Donationspengarna: Varför finns de mesta av pengarna kvar på ditt privata konto?

-

REPLIK. Sandra Wigren från kampanjen #Talaomdet, som vill lyfta alla de vaccinationsskadades berättelser, replikerar artikeln: “Frihetsrörelsen: Vi överlåter vår frihetskassa till andra föreningar för frihet” som uppger att Frihetsrörelsen överfört folkets donationer till föreningar som tex Vaken (“Exoteriska föreningen”) och föreningen “Tillsammans För Frihet”.

Text: Sandra Wigren

Jag kommer fortsätta dra detta vidare till dess att pengarna är korrekt redovisade för folket som donerade dem.

  • Hur kommer det sig att jag själv väljer att vara helt transparent med både namn och bild, men inte du?
  • Hur kommer det sig att du inte vill namnge den ideella förening du nyligen skapat dvs Frihetens källa?
  • Varför kan du inte stå för att de resterande pengarna, den största delen av vad folket donerat, fortfarande finns kvar på ditt privata konto?

Jag är glad att allt mitt slit med att få dig att fördela pengarna lika, samt att vara transparent med dem, äntligen efter så många månader gett resultat. En del har åtminstone fördelats, men den största delen av folkets donerade pengar sitter ju fortfarande på ditt privata konto.

Så återigen vilseleder du folket genom denna text i din senaste artikel och det mass-e-mail du gått ut med.

Då jag satt i styrelsen den 22/1 och hade full insyn i det ekonomiska så kan vi (flera med mig) konstatera att du förskingrat pengar genom att ljuga om utgifterna där. Du påstår att 25 000 kr gick i utgifter, men vi alla som var involverade (och kan bevisa) vet att det enbart handlade om:

6500 kr för ljud
1394 kr för Nils Littorins tågbiljett
Samt 800 kr för batterier till ljud
Totalt: 8694 kr

Sammanlagt 16 306 kr fattas då från pengarna du förvaltat och du kan omöjligt redovisa för dessa resterande pengar, säger du.

Det ska tilläggas att du har undanhållit 135 000 kr som kommit in från donationer från folket och inte 125 000 kr som du tidigare uppgivit. Detta har du hoppats att ingen av oss ska notera, men då jag sett gåvobrevet har jag bevis på att det är 135 000 kr som folket donerat.

Alla vi som jobbat med dig har vi fått erfara hur du även utnyttjar oss, våra resurser, engagemang och rent av stjäl texter etc för att sätta Frihetsrörelsens (eller folkets Frihetsrörelse som du nu döpt det till) stämpel på för att själv kunna ta åt dig cred på något du inte ens varit med på att bidra med något till.

Nu senast på #talaomdet manifestationen då ni sonika lägger ut det I Frihetsrörelsens kanaler titulerat ‘Folkets frihetsrörelse’ och inte ens nämner #talaomdet som är arrangör och du inte har något med projektet att göra alls.

Så här funkar det. Hela tiden. Och vi är många som är evinnerligt trötta på ditt sätt att utnyttja. Hur vore det med att istället försöka vinna tillbaka folkets förtroende genom att vara transparent och ärlig?

Text: Sandra Wigren

Extern resurs
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.
Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe

9 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jossan
Jossan
Gäst
8 maj 2022 kl 09:24

Så pengar tillåts skapa problem även här. Redovisning, kvitton och annat byråkratiskt Babylon-skit är otroligt tröttsamt, usch.

Conny Lundberg
Gäst
7 maj 2022 kl 23:05

Det absolut sämsta sättet att lösa konflikter är att göra det över internet i allmänhetens åsyn. Detta slår också sönder frihetsrörelsen och sätter människor i konflikt till varandra. Jag vet inte hur denna konflikt startade och hur egentligen gick till men jag vägrar att ställa mig på endera sidan då jag anser både Max och Sandra gjort bra saker för folket och att det måste gå att lösa konflikter på ett bättre sätt än genom att prata om det inför alla människor på nätet.

Richard
Richard
Gäst
Reply to  Conny Lundberg
8 maj 2022 kl 02:52

Ibland behövs det storstädning och transparens.

Sandra Wigren
Reply to  Conny Lundberg
8 maj 2022 kl 09:07

Det har vi förslkt med i 6 månader. Detta är det enda som gett något som helst resultat. Det är inte en konflikt, det är ett skadebeteende som satt allas vårt arbete i stor fara. Att det finns människor som utnyttjar folket på pengar kan omöjligt få fortsätta. Tack vare denna debatt så har nu åtminstone något hänt och tack vare debatten så städas Detta oacceptabla beteende bort

zacharias
zacharias
Gäst
7 maj 2022 kl 19:28

Universum kommer alltid med en faktura på dina avsikter.
I detta eller kommande liv. Den fakturan blir inte rolig …

Johannes Haddad
Johannes Haddad
Gäst
7 maj 2022 kl 18:49

Det var en hel del trassel även vid vårt samarbete i februari. Ditt solospelande och ändrade planer fram och tillbaka skapade stor irritation och det försvårade för oss som planerade de övriga manifestationerna. Det var helt enkelt för stort ego och för lite omtanke om andra. Har även hört att det var liknande klagomål kring 22 jan.

Ens förtroendekaptital är bland det viktigaste en människa har, särskilt när man ska stå som ledare i en frihetskamp!

Det är otroligt viktigt att alla pengar redovisas nu, så du kan behålla förtroendet hos folk.

Gör som vi gjorde i konvojen. Redovisa allt med kontoutdrag och kvitton.

Detta har verkligen inte skötts på ett bra sätt hittills. Människor kräver redovisning. Upp till bevis nu!

Görs inte rätt nu, så tror jag det vore ett katastrofalt misstag för din framtid som ledare. Gör inte det stora misstaget att tro att detta är en bagatell och att folk inte bryr sig.
Ta detta på allvar.

Sandra Wigren
Reply to  Johannes Haddad
7 maj 2022 kl 19:47

Tack för din transparens, styrka och sanning Johannes
Jag önskar att alla dessa människor som säger precis samma saker kunde våga träda fram o säga det även officiellt. Inte sitta inne med allt som dom uttryckt och uttrycker.

Rita Ekholm
Rita Ekholm
Gäst
7 maj 2022 kl 05:49

Bra Sandra att du vågar belysa, det borde alla göra, då kunde vi rensa bort en del av rötäggen som förstör så mycket av ett fantastiskt arbete, för människor som ger sitt allt för att stoppa allt illa som nu sker i vårt land o värden,
Fick dåliga vibbar redan första gången jag såg mannen i en podd med Filip Sjöström, han uppträdde som en översittare, kontrasten mellan Filip o honom var för stor o det har visat sig stämma, har på sidan följt denna man resa o den känns inte riktigt ärlig, tror att pengar o makt har blivit huvudmålet tyvärr
  

Kristian LantzD
Kristian Lantz
6 maj 2022 kl 19:18

Det ska faktiskt bli mycket intressant att se hur allt detta slutar. Min gissning är att ”Frihetens källa” slutar publicera något ”genmäle” och i stället väljer tystnadens och glömskans taktik.

Extern resurs
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV

ANNONS

9
0
Kommentera gärnax
()
x