Julia Caesar: Så här sålde media pressfriheten till vaccinindustrin

-

GRANSKNING. Ledande internationella media, nyhetsbyråer och nätjättar har under organiserade former sålt ut yttrandefrihet och pressfrihet vad gäller covidvaccinerna till läkemedelsindustrin och statliga myndigheter. De har i praktiken skapat ett informationsmonopol i en av mänsklighetens viktigaste frågor just nu.

Text: Julia Caesar. Julia bloggar och gör podcasts ideéllt. Lyssna gratis på hennes blogg och kolla in hennes YouTubekanal och Twitter. Stödja gärna Julia med en donation: Swish 073 594 52 69, BG 111-9072. | Artikeln är återpublicerad med tillstånd.

Den 1 december 2020 gav den amerikanska läkemedels- och livsmedelsmyndigheten FDA (Food and Drug Administration) så kallat nödgodkännande för Pfizers/BioNTechs covidvacciner. Nödgodkännandet gavs i strid med FDA:s egna regler som säger att sådant endast kan beviljas om det inte finns något alternativ.

Utdrag ur den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA:s regler.

Tio dagar senare, den 10 december, beslöt TNI (Trusted News Initiative), en sammanslutning av flera av världens ledande mediehus och stora nätplattformar, att gå i bräschen för en global vaccinkampanj och bekämpa spridning av ”skadlig desinformation” om vaccinerna.

Ett tidsmässigt sammanträffande, en slump? Knappast. TNI:s anslutna mediehus abdikerar alltså från journalistrollen, som ska vara opartisk, och påtar sig rollen av propagandister för experimentella vacciner som har okända verkningar och endast har nödgodkänts av FDA.

Detta är sensationellt, men det har – av naturliga skäl – inte över huvud taget rönt någon uppmärksamhet i media. Över huvudet på sina läsare och lyssnare har världens mest inflytelserika mediekoncerner beslutat att inte ge opartisk och pålitlig information utan istället agera som megafoner för vaccinindustrins och statliga läkemedelsmyndigheters intressen.


Överenskommelsen förklarar något som sedan länge är uppenbart för många mediekonsumenter, nämligen medias uppseendeväckande ensidiga propaganda för vaccinerna. Det är bara den sida som är för vacciner som släpps fram i media.


Presstitution

Någon debatt i verklig mening, med utrymme för olika åsikter, frågor och ifrågasättande, äger inte rum. Inga analyser görs. Att låta injicera sig med snabbframtagna substanser framställs som något entydigt gott. Majoriteten journalister beter sig som prostituerade som får betalt för att undanhålla fakta och kritisk granskning. Detta gäller både vetenskapsjournalister och nyhetsredaktionerna.

Tillägget till TNI:s policy tillkännagavs vid World Press Freedom Conference den 10 december 2020 och återges så här i affärstidningen Biz News:

”In a surprisingly underreported event, many of the world’s biggest media agreed to promote the global vaccine rollout and focus on combatting the spread of harmful vaccine disinformation.”

World Press Freedom Conference drivs av FN-organet UNESCO och säger sig, ironiskt nog, arbeta för yttrandefrihet och pressfrihet. UNESCO menar att dessa friheter är grunden för ömsesidig förståelse och för att bygga hållbar fred. 2020 års globala tema var ”Journalism without Fear or Favour”. Ironi så det förslår.

TNI:s medlemmar är några av de största och ledande mediehusen och nyhetsbyråerna i världen, bland andra nyhetsbyråerna AP och AFP, brittiska BBC, CBC Kanada, European Broadcast Union, Facebook, Financial Times, First Draft, Google, YouTube, The Hindu, Microsoft, Reuters, Twitter och Washington Post. Som synes har privatägda nätplattformar som Facebook, YouTube, Twitter och Google i kraft av sin extrema lönsamhet självklara platser bland etablerade media i sina ansträngningar att begränsa yttrandefriheten – något som miljoner användare har fått erfara de senaste åren.

Big Tech-jättarna har lovat att motarbeta alla negativa nyheter och åsikter om de experimentella covidvaccinerna.

”Fria, pluralistiska och oberoende media, både online och off line, är essentiella för att upprätthålla yttrandefrihet som en fundamental mänsklig rättighet” skriver UNESCO.

Det låter ju bra, men vad mediekonsumenter över hela världen märker är istället motsatsen: exakt samma propaganda för vaccinationer upprepas dygnet runt i alla media. Utgångspunkten är densamma som politiker och läkemedelsmyndigheter redan har stakat ut, styrda av läkemedelsindustrin: hela jordens befolkning ska vaccinera sig med de nya experimentvaccinerna som har stressats fram på bara sju månader och vilkas långsiktiga verkningar ingen vet något om. Däremot vet vi att djurförsöken avbröts, eftersom alla försöksdjur dog sedan de injicerats.

Duktiga Sverige

I Sverige har en till synes lobotomerad och förlamad journalistkår hittills agerat som Folkhälsomyndighetens och vaccinindustrins megafoner och enbart levererat ensidig vaccinpropaganda.

Samma köpta professorer sitter kväll efter kväll i Rapport och Aktuellt och uttalar sig för vacciner. Ingen kritik, motsatta ståndpunkter eller ens frågor släpps fram. Det som har pågått i snart ett och ett halvt år är inte bara propaganda – det är konsekvent genomförd hjärntvätt. Hjärntvätten har fått effekt: majoriteten svenskar låter sig lydigt injiceras med substanser vars verkningar de inte har en aning om.

I praktiken tvingas vi leva med ett odemokratiskt informationsmonopol som inte står ökända diktaturer efter ifråga om totalitarism. Det är särskilt illa eftersom nästan ingen av de stora mediekoncernernas kunder känner till det monopol som har beslutats över deras huvuden. Många fortsätter att sätta sin tilltro till vad de läser i tidningen, hör på Ekonyheterna i radion eller i SVT – medan medierna med berått mod grovt sviker deras förtroende.

I min förra krönika skrev jag att journalisternas vanliga förhållningssätt att aldrig ifrågasätta statliga budskap eller komma med kritiska frågor har, när det gäller Covid-19 och så kallade ”vaccinationer”, nått en nivå som i uselhet och ohederlighet överträffar allt jag tidigare har sett – och jag har arbetat som journalist sedan 1967.

Sådana lågvattenmärken som Kvällspostens löpsedel här nedanför överraskar inte längre, men de vittnar om fullständig desperation hos journalister som har kastat all professionalitet överbord och ser det som sin viktigaste uppgift att gå i myndigheternas och industrins ledband.

Vaccinlyckan? Kvällsposten goes full propagandamaskin. Skamlöst! Foto: Maria Celander.

På grund av denna lätt avläsbara desperation blir jag inte speciellt förvånad när jag hittar en förklaring till medias beteende inför coronapandemin och de ”vacciner” som har stressats fram. Det känns snarare som en bekräftelse på att jag och många med mig har känt rätt när vi har anat att det är något väldigt skumt med den exempellösa vaccinationskampanjen i media.

Vad de flesta inte vet är att om FDA:s egna regler hade följts skulle experimentvaccinerna inte ha kunnat nödgodkännas på lagligt sätt och alltså ha varit olagliga. Men inga metoder har varit för smutsiga för att inte användas i syfte att matcha fram ”vaccinerna”.

Nödgodkännande får bara ges om det inte finns något alternativ. Och alternativen finns. Både hydroxykinolin och ivermectin är väl beprövade läkemedel sedan flera decennier. Ivermectin har sedan 1981 förmedlats i 4 miljarder doser och finns på WHO:s lista över essentiella läkemedel. Forskningen om ivermectin belönades med Nobelpriset 2015.

I min senaste krönika, ”Sprutlotteriet”, redogör jag ingående för de smutsiga turerna för att få bort verksamma behandlingar för Covid-19 för att bereda marken för de experimentella ”vaccinerna”. Läs den om du vill ha grundlig information om det som i en kommande rättegång kallas ”Det största brottet mot mänskligheten”.

Text: Julia Caesar. Julia bloggar och gör podcasts ideéllt. Lyssna gratis på hennes blogg och kolla in hennes YouTubekanal och Twitter. Stödja henne gärna med en donation: Swish 073 594 52 69, BG 111-9072.

Extern Skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

25 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
25 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
Erik Forsman(@ale2)
19 juli 2021 kl 07:17

Tack Julia Caesar, mycket bra!

Mattias RahmD
Mattias Rahm(@disqus_0dbpx6ffax)
19 juli 2021 kl 11:20

Jag kan inte hitta något som helst som den där Fuellmich har åstadkommit tidigare, kan du?

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Mattias Rahm
19 juli 2021 kl 14:37

Nej hans wikipedia var tex inte uppe.Det kanske är av säkerhetsskäl.
Här står att det startades 10 juli 2020 av fyra advokater, läkare och forskare..
https://www.creapreneur.se/files/Nyhetsbrev/2020kreaprenrnyttoktoberextra.pdf

..och nu hävdar han att de har tusen advokater och tiotusen experter med i sitt nätverk.

Mattias RahmD
Mattias Rahm(@disqus_0dbpx6ffax)
Reply to  petergrfstrm
19 juli 2021 kl 19:49

Ser att han tidigare var anställd på Deutsche Bank. Han förekommer även som aktieägare i ett stämmoprotokoll för densamme. 2015 ordnar han ett seminarium – liknande de han gör nu – på temat “Är DB ondskefulla?”. Där tar spåren slut.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Mattias Rahm
19 juli 2021 kl 21:18

Hallå Mattias!

Vad är det du saknar som Advokat Fuellmich inte åstadkommit tidigare?

Vilka andra drivande advokater mot coronabedrägeriet har bättre meriter?

Transcript-testimony-Reiner-Fuellmich

Hello. I am Reiner Fuellmich and I have been admitted to the Bar in Germany and in California for 26 years. I have been practicing law primarily as a trial lawyer against fraudulent corporations such as Deutsche Bank, formerly one of the world’s largest and most respected banks, today one of the most toxic criminal organizations in the world; VW, one of the world’s largest and most respected car manufacturers, today notorious for its giant diesel fraud; and Kuehne and Nagel, the world’s largest shipping company. We’re suing them in a multi-million-dollar bribery case. ”

https://www.aeginagreece.com/aegina-island/wp-content/uploads/2020/12/Transcript-testimony-Reiner-Fuellmich-.pdf

Här är hela intervjun med Reiner Fuellmich
https://nyadagbladet.se/utrikes/har-ar-hela-intervjun-med-reiner-fuellmich/

Last edited 4 månader sedan by Magnus Lindgren
Leonard
Leonard
Gäst
Reply to  Mattias Rahm
28 oktober 2021 kl 12:16

Madre Mia !
Läs på själv ….VW mm !!!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
19 juli 2021 kl 10:44

Under Andra Vatikankonciliet utfärdades i december 1962 dekretet Inter mirifica som deklarerar:

“It is the Church’s birthright to use and own any of these media”
(Det är kyrkans födslorätt att använda och äga vart och ett av dessa medier) och de anges vara:

These are the press, the cinema, radio, television and others of a like nature” (Dessa är pressen, filmerna, radio, Tv och andra av liknande karaktär).

https://www.catholicculture.org/culture/library/view.cfm?id=5401

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Hans Dahl
6 oktober 2021 kl 21:06

Sinnessjukt!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Carina Agrell
6 oktober 2021 kl 22:06

Miljardären Rupert Murdoch är grundaren huvudägaren, styrelseordförande och VD:n för News Corporation, som enligt Wikipedia är ett av världens mest inflytelserika medieföretag.

Här ser vi hur han blir upptagen som riddare i den katolska riddarorden Order of St. Gregory the Great:
https://www.youtube.com/watch?v=Jexwed-B7QI

(USA: LOS ANGELES: RUPERT MURDOCH AWARDED PAPAL KNIGHTHOOD)

Det skulle vara intressant att veta vilka riddarordnar de ledande inom Bonnierfamiljen är medlemmar i.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander(@birgit)
19 juli 2021 kl 11:45

Att det pågår en kriminell kupp är uppenbarligen. Hur kan man annars förklara att både Hydroxikloroqin och Ivermectin inte går att skriva ut i Sverige?

GitaGita
GitaGita
Gäst
Reply to  Birgit Sjölander
20 juli 2021 kl 19:49

De som förbjöd dessa väl beprövade läkemedel har många liv på sina samveten. Ett grovt brott mot mänskligheten. Dessutom deltog de ju i en komplott…

Mats Jangdal
Gäst
19 juli 2021 kl 14:55

Det blir allt tydligare att det finns en elit som planerar att ersätta demokratin med den Nya Feodalismen. De har trevat sig fram med klimathotet och med Covid19 sjösatt sina planer, bära eller brista!

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.(@confidencecontrol4845)
Admin
Reply to  Mats Jangdal
19 juli 2021 kl 15:23

Hungergame feodalism där fattiga, dissidenter, arbetare och medelklass ska ut ur städerna. Vi får bo på landet i nödtorft. För att få besöka metropolerna krävs pass och bevis för smittfrihet.
Vi får lära oss att dra ut tänder med hovtång, sköta höns och mjölka getter. Vi får inte ha vapen, men får jaga småfågel med pilbåge. Det blir förbjudet att elda med ved.

Last edited 4 månader sedan by Torbjörn Sassersson red.
Mats Jangdal
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
19 juli 2021 kl 16:12

Det är väl det eller Gulag som är alternativen.

Jorgen Lof
Jorgen Lof
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
19 juli 2021 kl 20:12

vi får vara glada om vi tillåts leva överhuvud taget.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
6 oktober 2021 kl 21:04

Brave New World heter filmen efter boken med samma namn som Aldous Huxley skrev på 30-talet. Den handlar om ett tudelat samhälle, med de framgångsrika i städerna (vaccinerade) och de utfattiga (ovaccinerade) på landsbygden – för den som är sugen på en film.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg(@kenneth-thorberg)
19 juli 2021 kl 18:00

Jag är numera utsmyckad med en T-shirt med texten ” Jag är fullt vaccinerad mot korrupta politiker , media och myndigheternas propaganda” och ser till att använda den i stort sett varje dag. I dag var det en busschaufför som kommenterade att han gillade den och skulle skaffa en likadan.

Det är viktigt att sprida budskapet ut i verkligheten och inte bara på nätet , det gör att folk får en mänsklig identitet att referera till och det påverkar mycket mer än digitala budskap. Det här är psykopaterna mycket medvetna om och det är därför som de bl.a. förbjudit politiska budskap på sportevenemang , infört nolltolerans mot klotter , koncentrerat omhändertaganden vid pandemiprotesterna till personer som burit plakat , ja någon får gärna fylla i det jag missat…

Psykopaterna har numera full kontroll på vad som syns och hörs ute på “gatan”, löpsedlar nerlusade med pandemipropaganda , kollektivtrafiken likaså med skyltar och muntlig info som upprepas i det oändliga, varuhusen , skolor ,dagis , vart fan du än vänder dig så har de pissat in revir. Det måste få en motvikt och då räcker tyvärr inte en protestaktion varannan månad långt , vi måste hjälpas åt att föra ut informationen i vardagen inte minst för att visa meningsfränder att de inte står ensamma , vilket är en känsla som är lätt att inbilla sig med den ensidiga infon som står till buds.

Jag skriver det här för att jag VET att det är jävligt viktigt.

Natalie
Natalie
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
20 juli 2021 kl 13:12

Var kan man beställa en sådan T shirt?Jag vill också ha den!

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg(@kenneth-thorberg)
Reply to  Natalie
20 juli 2021 kl 16:55

Jag fick den i present av min ( relativt “nyvakna” ) syster så jag vet faktiskt inte , men kollar förstås upp och återkommer.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg(@kenneth-thorberg)
Reply to  Natalie
21 juli 2021 kl 05:29

Hon hade beställt den på facebookgruppen “Folkets rättigheter i samhället” som drivs av Anders Sydborg.

Emil Boéthius
Gäst
19 juli 2021 kl 22:02

Ett fel hittade jag…eller potentiellt fel iaf…”en av mänsklighetens viktigaste frågor just nu”…om det vi tror stämmer är denna fråga mänsklighetens absolut otvetydigt viktigaste någonsin. Ja, tom om hälften är sant. Blir detta civilisationens undergång/kollaps? Hoppas vi har jävligt fel.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
22 juli 2021 kl 11:45

Demokraterna i USA blockerade ett lagförslag den här veckan som skulle ha släppt information till allmänheten om ursprunget av coronaviruspandemin, skriver NEWSPUNCH.
Varför det, kan man undra. – Jo, detta blockerande indikerar ju starkt på att Demokraterna känner till coronabluffen och att Demokraterna därmed styrs av Deep State – precis så som många av oss redan har förstått.

Pelosi’s Democrats BLOCK Bill to Declassify Intel on Wuhan Lab Leak – News Punch

ewa-karin
Gäst
23 juli 2021 kl 09:49

Tack Julia för ett gediget arbete du gjort, det gläder mig för varje journalist som våga stå upp för sanningen. Tack än en gång.
Eko

Leonard
Leonard
Gäst
6 oktober 2021 kl 19:37

Fick idag veta på en verkstad i Arlanda Stad, Märsta att en av killarna i grannlokalen mist sin fru.
38 år gammal och kärnfrisk.
Tar en injektion. Åker tillbaka till jobbet. Går på toaletten.
Hissas död på toaletten
Obduktionen visar att sprutan var dödsorsaken.
Paret hade två små barn.

fredrik
fredrik
Gäst
24 november 2021 kl 12:52

googlar på TNI (trusted news initiative) som du anför som en sammanslutning av ledande nyhetshus och mediaplattformar, men hittar ingenting – så där särdeles “stort” kan det väl då knappast antas vara, eller…?

Extern Skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV

ANNONS

25
0
Kommentera gärnax
()
x