Regeringen vill förbjuda oregistrerade kontantkort för mobiler

publicerad 10 februari 2022
- Redaktionen
Hälsorisker med mobiltelefoner. Crestock.com
Morgan Johansson, 15 sep 2021. Foto: SVT Play
Morgan Johansson, 15 sep 2021. Foto: SVT Play

Det är mycket vanligt att oregist­rerade och anonyma kontant­kort till mobil­telefoner används i samband med brotts­lig verksamhet. Det gör att polis och åklagare går miste om viktig och ibland avgörande infor­mation. I morgon beslutar därför regeringen om förslag som innebär ett förbud mot oregist­rerade kontantkort.

Tillgång till information om elektro­nisk kommu­nikation är ofta avgö­rande för att allvarlig brotts­lighet ska kunna utredas och lagföras. De brotts­bekäm­pande myndig­heterna har ett påtagligt behov av att kunna knyta en misstänkt person till ett visst telefon­nummer, inte minst för att kunna använda hemliga tvångs­medel.

För att uppgifterna ska finnas tillgängliga för brotts­bekäm­pande myndig­heter föreslår regeringen en registre­rings­skyldig­het för vissa förbetalda tjänster som kan nås via till exempel kontantkort.

“Oregistrerade kontant­kort till mobil­telefoner används ofta av krimi­nella för att försvåra polisens arbete. Nu sätter vi stopp för det och ger därigenom polisen bättre verktyg att bekämpa brott”, säger justitie- och inrikes­minister Morgan Johansson.

Förslaget omfattar sådana kontant­kort som kan användas för samtal, sms och surf. Innan tjänsten börjar användas ska den som tillhanda­håller tjänsten registrera abon­nentens namn, adress och person­nummer. Det ska också göras en identitets­kontroll. Regist­rerings­skyldig­heten föreslås börja gälla den 1 augusti 2022. Kontant­kort som är i bruk vid ikraft­trädandet ska som huvud­regel registreras senast den 1 februari 2023.

I lagråds­remissen föreslås också ändrade regler om utlämnande av uppgifter om elektro­nisk kommu­nikation till brotts­bekäm­pande myndigheter. Förslagen innebär ett tydligare krav på format, ett utvidgat skynd­sam­hets­krav och en utvidgad reglering om ersättning.

Text (pressmeddelande): Sofie Rudh, pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ännu mer digital kontroll på allmäneheten som så alltid presenteras i godhetssyfte.Ondskan kommer förklädd som godheten. Och som vanligt kommer den stora massan mer än välkomna även detta förslag.

  • Det är det vi ska försöka sätta stopp för,, till att börja med ska psykopaterna ut ur parlamentet och häktas på sannolika skäl misstänkta för folkmordsförsök,, därefter kan vi få arbetsro. I traditionell mening finns det inte ngn regering, inga ministrar, knappt några myndigheter och mitt i denna smet har vi lögn’media’. Ett digert arbete för Svenska Folket att röja i

  • Risken finns att den stora massan inte fått det pm vi andra fått. Här är en rätt okej översikt över hur man rent strategiskt kan använda det vi har till buds för att vända utvecklingen till vanligt folks fördel:

   https://www.thedailybell.com/welcome-to-the-daily-bell/

   “As you read, consider how the current crisis is being used to exploit the masses.
   But also consider the tremendous opportunity these times present for you and I to take the power back from the elite, and reshape this world.”

   Kanske särskilt relevant för de med politiska aspirationer. Väljare bör inte underskattas.

 • Socialisterna använder alltid kriminell verksamhet som förevändning att plåga, förnedra och kränka de oskyldiga.
  När skall detta socialistiska helvete få ett slut?
  Vi har ju ingen opposition i Sverige.
  Ulf Kristersson, kryp fram ur din håla och stå upp för SVENSKA FOLKET!

  • Rätt tänk om det funnits ngn opps, men gör det som sagt öht inte. deten tillhör samma globalistiska folkmördarnaffiamob,, icke att förglömma är chrsterrsons promenad till bilderbergmötet och med ett flin på det under snoken

   • Ulf Kristerssons forna partikamrat och kompis Thomas Idergard, har blivit jesuit.
    Tidigare fanns det foton på de båda tillsammans i Jesuit-kyrkan vid Kungsträdgården – men allt detta har försvunnit från Internet, men var och en som känner till Idegård och Kristenssons nära samröre vet om deras förbindelser sedan lång tid tillbaka.

    Här är i alla fall något dokumenterat kvar om denna tidigare moderat:
    https://www.dagen.se/livsstil/2014/09/10/thomas-idergard-kunde-blivit-partiledare-lamnade-allt-for-gud/

     • Hans och jonny, helt riktigt, de som säger att de är kristna men inte är det. Motreformationen blev aldrig avblåst och inkvisitionens kontor har aldrig stängt. Katoliker har aldrig erkänt Jesus Kristus budskap och följarna har undanhållits att Kristus främsta budskap var i första hand till sitt eget folk att vända om från att göra trauma till tradition, släppa öga för öga och hand för hand som är motståndarens högsta önskan för att inte ge utrymme åt andligt medvetande, så vänd om från guldkalven och välkomna emotionell evolution. Den som inte gör det kommer snart att bli en control freak som sin fiende och drivas av neurotiskt hat om förstörelse av alla oliktänkande. Protestantiskt kristna samhällen är framgångsrika pga Kristus budskap och om man har de tio budorden på sina tio fingrar eller bara påminner sig om Guds rättesnören på ursprungstavlorna, tavla ett: “Be Cool” och den andra: “Don’t Be An Asshole”, så vet man att alla protestantiska samhällen blivit infiltrerade av krafter som önskar kollra bort alla från allt vett och sans. Därför alla småsekter och djupdyk i gamla testamentet och de andra böckerna i det nya. Man behöver bara Jesu egna ord och sin egna hjärna och sitt eget hjärta. Sen lever man sin tro och sitter inte med näsan i boken och hoppas på magiska under. Med Kristus anda inombords är alla normala kristna ” den andra återkomsten” och det vet fienden mycket väl.

      Kristerssons hustru poserar också som troende. Vet ej på vad. 

 • Individen bbbabblar om kontantkort när den precis varit djupt involverad i ett giftmordsförsök på befolkningen, snacka om att försöka dribbla bort korten. Vet inte om den låtsas inte förstå el faktiskt inte gör det, men kommer få reda på att arresten blir en destination

 • Själv är jag helt för övervakning när det är befogat. Men det gäller då enbart nyckelpersoner som utövar stor makt och inflyttande över betydande delar av befolkningen.

  Öppen avlyssning och kontroll 24 timmar om dygnet av våra politiker tycker jag vore bra. Alla människor är ju lika mycket värda, och de har ju kontroll och avlyssnar oss så, varför inte? Reality serien RosenBad. Öppet för alla att ta del av. Vad de gör hemma privat är en annan sak. Men de representerar ju oss, så varför inte få höra vad de säger, annat än skådespelet från plenisalen?

  Men i huvudsak är det hela ju löjligt. Vad Svenne Svensson med ett brottsregister vitt som snö gör är ju helt ovidkommande. Inte ens i krig gör man ju användning av dessa möjligheter till något gott. I Syrien vägrade ju Ericsson stänga av IS telefoner, man har då ursäkter som att lokalbefolkningen inte kan ringa ambulans osv. De som alltså satt i burar på torget som avskräckande exempel ifall räddningspersonal närmade sig.

  Med de tekniska lösningar som idag finns så skulle ju många brott kunna vara ett minne blott, om man ville. Men med fascister som lille Mogge vid rodret så blir det väl fortsatt trakasserier av Svensson medans våldtäktsmän täckta i blod och sperma får skadestånd och går fria på grund av någon patetisk liten detalj. Jaga gamla tanter som använt fula ord, men struntar i konkreta mordhot.

  De kriminella, ja de traditionella ganstrarna och inte politikerna och folkmördarna, kommer ju bara byta tillvägagångssätt. Som att registrera 100 mobiler på en ovetandes gravt senildement pensionär eller liknande. Och det kommer ju naturligtvis inte upptäckas eftersom självklara saker som samkörningar av olika register tydligen är kränkande även om samtliga myndigheter tillhör samma ruttna stat. Och samtliga har ett överflöd av ovidkommande uppgifter som vi aldrig godkänt att de samlar in.

  .

 • För att komma tillrätta med den kriminalitet staten själv har skapat vill de nu ha möjlighet att övervaka precis alla. Snacka om att projicera egna tillkortakommanden på andra. Och apropå tillkortakommanden så verkar det även som den lille giftige gnomen Morgan Johansson försöker kompensera för något. Otroligt att något så litet har kunnat göra så stor skada.

 • Man använder återigen den kriminalitet man så omsorgsfullt har skapat som ett argument för att inskränka dina och mina rättigheter till ett privatliv.

 • Vi hederliga kan använda ombud som köper ut våra kontantkort. Det blir en affärside. Ombudet kan sedan hävda att persondata är en affärshemlighet.
  Det blir en sk B2B [Business to Business] eller B2C-lösning [Business to Consumer].

 • Dom kriminella kommer att använda “målvakter” som inskriver sej som ägare av kortet, eller ungdomar under 15 år. Den riktiga anledningen är att vanligt folk ska registreras, den trenden ser vi överallt .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *