Australien – Demonstranter belägrar park i huvudstaden – Stannar till dess att vaccinmandaten hävs

publicerad 3 februari 2022
- av NewsVoice
Canberra polisen och anti lockdown-aktivister, 2 februari 2022. Foto: Rebel News

Demonstranter är beslutsamma om att stanna i ett frihetsläger en kilometer från det australiensiska parlamentet i huvudstaden Canberra till dess att vaccinmandat och coronarestriktioner hävts.

Awi Geminisom är en outtröttlig reporter för Revel News i Australien meddelar att polisen befinner sig i lägret för säkerhetens skull, och att de inte klarar av att föra bort alla bilar och aktivister så att de därför valt att bötfälla enstaka fordon för felaktig parkering.

Lägeraktivister i ett “freedom camp” säger att de kommer fler medborgare som ska ansluta sig till lägret. Polisen nämnde att de under de kommande dagarna kan komma att utfärda ett meddelande om att demonstranterna måste avlägsna sig, men antalet aktivister fortsätter att växa på platsen allt eftersom nya konvojer fortfarande rullar in i Canberra från hela landet.

Polisen har anstiftat våld vid minst ett tillfälle då en 65-årig kvinna arresterades av polisen. Aktivister försökte försvara kvinnan varpå polisen sprayade med pepparspray. En 80-årig veteran skadades av polisen.

Never ever quit, even though I’ve got a crook leg, I’m still walking and I’m still fighting and I’m never quitting. Never live by fear … Hold the line!” sa mannen.

Text: NewsVoice | Foto och video: Rebel News


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Munblöje patrullanterna!

    Blir så löjligt det hela. Undrar hur lång tid det tar innan poliserna bara ger upp skådespelet. Man ser ju att de förstår. Hur länge tänker de lyda fascisterna.?

  • Munblöje patrullanterna!

    Blir så löjligt det hela. Undrar hur lång tid det tar innan poliserna bara ger upp skådespelet. Man ser ju att de förstår. Hur länge tänker de lyda fascisterna.?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *