Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Varning från vårdanställd som ser koppling mellan covidinjektion, sjuklighet och död

publicerad 9 oktober 2021
- Gästskribent
Temabild: Sjuksköterska. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com
Temabild: Sjuksköterska. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com
Temabild: Sjuksköterska. Foto: Gustavo Fring. Licens: Pexels.com

Varningarna från vårdanställda duggar tätt i sociala medier. Det handlar ofta om sjuksköterskor, men även läkare som uttrycker oro och ser samband mellan covidvaccinationer, insjuknanden och död. Exempel nedan är bara ett av många som inkommit till NewsVoice.

Text av anonym vårdanställd

Jag jobbar inom sjukvården, på ett mindre sjukhus. De senaste veckorna har det inkommit flera personer till akuten som har blivit sjuka efter vaccination mot Covid-19.

Många av dessa har varit så allmänpåverkade att de måste läggas in på avdelning med syrgas, mm. Symptombild ter sig liknande hos de flesta. Det handlar oftast om andningsproblem, oklar ökning av infektionsprover, blodtrycksfall, svår värk, mm. I flera fall har personerna drabbats av arytmi på hjärta inklusive vätska i lungor/hjärtsäck.

 

Jag har träffat flera personer som har insett att det är vaccinet som har triggat symptom, medan andra inte förstår ett möjligt samband. Det kom upp på diskussion bland läkare att vissa fall kanske bör anmälas som misstänkta biverkningar.

Emellertid framkom det till min stora förvåning att läkarna jag jobbade med inte hade en aning om hur man anmäler läkemedelsbiverkningar. Detta är läkare som är specialister med mångårig erfarenhet, kan nämnas!

En speciell läkare skulle rådfrågas om hur man går till väga, men denne sa (efter att ha tittat i journaler) att han inte tyckte man skulle anmäla möjliga biverkningar om det gäller personer som är äldre med underliggande sjukdomar som kan förklara symptom, även om aktuell symptombild inte överensstämde med grunddiagnoser.

En man hade kollapsat, bara 70 år gammal, men läkaren tyckte inte det skulle anmälas som biverkan eftersom han inte hittade uppgifter om att kollaps är en listad biverkan när det gäller vaccinet.

Blev helt chockad över allt detta, och ändå jobbar jag inom vården. Jag skriver detta för att jag vill att fler ska få upp ögonen för hur det går till, hur stort mörkertalet är när det gäller biverkningar av läkemedel i allmänhet och vaccin i synnerhet. De flesta läkare vet alltså inte ens om hur man anmäler en biverkan, trots att de tillstår att de möter patienter som uppger biverkningar.

Extern skribent


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq