25 Jun, 2016

KI mörkade statistiskt säkerställd forskning på healing – Artikelserie och videoinslag


Healing på KI - Foto: Diego Cervo

Karolinska Institutet (KI) är känt över hela världen för forskning inom medicin och i Nobelprissammanhang, men nu har en skandalös mörkläggning av statistiskt säkerställd healing-forskning uppdagats på KI. Den visade bla på 85% snabbare sårläkning med healing än i kontrollgruppen. Även distans-healing fungerar. Det utesluter helt att healing är en placeboeffekt, utan istället en påverkanskraft i sig själv. Att förstå hur healing fungerar blir en uppgift för fysiker. Nu kan healing kan integreras i vården, skriver Eva Olsson och Tony Eckardt, som fått tag på kopior av forskningen som stals från KI.

Text och foto: Eva Olsson och Tony Eckardt | Foto: Diego Cervo – bild i kollage med KI:s logo

Se även del 2 i artikel- och videoserien

Resultat från 3 års healing-forskning på råttor, som gjordes på KI under åren 1995-1997, tystades ner och alla papper och data försvann. De stals enligt professor Kerstin Uvnäs-Moberg som ledde forskningen. Uvnäs-Moberg varnade Channie West, som deltog som healer i healingforskningen, för eventuellt inbrott och att aldrig berätta eller visa om hon hade några forskningspapper kvar.

De healers som medverkade i healingforskningen på KI var, förutom Channie West, ett antal andra ”Vit Tids Healers”, men även healers inom andra healingmetoder.

Kerstin Uvnäs-MobergFörutom att alla healingresultat stals, uppmanades dessutom professor Kerstin Uvnäs-Moberg av en hög chef i KI:s ledning, att lägga ner healing-forskningen, vilket framkom i en intervju med Caroline Giertz för ”Det Okända om healing”, TV4+, 2006. Vem den höga chefen i KI;s ledning var, som beordrade mörkläggning, ville professor Uvnäs-Moberg inte säga då, men vi hoppas kunna reda ut och få klarhet i detta.

Så varför var denna healingforskning så intressant? Jo, för att healingforskningen visat, vad man kallar signifikanta och mycket tydliga bevis och resultat, att healing fungerar på råttor och detta ville någon/några på KI dölja.

Forskningen visade t.ex. 85 % snabbare sårläkning med healing än kontrollgruppen. Dessutom visade det sig att även distanshealing fungerade! Channie kunde påverka råttorna på KI:s laboratorium på 4 mils avstånd.

Men frågan är: Vem ville dölja healing-forskningen och varför? Vem stal forskningen?

Detta kan väl, enligt vår åsikt, knappast vara annat än insiderjobb av KI själva för att, av någon anledning, dölja att healing fungerar, bevisat genom professor Uvnäs-Mobergs forskning, som visar signifikanta healingresultat på råttor.

Vi kan inte tolka det på annat sätt än att någon/några ville undanhålla att Karolinska Institutet själva genomfört lyckad healingforskning på råttor med signifikanta resultat, som absolut inte fick komma ut till allmän kännedom.

Därför såg någon/några till att tysta de lyckade resultaten genom att stjäla forskningsmaterialet och hota forskaren Uvnäs-Moberg till tystnad.

Någon/några ville absolut inte att det skulle bli erkänt att alternativa behandlingsmetoder, i detta fall healing, har bevisats fungera med strikt vetenskapliga metoder vid KI.

Healing är bara placebo enligt professor Martin Ingvar på KI

Martin IngvarProfessor Martin Ingvar på KI, (senare chef och ansvarig för Osher Centrum för integrativ medicin vid KI), menar att healing endast är en placeboeffekt, inte en påverkanskraft i sig självt.

Foto: Boberger, Wikimedia Commons

Men råttor kan väl knappast känna av placeboeffekt (vår kommentar). Dessutom fungerade även distanshealing på råttorna, som gjordes fyra mil bort från KI:s laboratorium med specialmärkta råttor, vilket helt utesluter eventuell placeboeffekt.

Vi menar att om professor Kerstin Uvnäs-Mobergs healingforskning på KI inte stulits och om hon inte uppmanats sluta med healingforskningen på KI, så hade nog KI och Martin Ingvar, med forskningsresultaten fullt synliga på bordet, tvingats erkänna att healing fungerar.

Vem som stal forskningen och uppmanade forskaren professor Kerstin Uvnäs-Moberg att sluta med healingforskningen på KI vet vi ännu inte. Vi har själva ännu inte haft kontakt med Uvnäs-Moberg.

Vi uppdagade mörkläggningen på KI hösten 2014

Channie WestVi intervjuade Channie West i september 2014. Hon berättar då bland annat om healingforskningen på Karolinska Institutet (KI), som hon och ett antal andra healers medverkade i under tre år under professor Kerstin Uvnäs-Mobergs ledning och hur sedan, de lyckade resultaten försvann och det blev tyst om denna forskning. Channie berättar om hyllmetrar med pärmar med forskningsresultat som försvann.

Channie West berättar vidare att hon lyckades ta kopior på en del av forskningsresultaten som hon medverkat i, vilket hon hemlighöll för KI. Detta verkar vara det enda som finns kvar av all denna forskning. Vi har nu kopierat och spritt dessa forskningsresultat till många personer och platser ifall någon tjuv skulle komma på tanken att stjäla igen, så finns det bevis på forskningen på flera ställen, samt publicerat på nätet.

Channie vill nu bryta sin mångåriga tystnad och berätta vad som pågått bakom kulisserna på KI, vill att några ska få veta sanningen. Och ber oss publicera hennes berättelse och material.

Text: Eva Olsson och Tony Eckardt

Kommande avsnitt:

Avsnitt 1, del 2. Videointervju med Channie september 2014, Secretgalaxy-TV youtube.

Avsnitt 1, del 3. Channies brev om forskningen på KI.

Avsnitt 1, del 4. Channies brev till Barbro och Bernard Osher från 2007-01-28 om forskningen på KI, men som hon aldrig skickade.

Avsnitt 1, del 5. Vad säger forskarna om Channies uppgifter? Ett TV-inslag från ”Det Okända om healing” TV4+, 2006 styrker Channies uppgifter, men vi får ej visa inslaget här pga upphovsrättsliga skäl. Vi har därför endast kunnat skriva ner korta citat ur intervjun.

Avsnitt 1, del 6. Channie lyckades få kopior på en del av forskningsmaterialet. Mats Jong vid Mittuniversitetet tolkar dokumenten. Se PDF på 60 sidor av forskningsmaterialet.

Avsnitt 1, del 7. Efter att ha tagit del av Channies berättelser och material vill vi förmedla några egna kommentarer.

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

Comments

 1. bjarne håkansson says:

  För att rätta till lite ”misstag” – det var undertecknad som med hjälp av Monica Eknert som hört ett radioprogram om alternativ medicin och prof Uvnäs-Moberg, tog kontakt med Uvnäs-Moberg i första vändan och som tillsammans med en person som önskar vara anonym, i samtal med Uvnäs-Moberg, där Channie West inte var närvarande, överenskom med Uvnäs-Moberg om att starta testerna.
  Det var även undertecknad som ursprungligen föreslog och tillsammans med den anonyma personen genomförde de första distanshealingtesterna.
  Det har gått rykten om att Channie kopierade resultaten från Uvnäs-Moberg utan tillstånd, något jag aldrig brytt mig om.
  Under samma period genomfördes healing på personer med blodtester under överinseende av prof Öckerman, även detta genom min och den anonyma personens direkta insats.
  Utan vårt arbete hade det aldrig blivit några tester.
  Det bör sägas att ALLA kan utföra healing. Vilket Uvnäs-Moberg bevisade genom att själv och med några doktorander utföra healingtester med samma resultat som vi själva fått.

 2. Vaddå ”bara” placebo? Det spelar väl inte någon roll HUR något verkar. Det viktiga är väl ATT något verkar?

 3. Tack för intressant artikel. Men varför har ni inte varit i kontakt med Uvnäs-Moberg ? Det känns ju som ett viktigt och naturligt steg i er rapportering.

 4. Stort tack för denna artikel, ser fram emot att ta del av forskningsmaterialet! Skulle vara intressant att höra vad Kerstin Uvnäs-Moberg har att säga.

 5. Stella says:

  Min mor berättade på 80-talet om en kollega som hittat intressant forskning på KI under ett uppdrag som datorkonsult. En studie, som måste ha gjorts på 60-70-talet men som hamnat på en hylla tills dokument skulle sökas igenom och läggas in i databas, hittades men fick tydligen inte vara med i dokumentationen till kollegans överraskning. Två grupper med cancerpatienter i slutstadiet hade studerats, där den ena fick gruppterapi, men inte kontrollgruppen. Kontrollgruppens medlemmar dog enligt tidtabell inom några månader. Av dem som fått terapi levde hälften fortfarande efter tio år.

  Vad mer har de gömt för det folk som avlönar dem?

  Kan det helt enkelt vara så att de som jobbar med sånt här oftast är så hårt programmerade i paradogmet (det dogmatiska paradigmet) som säger att allt som inte stämmer med en materialistisk världssyn är bluff och lurendrejeri? Kan det vara av missriktad välvilja mot de stackars patienterna – som inte ska luras att tro att de kan bli friska – de ser till att info som pekar på att man kan stödja kroppens självläkande förmåga (placebo), plockas bort eftersom det uppenbarligen måste vara båg? Gör den kognitiva dissonansen dem till bedragare när de ändrar/mörkar/stjäl/raderar information och kunskap som borde utgöra grund till utökad forskning, fast de själva ser sig som hjältar?

 6. Rolf Löfgren says:

  Mycket intressant! KI verkar vara Big-Pharmas förlängda arm, och då får inte ”skadlig forskning” spridas. ”Skadlig” för Big-Pharmas vinster vill säga.

 7. Att healing fungerar är en självklarhet och det är bra att det kommer fram vilken spel den dolda makten spelar med oss, genom att vilja hålla oss i okunskap och tyrannis grepp.
  Själv har jag lång erfarenhet av healing då jag kände energier redan som barn och vid ett tillfälle har jag t.ex. läkt en läkare efter en blindtarmsoperation och i det fallet fungerade det omedelbart!

  Healing tar dock inte ansvar från människa själv att ta tag i sitt liv. Skillnaden mellan råttor och människor är att råttorna bara ÄR. D.v.s. de är i tillstånd VARA inte GÖRA. Människan lever ofta obalanserad och hennes tankesätt och livsstil leder slutligen till sjukdom. Bra exempel på detta är Anita Moorjanis insjuknande och tillfrisknande http://newsvoice.se/2014/07/21/anita-moorjanis-seger-mot-cancer-med-alternativmedicin-bokrecension/ Eller en bok som heter Resan http://ivansbj.blogspot.se/2014/01/berattelsen-om-resan-hem.html

  Med andra ord så kan healing hos människor lyckas, eller lyckas mindre därför att människan inte har lärt sig att VARA. Hon vill göra hela tiden, tankarna kommer och går, misstro, fördomar, fördömande o.s.v.

  Healing blir i sådana fall då en människa är oförmögen i att VARA och ha tillit en skön avkopplande stund, en påfyllning av energier som sedan töms ut p.g.a. livsstil och de gamla problemen dyker upp igen.

  Den läkare som jag en gång hjälpte för att nämna ett exempel hade tillit och förtroende. Därför kom hjälpen omedelbart…

  http://ivanbjorn.wordpress.com

  Energier är i grund och botten = en energi, men eftersom vi är ett uttryck av en och samma energi så har vi lärt oss att modellera energin på olika sätt och till olika ändamål. Man kan t.ex. lägga undan en healing session i ”tid och rum” och sedan vid en lämplig tillfälle mottaga den. Ja det är mycket som man kan göra med energin….

 8. jocke says:

  Vart finns forskningsmaterialet? finns ju ingen länk i artikeln? det är ju igentligen det enda intressanta

 9. Det är en artikelserie. Skribenterna avser att publicera det.

 10. Hej Bjarne
  Tack för dina komplement, Det framgår av videointervjun med Channie att det var andra healers och healingmetoder med i försöken. Men Channie nämner inga namn i intervjun. Att alla kan lära sig healing framgår. Några från KI gick en healingkurs hos Channie och kunde själva göra healing försök.

 11. Vi har inte hunnit kontakta henne än. Det är även flera vi vill kontakta.

 12. Detta är tyvärr inte det enda fall som tystats eller stoppats, Det finns starka motståndskrafter i Sverige som inte skyr några medel för att stoppa forskning om energimedicin och healing. Jag vet ett till fall där sårläkningsstudien avbröts efter tredje behandlingen. Varför? Jo när läkarna kom fanns det inget sår att mäta. -Ut! Vi avbryter studien. Det här är häxkonster!” Berättelsen kommer från healern, men som nu flyttat utomlands och tystnat i frågan.. p.g.a. hot eller mutor?

 13. bjarne håkansson says:

  Red, det material du fick av mig angående Öckermanförsöken är minst lika intressanta.
  Publicera dem!

 14. Carina says:

  Jag är med i flera olika grupper på facebook som handlar om naturlig läkning. Olika personer har berättat att de diagnostiseras cancer men innan behandling med strålning och operationer valt att söka information om hur man läker naturligt.
  När de sedan återkommit för behandling så har cancern varit borta.
  Det intressanta är inte att personen tillfrisknat, för vi som jobbar med kroppens läkning vet att det är fullt möjligt. Utan att läkarna inte vill veta hur det gick till. Patienten får inga frågor vad denne har gjort för att bli frisk.

  Sjukvården i ett nötskal! Vårda det sjuka så tjänar de pengar på en hela livet!

 15. Jan Oleby. says:

  ÄNTLIGEN! Underbara kommentarer. En snöboll är satt i rörelse och den kommer att ge resultat.

 16. Placebo-effekten är en intressant effekt, fast det vet nog ni som läser här redan.

  Efter att jag läste boken ”kärlek, medicin och Mirakel” av Bernie S. Siegel, en läkare som upptäkt denna effekt i samband med cancer-behandlingar och som sedan skrev en bok för att beskriva vad han upptäckt så har jag iaf. personligen fått mycket bättre förståelse för psyket och våran inre förmåga att läka. Allt handlar om inställningen hos individen, drivkraften och viljan att leva / kärleken till livet.

  Den gjorde enorm skillnad för en närstående som gick igenom cancerbehandlingar under flera års tid och överlevde. Denne rekommenderade sedan boken till mig som var frisk och jag fick en rejäl aha-upplevese av att läsa den och vill rekommendera den till alla, friska som sjuka.

  Har kanske skrivit om detta förrut någon gång och nämt denna bok, isåfall ber jag om ursäkt för att jag är tjatig men hoppas innerligt att fler upptäcker den.

  Tack för intressant läsning!

 17. Håller fullständigt med Lo

 18. Hemligheten bakom placebo är kommunikation.
  Mellan oss som människor, mellan var och en i sig själv, mellan en åsikt, en värdering, en för-dom, ett fenomen och kroppen finns ett immateriellt fält av luft eller atmosfär. I den atmosfären, finns olika typer av information och den utgör grunden för kroppens reaktioner = kommunikationen mellan kroppen och allt annat har betydelse för hur kroppen kan lära sig, bota sig, läka sig osv.

  Värk och smärta är ingen sjukdom utan kroppens signaler på att något är fel. Kroppen behöver något för att kunna fortsätta sin bot och läkeprocess. Kroppen behöver att medvetandet kopplas bort och känslan kopplas in och samarbetar med kroppen.

  Om medvetandet är fyllt av ett misstro/rädslosystem mot kroppen hamnar kroppen i en kramp och kan därmed inte läka. Om man då får ett piller och att man har hopp om att det pillret kan vara lösningen så inträffar det som behöver ske. Medvetandet under-medvetet hamnar i tillit till pillret och kroppen och därmed blir kroppen fri att bota sig.
  Läkekraften som finns i kroppen blir tillgänglig och kan fritt ta hand om problemet. Detta kommunikativa fält som jag talar om är, i vår civilisation, ett outforskat fält, varför ?

  När kyrka och naturvetenskapen skiljdes åt bestämde kyrkan att vetenskapen bara fick syssla med det materiella och kyrkan skulle åtnjuta immunitet i att ha hand om allt det själsliga. På så sätt hamnade det kommunikativa i kläm. Vetenskapen var tvunget att bevisa allt och göra det till en produkt, annars stal de från kyrkans revir och det var inte godkänt.

  Kommunikationens effekt på kroppen kan inte bevisas vetenskapligt eftersom det är information i mellanrummet det handlar om och därmed hör det inte hemma i vetenskapen. Psykologin och psykoterapin rör sig i gräns-landet men gör om allt sitt till en sorts produkt för att få fortsätta att höra hemma inom vetenskapen och ska slippa att ingå under religionen. Så blir atmosfärens fält mörkat och glömt.

  Detta primärarbete som jag talar om, är inte psykoterapi utan placeboeffekt. Visst behövs sjukvården när det giftiga har tagit över så mycket att kroppen inte har en chans att bota sig, eller att vi varit med om olyckor som brutit sönder oss. Visst behövs religion när människor behöver en yttre trygghet för att kunna känna sig inre trygga med att det finns ett liv efter detta.

  Men inget av detta hjälper om vårt undermedvetna rädslosystem hindrar bot och läkning eller lärning, och för att kroppen ska bli glad så att krampen släpper behövs förståelse och den går inte att väga och mäta och den går inte heller att lämna till tron på ett högre väsen utan konkret, pragmatiskt, behövs medvetenhet om våra tankefel som vi är upphängda i och en väg att släcka ut de så att kroppen blir fri, glad och får tillgång på sin läkekraft.

  Det går inte att bevisa utan det går bara att ta del av som det som råder i sig själv när inget annat råder, det jag kallar det primära. Det är bara i kommunikation som denna vetskap uppenbarar sig och att folk upplever ett aha och upplever något annat, att det går att tänka och förstå på ett annat sätt än det vanliga. Inget hokuspokus utan ren vetskap som upplevs som inre trygghet, den som finns i sig själv om inget försätter den ur spel.

  Utifrån kan vi få kompensation och det bygger hela vår tillväxtekonomi på att vi skaffar oss. Om vi skulle upptäcka att vår livskvalitet finns att hämta gratis, om än obekvämt, inifrån så skulle vårt ekonomiska system få ändras till en bruksekonomi istället för den uppbyggnad ekonomin har idag och det skulle gynna vår miljö mycket och storslaget minska miljöförstöringen.

 19. Ingrid says:

  Konstigt att det inte är mer spritt bland allmänheten om det är så att man kan läka en pågående cancer i kroppen utan medicinsk behandling? Man kan ju bli hur konspriatoriskt som helst om man väljer spåret att läkelmedelsverket och sjukvården bara vill tjäna pengar. Jag har genomgått cancerbehandling med cellgifter och strålning och är nu frisk och är tacksam för att det finns vetenskapligt framtagna metoder. Därmed inte sagt att det inte finns mycket vi inte vet och att man borde förena kropp och själ mer inom sjukvården.

 20. Finns materialet räddat någonstans?

 21. Det handlar inte bara om pengar utan lika mycket om tro och prestige. Läkarna tror på de metoder blir upplärda på under läkarutbildningarna. När det tex visar sig att de som dör av cancer egentligen dog av behandlingen kommer prestige in i bilden.

  I övrigt måste detta beaktas när det gäller cellgifter:

  Ny cancerstudie: Kemoterapi genererar mer cancer i det långa loppet

  Ytterligare en cancerstudie visar att cytostatika dvs kemoterapi/cellgifter genererar mer cancer när den används som behandlingsmetod mot cancer eftersom stamcellerna skadas.

  Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften ”Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).
  http://www.pnas.org/content/early/2014/03/06/1401160111

 22. Kalle =) says:

  @Carina – det skulle vara intressant om du här skriver de alternativa metoder du känner till alternativt länkar till dom. jag liksom du är intresserad av naturligt läkande och kanske känner du till fler metoder än de jag hittat.

  Tack på förhand!

 23. Ursula Turtinen says:

  Ja det vore katastrof för läkarkåren om detta skulle antas inom traditionell sjukvård. Den är ju väldigt bra många gånger. Alternativ medicin är väldigt bra många gånger också! Alla behövs!

 24. Hasse Hvied says:

  Bra Sagt! Läkemedelsindustrin är den stora boven bakom detta, vi snackar mycket pengar.

 25. Johan says:
 26. Rose-Marie says:

  Jag kunde ha skrivit allt som du skrivit själv!
  Just det där med tid och rum har många svårt att ta till sig. Särskilt om man lägger healingen ”förut”.

 27. Tack för din kommentar :)

 28. Meget diskutabelt dette..! Noen som har tenkt på det etiske elementet opp i det hele, og hvem er villig til å ta ansvar om noe skulle gå galt. Placeboeffekten treffer jo ikke alle..!

 29. istappar says:

  Hej Tor! Det verkar som att nästan alla här är galna. Jag vet inte hur det kunde gå så långt att misstroendet mot naturvetenskap vuxit sig så starkt.

 30. Är det inte tvärtom? Folk har blivit galna på att naturvetenskapen missbrukas och dessutom av en institution som KI som borde hedra vetenskap och forskning. Istället beter sig KI politiskt.

  /Torbjörn Sassersson, naturvetare, redaktör

 31. Agneta says:

  Så sant dom tjänar inga pengar .SKAM!

 32. Ingrid röös says:

  Mycket bra artikel och det är verkligen på tiden att börja ta Healingen på allvaret. Jag hoppas hela mitt hjärta att forsknings resultatet kommer fram och att den publiceras för alla. Jag jobbar själv som healer och jag får helatiden bekräftelser från mina klienter att healingen fungerar ett mycket bra sätt.

 33. LarsJohanJerker says:

  Tor Ivar Widsteen

  ”Meget diskutabelt dette..! Noen som har tenkt på det etiske elementet opp i det hele, og hvem er villig til å ta ansvar om noe skulle gå galt. Placeboeffekten treffer jo ikke alle..!”
  Fråga gärna dig själv vem som tar ansvaret när patienten dör vid konventionell cancerbehandling. Då får du bra perspektiv på det etiska elementets relevans.

 34. Ebbe olsson says:

  Hej jag kan hela dom flästa sjukdomar kancer ebola zika hiv ,borelia är den svåraste kräver extremt mycket healing ? För den , jag behöver ett helkrops foto framifrån och bakifrån när det gäller cancer måste personen vistas i el o magnetfri miljö lysrör o damsugare micro wi-fi 0707738999 Ebbe olsson

 35. Solveig Fiskerud har gått ur tiden, men jag hann besöka henne och kan vidimera hennes fantastiska förmåga …

  I en bok om Solveig Fiskerud (Møller, 1975) kan man i forordet lese om … «Ifjor vår brakte landets aviser store oppslag om at telestasjonen i Kongsvinger brøt sammen … Årsaken var at en husmor på Rasta, like utenfor byen, dagen før had…«
  Jorunn Fiskerud (Adecco)
  Arvid Møller: Solveigs hender (Fiskerud, Solveig), 1975.

  OBS! Min namne prof. Martin Ingvar är ju kunnig på många sätt men är ICKE professor i healing.

Speak Your Mind

*