15 KOMMENTARER

 1. Dessa media drev är inte unika på något sätt. Alla människor som hamnar i en situation där samhälle ska ställa upp är utsatta. Spelet går ungefär till så här.
  Först uppstår det ett problem.
  Politiker eller tjänstemän försöker utreda och förbereda en proposition för att lösa det uppkomna problemet. (så blev det med dyslektikerna, handikappade (LSS), sjuka, psykisk sjuka, arbetslösa o.s.v.)

  Sedan kommer själva handlingen i att lösa problemet konkret. Detta ger en förhoppning om att samhället bryr sig, att man inte är satt på bar backe. I den drabbade uppstår det en känsla av välbefinnande trotts den svåra situationen. Samhället har ställt upp. Människor är solidariska.

  Efter en tid kommer det nya utredningar. Dessa har i syfte att spara, strama åt.

  Nu uppstår det hos den drabbade oron. Välbefinnandet är som bortblåst. Vad kommer att hända? Vad kommer härnäst? Dessa utredningar har en förmåga att aldrig ta slut. Med jämna mellanrum uppstår det drev i media om hur lata, bekväma, fuskande, dessa individer är. Handikappade blir inte handikappade längre, sjuka blir inte sjuka längre, arbetslösa söker för lite jobb – sätta åt dem alla!

  Nu kommer ett skede av att det är svårare att få hjälpen beviljad. Nervositet, sömnlösa nätter o.s.v.

  Nu är samhället i jaktskede. Nu ska man jaga, straffa, trycka ner o.s.v. På kuppen sparar man några kronor som våra politiker ändå slösar bort i nästa skede på någonting annat.

  Det jag har skrivit ovan skulle kunna sammanfattas i dessa punkter.
  1, hopp
  2, förståelsen och hjälp
  3, förnekande
  4, nedtrampning av resurser
  5, jakt på utsatta medmänniskor

  Detta stämmer alldeles utmärkt överens med den inhumana politik som leder till armod och misär i hela världen.

 2. Ni vet att många tidningar har automatisk publicering av t.ex nyheter från TT via exempelvis RSS-flöde? Därav samma tid på artikeln som publiceringen hos TT. Detta händer många gånget varje dag och är ingen samordnad konspiration.

 3. Med tanke på hur EMF-gänget snokar reda på var obekväma röster är anställda och – bakom ryggen på dem – ringer till deras chef(er) för att försöka sätta dem i trubbel så skall ni knappast snacka om ”drev” och att uppföra sig ”obehagligt”. Och ja: det har hänt mig också…

 4. En jättebra sammanställning av Ann – reversed journalism. Ivan Björns kommentarer var också mycket träffande.

  Nej@ Gör de ingen granskning av nyheter från TT? De publicerar väl inte all skit därifrån ?

  Massmedia verkar ha hakat upp sig på att elöverkänslighet inte är en erkänd sjukdom. De har mörkat att elöverkänslighet varit erkänt som ett funktionshinder i 20 år. Drevet är ett intolerant angrepp på funktionshindrade. Är sådant tillåtet?

  Socialstyrelsen räknar med att 3% eller ca 300 000 av befolkningen lider av elöverkänslighet. Det hade därför varit på sin plats om man låtit några av dessa komma till tals och berätta sina livshistorier.

  Här finns ett enormt stort forskningsmaterial att ta sig an. Frågan är om våra makthavare vågar satsa medel – kanske lättare att ge föreningar lite kaffepengar och hoppas att det stannar därvid?

 5. ”Nej” skrev (27 Jan, 2015 kl 20:40):

  ”Ni vet att många tidningar har automatisk publicering av t.ex nyheter från TT via exempelvis RSS-flöde? Därav samma tid på artikeln som publiceringen hos TT. Detta händer många gånget varje dag och är ingen samordnad konspiration.”

  Jag tror inte alla är medvetna om att RSS-flöden kan ge skenet av samordning. Men det spelar ingen roll att det förekommer RSS-flöden det är en ändå en i mina ögon en tydlig samordning och mycket mer än att diverse medier bara ”hakar på”.

  Titta framför allt på hur förstå-sig-på’are poppar upp i TV och radio i snabb följd, i en så snabb följd att dessa måste ha blivit informerade några dagar innan de dök upp. Man bokar liksom inte in folk samma dag. Även valet av förstå-sig-på’are är så typiskt, flera viktigpettrar från VoF som inte ens är experter på de ämnen de ska uttala sig om.

 6. Tack för sammanställningen! Vi vet att ca 70% av alla nyheter är skapade av någon intresseorganisation och lobbade in i media. Journalister kontrollerar inte nyheterna då de inte har tid med det. Undrar vem som betalade och organiserade denna nyhet och hur planeringen gick till? Finns det några bevis för detta eller råkade det bara bli så här?

 7. Här en belysande studie: http-//apps.fcc.gov/ecfs/document/view?id=7521102473.pdf
  Men våra läkare och berörda myndigheter drabbas väl plötsligt av ”bristande läsförståelse” just i detta område.

 8. Det har varit det ena ‘journalistiska’ drevet efter det andra sedan före jul och varje gång är det attacker som har att göra med naturlig bot eller dem som behöver det.

  För mig är det valfrihet som är det viktiga i sammanhanget och jag anser att, oavsett om det finns ett namn på sjukdomen eller symptomen, måste rätten till stöd (även ekonomiskt) och att kunna välja den behandling man föredrar finnas – utan påhopp av dem med annan åsikt.

  Hela den här ovetenskapliga ‘cirkusen’ som pågår handlar helt enkelt om att fasa ut mänskliga rättigheter. Dem måste man värna om i ett demokratiskt samhälle – som ju Sverige faktiskt fortfarande är ..hoppas jag.

 9. Jag märker att det saknas en viss grundläggande kunskap om hur arbetet går till på en redaktion. Att TT:s texter publiceras samtidigt är för att det skickas ut samtidigt till alla redaktioner …..

 10. Ragne hittade inte artikeln som du ref till. Däremot hittade jag en annan mycket intressant artikel ”Factors that Influence Your Susceptibility to EMF Damage”.

  Här refereras till forskningsresultat som visar att vissa människor bl a pga gener, kroppsvikt, bentäthet, vattenmängd och elektrolytnivåer har högre risk att få negativa medicinska effekter av EMF-strålning än andra.

  EMF-strålning bryter bl a ned kalket i våra kroppar, skadar hjärnfunktionen och orsakar ADHD-liknande beteende. Har man dessutom tungmetaller i hjärnan fungerar dessa som mikrosändare som såväl koncentrerar som ökar mottagligheten för EMF. Än större risk om man dessutom har metallimplantat och/eller amalgamfyllningar som drar till sig mikrovågor från mobiler och andra strålande källor.

  Det här borde väl vara intressant för forskare att sätta tänderna i? Medicinska undersökningar baserade i naturvetenskapliga mätmetoder av ovan beskrivna kroppsdata skulle kunna sätta siffror – hårddata – på elöverkänsliga människors medicinska kondition.

  Har verkligen forskare mätt rätt data tidigare när de avfärdat elöverkänslighet som ”hjärnspöken”?

  http://apps.fcc.gov/ecfs/document/view?id=7022131161

 11. Alla TT:s texter hamnar ju inte per automatik i tidningar väl? Att någon typ av sortering äger rum är väl ändå rimligt att anta? Alla tidningar har ju inte samma färg där vissa TT-nyheter kanske passar mer i handsken än andra som då blir då opublicerade.

  Eftersom du verkar ha journalistisk insyn skulle det ha varit intressant om du även kommenterat redaktörens uppgifter om ”förstå-sig-på’are (som) poppar upp i TV och radio i snabb följd, i en så snabb följd att dessa måste ha blivit informerade några dagar innan de dök upp.”

  En närläsning av fakta visar att det finns skevande händelser som indikerar att nyhetens spridning inte bara var ett utslag ”by happening”. Nyheten är alldeles egentligen för liten ”i sig” för att få en nästan skogsbrandsliknande spridning.

  För vilka grupper är elöverkänslighet ett hett ”to hot to handle” ämne? Jo, för mobilindustrin, investerare, exportrådet och lobbyister m fl.

  Det skulle vara intressant att detaljstudera Sydsvenskans hållning i frågor som rör elöverkänslighet. Sydsvenskan ägs av Bonnier som har stora digitala affärsintressen.
  Tidningen täcker också ett stort område i Skåne, vilket bl a inkluderar Lund. För en tid sedan hade de en artikel om framtiden för mobilindustrin där Lund ska bli ett nav. En f d före detta global teknisk direktör på Sony Ericsson kommentar var: ”Det är ett jävla bra initiativ”.

  Hur jävla bra kan det då vara att publicera artiklar som berättar om elöverkänsligas helvete med EMF-strålning?

  http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/framtiden-for-mobilindustrin/

 12. ”Ondskans sambandcentral till samtliga konspirerande redaktioner! Synchronize wathes. Publicera konspiratoriskt artikel om… 3… 2… 1… 0!

  *Rassel och pling*

  NT Norrköpings Tidningar Malmö, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  Corren Malmö, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  Västerviks-Tidningen, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  Piteå-Tidningen, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  Kyrkans Tidning Publicerad, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  Västerbottens-Kuriren, kl 07:11: Miljonbidrag till elöverkänsliga
  …”

  …eller använder lejonparten av media-Sverige stödsystem, framförallt det eminenta Open Content, som gör det möjligt för redaktioner att byta eller dela nyheter med varandra på ett smidigt sätt. Med tanke på att flera tidningar har samma ägare och mediahus som driver dem är stödsystemen inte bara ett sätt att låta nyhetstext flöda mellan redationerna på ett sätt som fungerar bra; nyheterna är tillsammans med foton, illustrationer och metainformation delade mellan redaktionerna, inte minst med tanke på att de ofta trycks på papper efter samma grafiska riktlinjer.

  Så, ondskefull konspiration och drev, eller, rationellt utfört dagligt arbete? Jag lutar åt det senare. Var är annars de höjda rösterna och sammanställningarna för andra nyheter som publiceras samma dag och klockslag?

 13. Svar till Mikael Svanholm den 30 Jan, 2015 kl 15:17 ovan.

  Även om jag tycker att du på ett otroligt tröttsamt sätt drar upp det gamla utnötta konspirationsargumentet har du självklart rätt i att dagens redaktioner använder open content, syndikeringar, RSS-flöden (RSS som tex NewsVoice använder), men det betyder även att redaktionerna som ändå består av ett antal yrkesverksamma journalister inte väljer sina nyheter utan enbart utgår från att tex allt från TT är korrekt.

  Man måste även komma ihåg att de större rikstäckande och regionala medierna på ett spöklikt sätt verkar dela samma konsensus om vad som är sant. Så det behövs ingen konspiration enbart ett slött ointelligent likatyckande för att få en ”samordnande” effekt, även om jag tror att just drevet mot elöverkänsliga var koordinerat.

  Var det inte journalistens roll att denne är:

  …en medlare och översättare mellan allmänheten och de som formar världen eftersom allmänheten kan ha svårt att ta till sig den växande mängden informationen i dagens samhälle och att de därför behövde hjälp med att sortera och filtrera nyheterna. Källa: Lippmann (1889-1974) Läs mer

 14. Jag har fem barnbarn yngre än 13 år – som är flitiga användare av trådlös teknik. Vill det sig illa så kan 1-2 av dessa – p g a trådlös teknik – ha diagnosen Alzheimers sjukdom och/eller demens när dom är 20-30 år unga.

  Jag kan bara innerligt hoppas på att jag har fel i det – men efter att ha fördjupat mig i ämnet på nätet sedan 2007 – så förefaller det ej vara utopiskt. Mitt faktasamlande om den trådlösa tekniken finns på min blogg här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here