Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Hanne Kjöller på DN vill örfila de som inte covidvaccinerar sig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
Hanne Kjöller, 20 aug 2021. Foto: TV4

OPINION. Nyhetspanelen på TV4 diskuterar vaccinpass för att kunna ordna evenemang och gå på krogen. Hanne Kjöller som dominerar debatten går så långt att hon vill fysiskt slå de som inte vaccinerar sig, men att hon inte gör det i realiteten.

Panelen består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör, Thomas Bodström, advokat och Per Schlingmann, författare.

Alla är eniga om att vaccinpass är bra för stora evenemang som konserter och mässor, men Schlingmann ifrågasätter om vaccinpass verkligen behövs på krogen.

Thomas Bodström citerar den franska presidenten Macron om att det bör vara fritt fram att dricka öl hemma, men inte på restaurang. Bodström motiverar de hårdare restriktionerna med att man annars riskerar andra människors liv. Han anser dock inte att vaccinpass ska krävas på arbetsplatser.

Bodström förklarar inte logiken med att vaccinpass ska krävas på krogen, men inte på en arbetsplats trots att situationerna är likartade avseende fysiska kontaktvägar.

Hanne Kjöller, 20 aug 2021. Foto: TV4
Hanne Kjöller, 20 aug 2021. Foto: TV4

Hanne Kjöller: det ska finns frihetsbegränsningar

Sjuksköterskan Hanne Kjöller som skriver för DN går så långt att hon vill fysiskt slå de som inte vaccinerar sig med örfilar, men att hon inte gör det i realiteten. Hon anser att det ska finns begränsningar för personens frihet och att vi är bortom liberalismens principer för frihet.

Text: NewsVoice | Källa: TV4


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq