Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Stora och våldsamma demonstrationer mot coronarestriktioner i Lettland

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 19 januari 2022
- Christian Pavón, jurist

VÄRLDEN. Under senaste tiden i Lettland har stora demonstationer skett emot regeringens massiva Coronarestriktioner. Vid tidpunkten för Lucia den 13 december samlade sig hundratusentals Letter för att demonstrera i Riga och demonstranterna var så många och så intensiva att kravallpolisen var tvungen att vika undan efter att demonstranterna började slåss med polisen.

Text: Christian Pavón

Dessa demonstrationer har skett som en direkt reaktion emot allt hårdare restriktioner, som till exempel pass för att kunna göra i princip alla offentliga aktiviteter till utegångsförbud som avlöst varandra.

Den lettiska befolkningen tröttnade på restriktionerna och begav sig ut på gatorna för att demonstrera. Av och till har det varit många restriktioner i olika delar av Lettland med det kulminerade med en gigantisk demonstration i Riga med upp emot flera hundratusen deltagare:

Efter att ha talat med en vän vid namn Isak Nygren som bor i Lettland så fick jag reda på att restriktionerna i det landet är intensiva och kanske till och med värst i hela Europa. Isak berättade om att man inte kan vare sig gå på restaurang, krogen, bio mm utan pass och att Lettlands regering till och med har uttryckt starka hot om att tvångsvaccinera personer om de inte gör det frivilligt.

Demonstrationerna var allra mest omfattande i stadsdelen Gamla Rika vilket är Rigas motsvarighet till Stockholms Gamla Stan. Det breda folkliga missnöjet emot restriktionerna och hot om ännu fler frihetskränkande åtgärder har inte gått att undgå i Lettland.

Text: Christian Pavón


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Lettland