Den politiskt korrekta åsiktsmaffian är på desperat reträtt

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 5 augusti 2021
- Jan Norberg
Jan Norberg, 10 juli 2021, selfie

OPINION. När nu folkflertalet ser vad som blivit konsekvenserna av politiskt korrekta politikers politik under minst 30-40 år så svänger opinionen nu sakta åt ett mer nationalistiskt håll där patriotism inte längre är ett skällsord.

Ett sådant bevis på desperation är när Brännvinsadvokaten Michael Pålsson i en artikel hos Paragraf uttrycker sitt ogillande att till exempel SD vinner allt större sympatier. Att dessa PK-ismens kolportörer fortsätter att stigmatisera oliktänkande är inget annat än ett lamt försök att klamra sig fast vid en taktik som vi alla nu kan se falla till backen med ett brak.

Denne Michael Pålsson är en dem som aktivt hjälpt Paragrafs ägare Dick Sundevall att med alla till buds stående medel undvika svensk beskattning. Pålsson njuter också frukterna av att företräda migranter och kriminella i olika sammanhang. När han nu ser den svenska folkmajoritetens ogillande av den förda politiken så är det inte hans politiska engagemang som styr hans artikel, det är blott och bart för sin egen vinning som han tar till orda. Han vill inte tappa sina lukrativa advokatuppdrag där staten i 99 % av fallen får stå för kostnaderna. Så talar en genuin parasit.

Paragraf: Vill vi frivilligt stiga in i fascismens råa och kalla verklighet

Desperationens nedre gräns når denne Michael Pålsson när han frågar, ” Är vi ett masochistiskt folk som med öppna ögon överger den fria åsiktsbildningen och den fria demokratin för att frivilligt stiga in i fascismens råa och kalla verklighet?”

Svaret är givetvis att det svenska folket nu så sakteligen har tröttnat på att vara masochistiskt förtryckta av såna jönspellar som denna advokat.

Att han dessutom har mage att spy galla över ca 20 % av de röstberättigade och att han fortsätter kräkas över den majoritet som nu kan tänka sig att samarbeta med SD för att på allvar äntligen få slut på denna PK-terror, är inget annat än ett desperat sista försök att stigmatisera sina landsmän och kvinnor.

Vi kan alla nu snart andas fri luft när dessa PK-terrorister försvinner från debattens taburetter och intar sin välförtjänta plats på historiens sophög där de alla hör hemma.

Trevlig fortsättning på den svenska sommaren.

Text: Jan Norberg

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Tack för berömmet Erik, det har aldrig varit min avsikt att med mitt språkbruk försöka skrämma någon från att kommentera.
     
    Vi har alla olika förutsättningar att ge uttryck för våra åsikter och det viktiga är inte att alltid vara språkligt korrekta till 100%. Just därför försöker jag vinnlägga mig om att skriva på ett mer uttrycksfullt sätt så poängen med vad jag skrivit går fram med lite “skruv”.
     
    Jag har ingen naturlig gåva att hantera språket, tvärtom så var jag ganska dålig i språkhantering i skolan. Insikten om hur man “bygger” språkhantering kom till mig när jag började i 7:e klass. En infödd och mycket engagerad lärare vid namn Jürgen Holloch ställde stora krav på att “alla skulle med” när han lärde oss tyska, han accepterade inte att någon sladdade i förståelse av det tyska språkbygget.
     
    Vi hatade dessa ökande krav då han skickade hem oss med kantlimmade block av die Lehrmaschine i läxa. Det gick inte att fuska, och då vi gick igenom våra svar, svaren fanns nämligen på baksidan av varje sida, så gav han sig inte innan vi förstått. Exempelvis innebörden av att alltid sätta det infinita verbet sist i en bisats sitter tack vare hans envishet att inte låta någon hamna på efterkälken.
     
    Alla kan lära sig språk om det ställs ordentliga krav i skolan. Dagen yngre har inte fått dessa krav ställda på sig, hur skall det då gå att skriva hyggligt korrekt. Vi måste alla också förstå skillnaden mellan talspråk och skriftspråk.
     
    Precis som du, uppmanar jag alla att kommentera mer. Alla bidrar med något.

    • Absolut Jan, det är stränga magistrar man lär sig mest av.

      Svenskan har två finita och två infinita verbformer: presens och preteritum som är finita och infinitiv supinum är infinita. Finita verb är t ex har och tycker vilka är presens (nutid) medan hade är preteritum (dåtid). Infinita verb som tränat och bokat är supinumformer men inte lämna som är infinitiv. 

      Finita verbformer:

      1. Presens (har, springer, antar)
      2. Preteritum (hade, sprang, antog).

      Infinita verbformer: 
      1. Supinum (haft, sprungit, antagit)
      2. Infinita (Ha, sprang, anta).   

      Mitt personliga “favoritfel” att påpeka för andra är dubbelsupinumformen: fått legat, kunnat gjort samt velat haft. Det ska naturligtvis vara supinum + infinitiv. Enklaste sättet att komma till rätta med detta är att undvika att två ord efter varandra bägge slutar på bokstaven T.

      Du skriver väldigt Bra Jan och det är en njutning att läsa ditt skriftspråk. Dock orkar jag inte just nu ta in din bok, då läsningen är så fruktansvärd nedslående – innehållet får mig att mår illa.

      Själv håller jag för närvarande på med en gigantiskt skrivprojekt, nämligen att skriva “en viss” skådespelares självbiografi. Historien är så gräslig att jag måste gör texten vacker för att orka. Läste upp ett längre stycket för en vän och förklarade hur jag tänkte kring språket var vad han håll med och gav mig tipset: “Art should disturb the comfortable and comfort the disturbed”

  • Ja Jan, det är bra att många PK-människor är på reträtt, och ännu bättre ska det snart bli !

    Men ändå, fortfarande finns många korrupta politiker kvar att städa bort – och hur ska det kunna ske ?
    – Jo, på ett mycket delikat sätt, skulle jag säga, för som sagt var så kommer augusti att bli en bra månad för utrensning av korrupta politiker.

    Massmedias alla TV-satelliter kommer nämligen snart att stängas av, slås ut, samtidigt som USA,s militära EBS-system (Emergency Broadcast System) kopplas in, vilket kommer att sända ut den krassa sanningen till jordens folk om hur våra samhällen under lång tid har manipulerats av en dold mörk elit.

    Och detta innebär att en smärtsam information kommer att strömma ut till alla människor på vår jord, och speciellt smärtsam kommer den att vara för alla hjärntvättade människor som blint har trott på politikers, myndigheters och massmedias lögner. Men många av dem kommer nog inte att kunna ta till sig denna hårda och grymma information, så de kommer nog automatiskt, som en ren självbevarelsedrift, att förneka och förtränga den information som dom får se och höra i TV om sina kära makthavares rätta ansikte.

    Detta kommer att vara världens största nyhet vilken kommer att skaka om samhällets trygga grundvalar i en omfattning som aldrig tidigare har hänt. Så det gäller för varje människa som redan är medveten om vår förljugna värld att uppträda som en stabil hjälp för alla vilsna människor i detta kommande gigantiska kaos.

    • Erik, jag tror att du återigen är en aning väl optimistisk.

      Du menar alltså att den amerikanska statsledningen med Bidén i spetsen, tillsammans med militär skulle stänga av av alla kommersiella satelliter för att tas över av det du kallar det militära EBS-systemet.

      Tillåt mig tvivla på detta Erik.

      Vad man vill och hoppas är en sak, vad som händer rent praktiskt i verkligheten är en helt annan sak.

      Det är tyvärr såna här fantasier som tenderar att dra löjets skimmer över NV, det finns anledning att fundera lite över olika saker som händer i världen och då främst i USA.

      Att det är mycket fiffel och båg bakom kulisserna är vi nog rätt så överens om men det måste finnas lite mer substans bakom så djärva förutsägelser som du torgför.

      Skulle du emellertid ha rätt så får jag väl, som vår mest hatade partiledare Annie Lööf, lova att äta upp min högra sko. För tillfället lite enklare då jag under sommaren går omkring i sandaler.

      • – Nej, Biden är bara en marionettfigur, jag talar om Donald Trump och den amerikanska militärens underrättelsetjänst som snart kommer att plocka ner The Deep State/Illuminati och deras hantlangare genom att presentera bevis inför allmänheten för vad dom har gjort mot det amerikanska folket och mot mänskligheten.

        Jag vet att jag sticker ut här, men om det här skulle vara sant då har jag en riktig tungviktare här – och ingenting skulle väl vara mer spännande nyhetsstoff än vad detta är.

        Jag tror att det finns större hemligheter bakom det stora draperiet än vad folk anar, även vad du anar Jan. Jag har sagt det till dig för några veckor sedan Jan, att jag tror att augusti är den månad som revolutionerande saker kommer att hända – så låt oss vänta lite till med att konstatera vem som får rätt i den här frågan.

        Och när det här stora avslöjandet kommer ut i innevarande månad Jan, då tycker jag inte att du ska behöva äta upp dina sandaler – det räcker med att du säger att du hade fel.  

        • Jan är nog rätt övertygad om att få behålla sina skodon oätna.

          Sedan lång tid tillbaka presenteras falska räddare. Trump och Biden har båda skolats av jesuiterna och de hade aldrig kunnat komma till makten på egen hand.

          Den maktkontrollerade tecknade serien Simpsons har ofta gjort uppseendeväckande förutsägelser om kommande viktiga händelser.

          Många år innan Trump tillträdde som USA:s president blev det i detalj förutsagt i denna tecknade serie.

          Det mesta av detta har nu censurerats bort från youtube, men här är ett klipp som visuellt pekar på det – även om akustiken har saboterats:
          https://www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw

          • Intressant film men hemskt att den korrekta “demokratiska” makten redan utstakats via sällskap som jesuiter, frimurare el bilderbergare.
            Det är ju dock inte alls omöjligt att Trumps velande hit och dit berott
            på balansgång för att ändå kunna få genomdriva en del egen politik.

            På tal om film har jag alltid fascinerats över hur många vinklar 9/11
            rivningen filmades i och att scener påminner om Spielbergs filmer.
            Dessvärre är erkände trick filmaren Steven Spielberg faktiskt Jesuit.

            utdrag ur. Jesuit’s Eagles
            CAMPUSNYHETER

            Inskickad 27/02/2017 10:42

            “Eagle Scouts är berättigade till ytterligare högskolestipendier och uppnår professionella ledarpositioner i en ovanligt hög takt, inklusive många astronauter (bland dem den första mannen på månen,  Neil Armstrong ), domare (t.ex. USA: s högsta domstol  Stephen Breyer ), militär akademiker, kongressledamöter, fyra nobelpristagare, filmaren Steven Spielberg och den 38: e amerikanska presidenten,  Gerald Ford .”

            https://www.jesuittampa.org/page.cfm?p=597&newsid=359

            • INGEN kan göra karriär, i synnerhet inte i politiken, utan att ha godkänts – och sannolikt i många fall “synkroniserars” av de reella makthavarna – det är min fasta övertygelse efter långa efterforskningar av den rådande maktens mekanism.

              Därför har vi de formella makthavare vi har.

  • Om jag skulle välja sträng språkmagister, skulle det bli Jan alla dagar i veckan. Få har så bra koll på det grammatiska – Jan kan verkligen formulera en svensk mening med både subjekt och predikat med emfas utan att det blir pekoral. Många kan skriva utan att ha något att säga och många har mycket att säga men kan inte skriva. Jag som tung dyslektiker har vid åtskilliga tillfällen fått skarp kritik (vem har inte fått det?). Förödmjukande Svar ja. Knäckt självförtroendet? Svar ja. Poängen är vad jag man lär sig av kritiken, vilket kanske är Jans svaga punkt – att ta kritik alltså och ta lärdom. 
     
    Skulle säga att Herr Norberg har en del gemensamt med Herr Strindberg som jag läst MYCKET: nydanade språk. Stort mod. Ordförrådet. Dräpande offentliga avrättningar
    samt en tendens att hamna i konflikt med allt och alla samt enastående kreativ
    frän kritik av alla hans belackare.
     
    Jan språkliga storhet kommer dels fram i konsten att rikta språket – alltså detta med
    prepositioner, vilket man kan prata om hur länge som helst. Dels har han något
    gemensamt med Herr Strindberg då upprepningar aldrig förekommer i texterna utan
    dom känns spänstiga med mång rörelseverb. Många är nog lite rädda
    för Jan. Det är nog orsaken till att kommentarerna blir så få till antalet, vilket känns en smula orättvist. Våga mera. Våga kommentera.  

  • Ja – demokrati är jobbigt då folk får möjlighet att tycka olika. Sann mångfald. Fascism kräver en riktning vilket precis är det Harrisson & Pålsson önskar sig – enfaldiga som dem är!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *