gäst
3 augusti 2021 kl 06:34

Rätt partibok är det viktigaste,på bekostnad av kompetensen som allteftersom försvinner.
Att kunna styra myndigheterna är det ABSOLUT viktigaste
Tycker vi kan se många många exempel på detta.

Danne boy
Danne boy
Gäst
3 augusti 2021 kl 06:41

Klantigt av socialdemokraterna att använda sig av en och samma person,nämligen Danne boy.
Amatörmässigt utfört.
Dessutom att använda sig av en inkompetent person gör det hela inte bättre.
Agendan blir extremt genomskinligt.
Bästa exemplet på detta är polismyndigheten.
Finns många erfarna polismän som intygar detta,att polismyndigheten dränerades på kompetens vid “omorganisationen”
Blir obekvämt att arbeta kvar på en sådan myndighet om du inte sympatiserar med den rådande agendan.
Jag tror allt detta sker pga att man ska kunna fatta beslut som gagnar egen agenda oavsett vilka politiska beslut som tas.

Danne boy
Danne boy
Gäst
3 augusti 2021 kl 06:43

Efter valet ska det ske en minst sagt storstädning på samtliga av våra myndigheter.
I många fall så måste nog själva byggnaden monteras ner sten för sten,bara för att säkerställa att myndigheten är fri från aktivister med egen agenda.

Last edited 2 månader sedan by Danne boy
Flintskallen Reine
Flintskallen Reine
Gäst
3 augusti 2021 kl 06:49

Flinskallens arrogans retar gallfeber på mej.
“Öppna era hjärtan”
“Brann julgranen”
Han som nu erbjuder sig sina tjänster för att hitta lösningar på alla problem i vårt land som han själv varit delaktig i att skapa.
Det vänder sig I magen.
Blir så när man har svår hybris,saknar samtliga spärrar och har ingen som helst skam kvar i kroppen.

Fiffi.
Fiffi.
Gäst
3 augusti 2021 kl 06:57

Dela allt vad ni orkar!

Dela allt vad ni orkar.

Dela allt vad ni orkar

Punkar'n
Punkar'n
Gäst
3 augusti 2021 kl 07:01

Danne “knulla i Bangkok” skulle spy om Jimmie blev statsminister, eller vad idioten sa.
Ven fan bryr sig om Danne spyr?
Han har verkligen hybris den pajasen.
Snacka om Bojsänke för socialdemokraterna, och tur det!

Last edited 2 månader sedan by Punkar'n