Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Österrike inför lockdown och obligatorisk massvaccinering – Tyskland kan följa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 november 2021
- NewsVoice redaktion
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons

COVID-EUROPA. Österrike tog beslutet i går fredag om att vidta en nationell lockdown från och med måndag den 22:e november och att vaccinationer ska bli obligatoriska från den 1:a februari 2022. Samtidigt står Tyskland inför en “nationell nödsituation”, enligt landets hälsominister, under en påstådd fjärde våg av covid.

Båda länderna baserar sina åtgärder på PCR-tester som kritiker menar kan ge 97% falska positiva resultat.

Alexander Schallenberg som är Österrikes förbundskansler säger till media att österrikarna måste inse verkligheten och acceptera injektion och principiell husarrest även för alla som är friska. Den “medicinska husarresten” kan bestå upp till 20 dagar denna gång.

Lockdown för de ovaccinerade kommer att fortlöpa på obestämd tid, enligt Schallenberg. Manövern anses vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna och människor med anhöriga från tidigt 1900-tal menar att hälsopolitiken påminner dem om hur nazisterna krävde hälsopass på 1940-talet.

Obligatoriskt hälsopass från Tredje Riket.
Obligatoriskt hälsopass från Tredje Riket.

Tysklands situation med coronaviruset är så allvarlig att en lockdown, inklusive för personer som har vaccinerats, inte kan uteslutas, sa Tysklands tillförordnade hälsominister Jens Spahn på en presskonferens på fredagen.

Text: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq