8 KOMMENTARER

 1. Mycket bra analys av redaktören! Jag funderar på om svenska politikers undfallenhet beror på korruption och ondska eller om de faktiskt är okunniga och korkade och tror att de gör bra saker. Nu känner jag inga politiker på Hultgvists nivå, men på lägre poster så är min bild att de flesta drivs av en vilja och en tro på att det de gör är för allas bästa, men saknar förmågan att se den stora bilden och har också fantastiskt svårt att tänka logiskt och kritiskt. Vidare är de offer för grupptänkande. Partipolitiken ger verkligen inget utrymme för självständigt tänkande.

 2. Om svenska folket reser sig upp och kastar ut dagens korrupta politiker, finns stor risk att NATO anfaller Sverige för att ”bevara demokratin”. De kommer att se folkets vilja som ett utslag av kommunism.

  Gud bevare vårt land.

 3. Majoriteten svenska medborgare tycks inte våga utmana de byråkrater vilka tycks tolka sina regelverk i enlighet med vad ledande inom samma skrå beslutat skall gälla!!!

  Bakom stängda dörrar, där hållhakar och armkrokar troligen anger hur rättningen i leden skall ordnas – för att inte störa den ordning makten tänkt sig!

  Oavsett vad som fastställts i det egna landets lagstiftning eller enligt vad EU-domstolen fastställt skulle gälla även i Sverige!

  – OBS! Något den svenska regeringen skriftligen erkänt att Sverige helt skulle efterleva! Men detta brydde sig inte Försäkringskassans generaldirektör om! Som belöning fick han tydligen bli vår nuvarande rikspolischef … Varför fick han annars det jobbet trots allt som hänt där? Expressens avslöjanden gjorde ju ingen nytta …

  I programmet AXESS är den stående repliken innan nästa programpunkt startar: ”Vem är det som styr, över dem som styr?”

  Bättre kunde inte frågan formuleras om hur ”makten” fungerar i vårt land …!

  Det är naturligtvis de stora företagen med sina enorma förmögenheter, vilka styr det mesta i vårt samhälle – oavsett vilken fråga det än gäller, eller vilken regering som än påstås regera landet!

  Vilka ledande politiker, när dennes karriär är över, återfinns inte senare hos ledande företag?

  Vilken karriär gjorde inte t ex förre Socialministern Göran Hägglund? – Fler liknande förlopp finns säkert… Hur var det med Maud Olofsson och Vattenfalls miljardförluster …

  Hur är det med våra s k ”oberoende” myndigheter, när t ex Socialstyrelsens Vetenskapliga Råd till viss del får sin lön från den verksamhet de skulle kontrollera? Var det inte så det gick till hos Socialstyrelsens Folkhälsomyndighet? Liknande historier finns säkert hos andra av våra myndigheter!!! Livsmedelsverket, läkemedelsverket, Skogsstyrelsen …

  Efterbetalning för tidigare gjorda tjänster nämns av och till … men det har aldrig lett fram till vare sig en riktig debatt eller djupare granskning … !!!

  Vilka formulerar lagtexterna medborgarna senare tvingas följa? – – – Följ pengarnas vägar, så förstår Du nog allt så mycket bättre om hur det går till i fosterlandets toppar…!

  Vilka betalar annonserna i Bonniers och Schibstedts tidningar och TVprogram? Då vet Du vilka som styr våra liv …

  Oberoende journalister finns knappast! De flesta tycks arbeta åt bemanningsföretag och riskerar att snabbt bli arbetslösa om fel budskap skulle råka bli publicerade! Skulle ens Peter Wolodarski på DN ha jobbet kvar om fel frågor och svar skulle levereras där ….???

  Med vilken medicinsk sakkunskap dömer svenska domarkår när sådana frågor avgörs?

  Raden obesvarade frågor kan säkert göras hur lång som helst – men till att få dem besvarade duger knappast ”Uppdrag Granskning”!

 4. @martin Gustavsson. Vilka förslag till agerande har Du? När det inte hjälper att påpeka för aktuella myndigheter, eller klagar till Justitiedepartementet eller JO händer ändå ingenting. När inte ledande dagstidningar tar in debattartiklar, Uppdrag Granskning inget gör – utan snarast har ställt sig på den sida i debatten där man har felat och manipulerat?

  När Rättsliga och Vetenskapliga Råd tycks strunta i att följa regelverken – så står den klagande vid en stängd och låst dörr ..

  Hur agerar den missnöjde då??? Vilket gott alternativ föreslår Du då?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here