Kommentarsregler

När du kommenterar efter artiklar i NewsVoice gäller följande regler.

Uppdaterat den 6 dec 2017 – Ändringar och nytt är markerat med röd text.

Allmäna riktlinjer

 1. Din kommentar ska hålla sig till ämnet och de ska hålla en respektfull och god ton. Visa respekt för artikelförfattaren som kan ha lagt ned många timmar eller dagar på att skriva en artikel.
 2. Sakfrågor ska diskuteras.
 3. Max cirka 300 ord per kommentar och max tre utgående länkar. Vill du kommentera med fler än 300 ord överväg att skicka in en artikel, debattartikel eller insändare till NewsVoice.

Följande är inte tillåtet, att:

 1. Hota, trakassera, göra personliga påhopp/chikanera, förtala och ljuga.
 2. Posta kommersiella budskap/spamma.
 3. Använda stötande och sexuellt obscena ord.
 4. Uttrycka sig främlingsfientligt och göra uppenbart sexistiska yttranden.
 5. Använda någon annan persons riktiga namn eller anta flera identiteter (alias) i en diskussion eller i flera diskussioner. Att ständigt byta IP:nr och använda påhittade mailadresser.
 6. Posta serier av kommentarer av typen: fortsättning följer del 1, del 2 etc. Anser du att du har de behovet skicka in texten som ett förslag till insändare eller debattartikel.
 7. Otillåten länkning. Det är tillåtet att använda länkar som fördjupning eller som källhänvisning i inlägg, men trafikdrivande länkpostning är inte tillåten där syftet är att marknadsföra sin egen eller en annan sajt. Dessa länkar eller hela kommentaren raderas. Masslänkningar till egen sajt eller blogg kan raderas retroaktivt.
 8. Använda kommentarsfältet som en social yta av typen Facebook. Kommentarsfältet är till för att sakligt diskutera vad den aktuella artikeln avhandlar. Kommentarer av typen: ”Åh vad bra skrivet. Det tycker jag också” kommer att raderas.

 

Påföljder

Kommentarer som bryter mot någon av dessa regler kan raderas. Personer som bryter mot dessa regler kan blockeras/stängas av från NewsVoice och få samtliga kommentarer raderade, även retroaktivt.

Övrigt

 • Anser du att någon bryter mot dessa regler, kontakta NewsVoice.
 • Synpunkter på modereringen ska inte skrivas i kommentarsfälten, kontakta NewsVoice.
 • NewsVoice blockerar användare som postar kommentarer som innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring eller upphovsrättsintrång.
 • Den som gör ett inlägg som strider mot gällande svenska lagar är personligen alltid ansvarig.
 • Avseende nedsättande/smutskastande inlägg gäller nolltolerans. Personer som postar denna typ av kommentarer blockeras från NewsVoice.

Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att du som kommentator har juridiskt ansvar för vad du skriver. Vi läser löpande  kommentarer och tar bort de som strider mot etiska regler. Anmäl gärna om du upptäcker kommentarer som inte följer reglerna.