5 KOMMENTARER

 1. Vi har mycket att skämmas för när det gäller vapenkontrakten med Saudi. Hade de privata intressena varit lika konstruktiva på Algernons tid hade han inte behövt dö.. Nu för tiden är vi piskade att tro på den förskönande bilden av Saudi som en vacker jämlik demokrati, där bara fattigt folk likt i Sverige saknar rättigheter. På den senare punkten har Sverige bättrat sig och infört alltmer sociala försämringar för det stora flertalet svenskar, främst med hjälp av Alliansen och SD. Vapenkontrakt kostar och man blir kanske hemskt lik dem man umgås med.

  Ett Rödluvan 2.0 för Yemen är onekligen verklighetens eget sätt att överträffa diktens. Vi måtte tillsammans med övriga Brothers in Arms exportera avlyssningsteknik, spårningsteknik, så att så få fredsivrare blir kvar i Yemen och ställer till problem med den demokratiska Agendan. Den gamla förtryckartekniken att likt nassarna ta andan ur motstånd och visa var det explosiva skåpet passar bäst skäms inte för sig som det fatala exemplet det utgör. Även dåliga, usla metoder för demokrati har en charm som lockar modernt likasinnade.. Det fungerade i Libyen och i Syrien ser freden ut som det jobbigaste alternativet. Kriget mot IS hade sådan framgång att det kunde fortsatt till inte en sten stod på sten i hela Syrien medan den usle Ryssen förstörde förstörelsen på en månad. När nu väst till slut förstått vem som var Syriens och folkets fiende vill man inte vara sämre och försöker hindra ryssen från att vinna poäng.

  Kommentaren blev längre än önskat och skrevs ut i sin helhet hemma istället. http://wp.me/p1zCpc-7kgp

 2. Dubbelmoral av politikerna. Vi borde genast ta hit så många barn som möjligt från Yemen så att de kan känna sig trygga. Det är inte särskilt humant av politikerna att låta de bli offer för svensk vapenindustri. Kostnaden för deras uppehälle kan tas direkt från skatteintäkterna från exporten av radarsystem och krigsmateriel.

  På CIA:s sida över länder och deras naturresurser har de listat olja som Yemens främsta naturtillgång. Över 50% av befolkningen livnär sig på jordbruk. Kanske är det här som är Yemens största brist? IMF och världsbanken har varit i landet och stö(r)ttat ekonomin. Snart presenteras väl Yemen som ett lyckat land när de enbart producerar cash-crops som tobak och genmodifierade produkter – majs?

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2111.html

 3. Politisk dubbelmoral. Vi borde erbjuda barn ifrån Yemen en fristad i landet så att de inte faller offer för svensk vapenexport. Kostnaderna tas naturligtvis från skatten på den luckrativa exporten av vapensystem och krigsmateriel.

  CIA har listat alla länders råvaror (antagligen för att veta vilka man ska attackera för ”demokratins skull”). Yemens främsta råvara är olja, vilket står för över 80% av landets inkomster. IMF och världsbanken har lånat pengar till Yemen och vill självklart ha valuta för sina investeringar.

  Sverige är ett imperialistiskt land. Man förstår att Sverige (som även ger bidrag till IMF och världsbanken) gärna vill stötta Saudiarabien. Drömmen är att Yemen så snart som möjligt blir ”demokratiserat”/kapat av väst för att leverera snabba cash till investerarna. Det får naturligtvis inte finnas några nationella intressen som ska få lov att styra äganderätten till landets exploateringsbara råvaror i fel riktning.

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2111.html

  Är det här ett tidigt TTIP-liknande avtal som Sverige upprättat med Yemen? Hur mycket pengar har de att kräva för krigsskadade investeringar? http://www.regeringen.se/contentassets/b03b40bb43294303903f971c54eb74ec/so-1983110

 4. @Birgitta Visserligen har Sverige gjort fel som sålt vapen till Saudiarabien, men du får allt förklara varför massinvandring av skäggiga barn från Yemens koranskolor skulle vara en passande lösning? Vore det inte mer lämpligt att de tar på sig rörbomber och hälsar på hos det Saudiska kungahuset så att de får 72 jungfrur istället?

 5. Är inte ”skäggiga barn från Yemen” en vrångbild eftersom det ser ut som om Sveriges vapenexport gynnar Saudis vilja att om inte exportera skäggiga barn till Yemen så skapa fler där.

  Var ska Wahabismen – från de mörkaste hörnen av religionen, ta vägen om inte till Yemen? Det gick ju så bra i Bosnien-Herzegovina att tvinga föräldralösa barn, att man kan tro att Saudi sponsrade kriget mot Muslimerna. I alla fall hade de likt hela världens Judar fel åsikt om hemtrakternas trygghet och skydd… Det är ju inte alls bra för förtrycket att människor i olika tro och religioner känner sig nöjda och trygga, där de är eller dit de flytt och etablerat sig.. Stå inte Judisk intellektualism i motsatsförhållande till förtryckets, precis som för muslimskt? Givetvis stå kristendomen och demokratin på tur, vilket SD tagit på sig ansvaret att urholka på samma sätt som skäggen vill.

  Så visst vill Sverige hjälpa Saudi att skrämma, förtrycka sina värsta avarter av demokratiskt tänkande fredliga muslimer i Sverige. Dessutom har kapitalets intressen lyckats värva SD att björnkrama alla inkommande och misstänkliggöra dem som terrorister, parasiter, erövrare, folkmördare, svartfötter, pedofiler, våldtäktmän osv..

  Infowars Fascist Inc beskriver hur förtrycket från ovan iklätt sig stackars kapitalisters kostymer och har sina koppel satelliter politiska ytterlighetspartier över hela världa.. http://infowarproductions.com/fascism_inc/

  En längre intervju med filmmakaren Aris Xatzistefanou till DebOcracy, Catastroika, Fascist Inc. http://www.etc.se/utrikes/det-ar-ett-val-eller-emot-misar Den enda webbplats xxxyyyzzz.se som skrivit om filmmakaren.

  I Sverige har Alliansen, Neoliberalerna med blint stöd av Sd, bombat skolor, vård och omsorg i åratal utan någon av dem reagerat. Särskilt inte SD som ansett att bara invandringen minskade så skulle skolornas, vårdens och omsorgens anorexi inte vara ett problem.. Skägg växer alltså inom SD alltid på bekostnad av förståndet. Dessutom påhängda en andlig burka kan man låtsas blind för vad som helst.. Ursäkter har inga gränser medan partiet envist kallar sig svenskt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here