Full transparens för folket med donationspengarna gäller – Sandra Wigren

8
792
Sandra Wigren, 19 sep 2021. Foto: Awake Society
Sandra Wigren, 19 sep 2021. Foto: Awake Society

OPINION. Jag valde nyligen att gå ut med en artikel efter mycket frustration och arbete för att ge full transparens med vad som har hänt med pengarna som donerats av folket den 22/1.

Som jag skrev tidigare, många donerade pengar till frihetsarbetet och den stora demonstrationen på Sergels torg i Stockholm. 135 000 kronor kom in från donationer som skulle stötta frihetsarbetet.

Detta var ett av mina citat:

”Folket måste få veta hur detta gått till då vårt arbete som frihetsaktivister innebär ett stort ansvar av total transparens inför folket. Jag kan omöjligt tolerera vad som försiggår i kulisserna och inte låta folket få veta.

Detta är helt befängt då pengarna som samlades in från den stora manifestationen är pengar som kom in mkt tack vare min organisation ’Nej till vaccinpass’. Pengar som skulle gått direkt till att täcka kostnader och material i framtida frihetsarbeten.

Istället så gick pengarna direkt in på ett privat konto för att efter det låsas i ett annat konto där ingen förutom Frihetsrörelsen hade tillgång till dessa pengar”.

Överföringen skedde genom ett gåvobrev som gav en privat person full access att förvalta alla dessa pengar. Detta är fel då pengarna som kom in från folket för att stötta det stora frihetsarbetet, istället nu hamnade helt i en persons ägo, enligt gåvobrevet som jag fått se.

Pengar satt enligt ett kontoutdrag för någon dag sedan fortfarande kvar på ett privat konto tillhörande en person på Frihetens källa, som är den förening som Frihetrörelsen nu håller på att skapa eftersom det inte fanns ett föreningskonto när donationen skedde.

Detta är det email som gick ut till folket från en av fronfigurerna av Frihetsrörelsen, dagen innan manifestationen:

DONATIONSKAMPANJ
Vi har skapat en donationskampanj för våra kostnader inför denna frihetsmanifestation.

 ’’Hej ni underbara människor. Vi är enade, vi är många och vi är starka. Vi står upp, skyddar och försvarar vår rätt att leva som fria människor. Vi folket, systrar och bröder enas och vi blir fler för varje dag. Många fler är engagerade i arbetet att ena ännu fler människor, så att vi kan stå upp i gemensam kraft för våra fri- och rättigheter. Med dessa initiativ och evenemang så medför det kostnader. Vi är tacksamma i djupet av våra hjärtan om ni vill donera en 50 kronor + till frihets arbetet och utgifterna för ljudutrustning, ljudtekniker, megafoner, flyers och banderoller mm. Varma hälsningar”

Swisha till detta nummer: ***********
Pengarna går oavkortat till kostnader för denna manifestation och framtida.
Tack för din hjälp.

Då jag står bakom organisationen www.nejtillvaccinpass.se och då jag även var samordnare för den stora demonstrationen den 22/1 så vill jag förmedla följande:

Jag kom i kontakt med denna frontfigur under hösten 2021. Detta var efter att jag anordnat manifestationen ’Stå upp för barnen’ i september. Efter den valde jag att hjälpa organisationen Frihetsrörelsen med ett demonstration/fackeltåg som hölls på Medborgarplatsen i Stockholm.

Jag gav väldigt mycket av mig själv, mina resurser, min energi och mina tillgångar som jag alltid gör när jag engagerar mig i något, men det dröjde inte länge efter detta att jag kände mig utnyttjad. Detta började jag sedan se och höra mer och mer utav människor runtomkring mig som var i samarbete med frontfiguren.

När vi sedan byggde upp demon den 22/1 stod det helt klart för mig att jag aldrig skulle ha ett samarbete med denna person från Frihetsrörelsen igen, under den konstallationen med detta fullständigt ego tänkande och egovinnande regi.

Jag har aldrig någonsin jobbat i ett sådant egostyrt och oproffsigt samarbete som den 22/1 var bakom kulisserna. Och att jag sedan ska sitta och ansöka om pengar som jag är utnyttjad till att ha dragit in, det understår min värdighet.

Dessa pengar är folkets pengar och de donerades till det stora frihetsarbetet och jag anser att de direkt skulle ha gått till alla organisationer som var involverade och hjälpte till. Frihetsrörelsen förvaltar inte pengarna enligt syftet som står i emailet som frontfiguren skickade ut.

Detta är ytterligare ett tillägg från föregående artikel:

“Då jag valde att gå vidare med detta för att rättvist fördela pengarna så framkom det att pengarna tilldelats genom ett gåvobrev till frontfiguren för Frihetsrörelsen.
Så rent rättsligt har alltså frontfiguren rätten att förvalta dessa pengar, men rent etiskt anser jag med flera att detta är fel och ett svek mot frihetsarbetet i Sverige.”

Folket måste få veta

De allra flesta organisationer har valt att lämna allt samarbete med Frihetsrörelsen, något som klargjordes i ett uppföljningsmöte efter den 22/1. Frihetsrörelsen själva valde sedan att lägga ner sin organisation för att dagen efter starta en ny rörelse i namnet ’Folkets frihetsrörelse’.

Med detta uttalande så vill jag bara poängtera att rätt skall vara rätt och att full transparens till folket är det viktigaste.

Det viktigaste för mig är att folket inte tappar förtroendet för oss som utför riktigt frihetsarbetet. Därför behövs full transparens.

På grund av den artikel jag gick ut med tidigare så har denna person känt sig pressad till att göra rätt för sig, och en del av pengarna har fördelats. Trots detta så är den större delen av summan fortfarande kvar på detta privata konto.

Text: Sandra Wigren

Relaterat


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jossan
Jossan
Gäst
30 april 2022 kl 14:02

Dessa eviga tjat om pengar hit och dit. Är vi inte bättre än dom? Vem bryr sig?! Sluta tjata om att ni vill ha Swish hit och dit, så fort pengar är inblandat så tappar, vad de än är, sin genuinitet.

Rita Ekholm
Rita Ekholm
Gäst
30 april 2022 kl 06:29

Tyvärr stiger maktbegäret, personliga vinningen o det egna egot i huvudet på många människor o själva syften hamnar i bakgrunden, även om det borde vara tvärtom, inte första gången man ser detta, tyvärr  

Elias Johansson
Elias Johansson
Gäst
30 april 2022 kl 00:39

Tråkigt att höra. Men blir tyvärr ej förvånad i dagsläget. Frihetsrörelsen kändes för mig något falsk och tillgjord i sitt sätt men drog till sig såklart många intressanta personer som säkerligen var genuina. Och framförallt alla de människor som var runt Sergels torg under den stora demon. Dock undrar jag vad som hände sen. Denna dag var verkligen en stund av riktig folklig makt! Men vad ser vi nu? “Granat maggan” Andersson slår ett “absolut inte” i ansiktet på svenska folket angående om vi ska rösta i natofrågan eller ej. Och var är demonstrationerna? Ska vi bara vänta på att bomberna regnar in från Ryssland? Vissa tycker att det är lika bra. Låt bomberna regna över detta förfallna land. Men vi har väl ändå någon självbevarelsedrift kvar. “Granat Maggan” är definitivt inte den som kommer att bli träffad först. Eller får vi se henne i en stridsvagn då också kanske? Hmmmmmmm…

Fredrik Eriksson
Reply to  Elias Johansson
30 april 2022 kl 10:36

Kan hälsa att Maggan och Rosenbad redan har förberett för händelse av krig.
Och där ingår inte ni!

Sveriges (kanske världens djupaste D.U.M.B) ligger i enligt utsago i Sverige.
Så Atlas Copco och ABB har inte direkt varit overksamma.

Före detta statsminister Carl Bildt och Margot Wahlström och andra dignitärer är däremot inbjudna till en all inklusive bunker-supé.

Frågan är dock om aperitifen ska serveras från Rosenbads kylda förråd eller öppnas i Roslagens djupa korridorer efter Magdalena Anderssons senaste bravader.
Nickedockan från WEF gör ytterligare så konstiga saker och säger de mest konstiga saker så jag undrar är hon mänsklig?
-Är det verkligen hon som är statsminister eller är det någon annan som drar i trådarna?

Ni missade väl förresten inte Magdalens Andersons senaste svammel i utfrågningen av pandemin (29/4) på Sveriges Television?
Travesti på rättvisa och visar bara att utan hennes “handlers” från WEF/WHO så är hon en högst osedvanligt bevågad medelmåtta med tränat munläder.
Slingrande, skickligt underviker hon varje fråga som kan tolkas på ett annorlunda sätt.
Dvs hon har ingen aning vad hon har gjort (se intervjun), hon vet inte vad det får för konsekvenser, och hon vet att hon inte behöver betala för misstagen.
Det har hennes handlers redan sett till.

Så fortsätt gräva Magdalena!
Alla ska vaccineras!
Men här finns det en som vägrar!

Dave J
Dave J
Gäst
29 april 2022 kl 20:43

Full transparans utan att nämna några namn. Vilken blajig artikel.

Bombastic
Bombastic
Gäst
Reply to  Dave J
30 april 2022 kl 23:00

Hon fick förmodligen skriva om den. I originalet nämnde hon Max

Hasse BerggrenD
Hasse Berggren
29 april 2022 kl 19:44

Får hoppas att nej till vaccinpass lever vidare. Populistiska rörelser som Frihetsrörelsen leder nästan alltid till splittring då grunderna aldrig definieras.
Covid 19 innefattar två faromoment.

  1. En influensa av typ asiaten och honkonginfluensan. Det är en luftvägssjukdom.
  2. Angrepp av spikproteiner i blodbanan, ett vaskulärt sjukdomstillstånd som är livsfarligt. Spikproteinerna bildar ett skyddande hölje till själva viruset. Höljet hindrar vårt immunsystem att ge sig på själva viruset. Vaccinerna är därför inriktade på att skapa ett immunsvar mot spikproteinerna som tyvärr muterar ofta.

I den verksamhet som Frihetsrörelsen sysslade med stod flunsateoretiska demagoger i spetsen och förnedrade och förlöjligade de som blivit sjuka i den helt ofarliga “flunsan”.
Sedan fanns väl också den farlige trixaren Tobbe Larsson med i spelet.
Synd att alternativa media så lätt svalde hela bytet men nu verkar det ha blivit normalt igen.
Motstånd mot eventuella vaccinpass både i Sverige och EU är viktigt.
Vaccinera barn är också helt vansinnigt.

Fredrik Eriksson
Reply to  Hasse Berggren
30 april 2022 kl 10:46

Vaccineringen av barn kommer bli obligatoriskt.

Det är så systemet kommer bli tvingande, SAKTA!
Sakta över tid och med ekonomiska incitament och övertygande basis.
Där kultur,konst,nöjen som bio,fotboll,restaurang och museum står högst på tur.
Andra incitament som systemet kommer tvinga oss (er som vill vaccinera er till höst) är: konserter (för unga) dagis-besök (för barnen) och skol-vaccinering för (skolbarnen).
Där är några exempel på hur jag tror det kommer bli om vi inte börjar vakna upp och aktivt går emot detta på individuell basis, obs inte demonstration, det kommer bara ge motsatt effekt, dvs att Agenda 2030, har en 200-lager (avdelningar) stort mönster just för demonstrationer.
Paludans Koran-bränning är ett exempel, där jag skrev en stor artikel (nåja ett halvt A4) om att det är en NATO-operation i botten.
NATO/FN/WHO/WEF är andra kontroll-organ som finns i botten-satsen på denna sataniska röra som jag anser är upphovet till denna inflations-modell baserat på stagflation, skuldmättnad och reflexiv kontroll av befolkningen globalt.
Ett system som indirekt tvingar,övertygar (se argument) befolkningen att ta emot vaccinen så att de tvingas hylla och tillbe ett system för att kunna köpa och sälja.
Anställning,mat och sjukvård kommer allra sist.
För annars skulle systemet inte bli tvingande, utan bara väldigt övertygande!

Mvh
Eders frihetskämpe!