84 KOMMENTARER

 1. Jag blir mållös av det Staffan Heimerson skriver, vilket gått mig förbi. Blir ledsen när jag ser hur han uttrycker sig. Hur kan Aftonbladet acceptera detta? Inte konstigt att näthatet florerar som aldrig förr när etablerad media sjunker så lågt.

 2. Putin är en skönhet om man jämför med Staffan H:s rödmosiga grisnylle! Man skäms som svensk över hur både politiker och journalister beter sig. Sverige är faktiskt inte bäst i världen. Lång därifrån…

 3. Jag skulle gärna skriva under denna artikel också. Har med stigande förfäran läst den rent motbjudande och intensiva hetskampanjen som nått bottennivåer i svensk dagspress. Var finns objektiviteten? Var finns den kritiska granskningen av USA och NATO? En stor anledning (tillsammans med övrig motbjudande krigsmaterielpropaganda för Saab) till att vi sade upp vår prenumeration på SvD.

 4. Det kalla kriget som USA har blåst upp så framgångsrikt i 50-talet har aldrig slutat. Det har bara tagit ett litet paus och i början av 2000-talet började blåsa upp ordentligt. Idag är det orkanvindar som blåser mot den ryska björnen från USA och även från västeuropa.
  Putin är som en schackspelare av världsklass. Han fattar spelreglerna, beräknar konsekvenser, strategier och inväntar orkanvindarna med den största möjliga lugn.
  För 2 år sedan har Ryssland gett sig in i ett effektiv informationskrig mot den ensidiga väst/USA kontrollerade propagandamaskineriet. Idag läser folk i hela världen den ryska ståndpunket om alla händelser dock från ett annat vinkel.
  Alla vet att Ukraina var en USA understödd stadskupp, att Syrien utsatt för en false-flag. Att Turkiet är det smutsigaste aktören och har varit länge i alla konflikter i mellanöstern.

  Jag förstår att västvärlden behöver agressivare Propaganda mot Ryssland än någonsin tidigare. Onda makter som ägde våra tankar, åsikter har Ingen ensamrätt längre till dessa……Indoktrineringen med den ”enda” sanning” är -som är mest effektivast att fördumma människor- förhoppningsvis snart borta med Staffan H och alla de andra som har prostituerat sin själ i ”medias” namn….

 5. STAFFAN Heimersson ondgör sig över Putins utseende. Vad som driver honom är förstås att han svalt den antiryska propagandan med krok, lina , och sänke. I sin inbillade klokhet ser han som sin skyldighet att varna Sverige för Putins lömska planer. April april din dumma sill….

 6. Om fler svenskar hade släktforskat (som en familjemedlem till mig gör) hade de också funnit ut att det är väldigt många svenskar som har ryska anor. Jag är stolt över mina RYSKA, Norska, Tyska, Danska, Franska, Finska, Vallonska, Skotska, etc. förfäder!!

  Liksom alla andra var jag också livrädd för ryssen på 50-talet. Det var förstås ‘storebror’ redan då som genom svensk gammelmedia underblåste rädslan för ‘den lede fi’ som det hette.

  Make love not war! Tänk om folk kunde fatta att Vi Är Alla ETT!!
  Tack på förhand Torbjörn, för att du sätter upp mitt namn på listan.

  ‘Olga’ 🙂

 7. Skilj mellan Ryssland och dess styre å ena sidan och ryssar och deras kultur å andra sidan. Jag läste nyligen om Krig och Fred och är nu på slutet av omläsning av Anna Karenina. Båda visar långvarig anpassning till en överhet som från tsardöme gått via Sovjet till nuvarande Putin-styre. Gogols ”Revisorn” och Solsjenitsyns ”Den första kretsen” visar samma sak.

 8. Lyssnade igår på ett föredrag med prof. Elena Namli, Centrum för Rysslandsstudier i Uppsala. Mycket intressant och väl balanserat med information och analys av detta stora komplexa land. Hon tryckte särskilt på att Ryssland är en federation, och det skiljer sig markant från länder som de nordiska.

  Den enögda ryss-demoniseringen som pågår är ytterst farlig och kan leda till krig mycket snart.

  Att tvinga in Sverige i NATO, mot folkets vilja, kan leda allvarliga konfrontationer.

  Sätt upp mig på listan.

 9. Sätt upp mig på listan!

  ”Hur kan Aftonbladet acceptera detta?” frågar sig Pål.
  ”Var finns objektiviteten? Var finns den kritiska granskningen av USA och NATO?” frågar sig Mona Nilsson

  Det är ett symptom på att massmedia och dess presstituerade har panik. Svensk massmedias köpta journalister är livrädda att ingen vill läsa och de måste lyda de amerikanska ägarna, vilka har en emotionell intelligens i nivå med Ariel Sharon och en intellektuell skärpa i nivå med Donald Trump.

  Ad hominem-argument roar och vilseleder de okunniga och säljer lösnummer. De som uppför sig vetenskapligt och erbjuder ett demokratiskt alternativ och någorlunda respekt för FNs regler, likt Putin, bespottas.

  Vi har att göra med psykopater, fega kräkmedel och okunniga människor som läser deras skit.

  Det är inte smickrande för läsaren, den som klickar eller den som länkar. Den som gör det kan liknas vid en torsk. Journalisten kan i detta fall liknas vid en hora med ”rödmosigt grisnylle” (enligt Conny) och ägarna är således sutenörerna.

  Sutenörerna sitter på Wall street och samverkar med världens mest kriminella företag någonsin.

  Gör rätt! Ge dem ingenting! Ge allt till alternativ media! Den förtjänar oftast uppmärksamhet.

 10. Skilj INTE mellan Ryssland och dess styre, vi är människor med samma historiska och kulturella bakgrund, har vuxit upp med ryska skönlitteraturen, respekterar vårt historiska och kulturella arv. Putin är ingen utomjording utan en av oss ryssar, dessutom med stöd av 86% av folket. Skulle vara konstigt att skilja Löfven från svenska folkets Strindberg och Bergman.
  Jag skriver under.

 11. Jag kräver att Sverige Radio ger minst lika mycket tid åt icke främlingsfientliga röster för att debattera svenska synpunkter på omvärlden som de ger till främlingsfientliga. Det är ett tydligt brott mot yttrandefriheten att aktivt motverka saklighet och främja främlingsfientliga röster. Sätt upp mig på listan.

 12. Ett ryskt ordspråk säger: -Dra inte svärd mot en lus. Och lusen är svensk media som öppet visar sin okunnighet och dumhet. Vakna svenskar dissar media och granskar kritiskt. Just det som vi äldre lärde oss i skolan.

 13. Visste inte att Staffan Heimersson var nån slags nazist.
  Der Sturmer’s redaktion skulle inte kunnat överträffa hans svada.
  Hur skriver man på listan?

 14. Rackarns enögd, köpt och hjärntvättad media vi är drabbade av! Skriv upp mig också! Tack för en bra artikel!

 15. Om det fortsätter så då kommer en dag när ingen i Sverige kan höja sin röst, då har vi ingen yttrandefrihet och demokrati heller. Sverige fördärvar sin rykte, Sverige fördärvar sig. Självklart skriver jag under.

 16. Hetsen mot Ryssland har granskats i denna artikel. Där tas en del att det som funnits i svensk press och SVT/SR under senare år upp. http://www.synapze.se/?link=article&key=15394 Heimerson är rent löjlig i sin hets och det togs inte upp alls i den artikeln. Moderaten Hirdman utpekas som en aktiv putinist. Symtomatiskt för en falsk agitator är att paraden i Moskva 2015 omtalas som att ”Det var regikonst i Goebbels och Riefenstahls anda”, men den som hölls 2005 när flera västledare deltog benämndes på detta neutrala sätt: ”… firades segerdagen”.

 17. Sveriges journalister har tydligen totalt förlorat greppet, etiken, stilen.Är det sådan här dynga som är normen nu ? Hur i ——- kan ansvarig utgivare av tidningen släppa igenom något sådant här ! Kan journalister bete sig som grisar och det är helt OK ? Och elöverkänsliga beskrivs i media som :” Kalvar med två huvuden”, och ”Tefatsnoja i ny skrud.” Detta och Heimersons minst sagt smaklösa uttalande, borde åtalas och dessa journalister och ansvariga utgivare,få yrkesförbud samt åtalas för grov kränkning. Putin framstår mer och mer som ett ljus i mörkret. Han vägrar GMO och är emot allt som kan förgifta folk. Har sett honom i intervjuer och han talar om att till varje pris ha en fredlig och balanserad relation till USA. Nä USA skall ha igång ett krig för att boosta sin ekonomi, och vi skall bli buffert/kanonmat eftersom de uppenbarligen tänker placera NATOs kärnvapen här på våran mark. Kanske dags att emigrera till Ryssland…

 18. Jag skriver under! Måttet är rågat! Hyckleriet i vissa kretsar är MONUMENTALT! Se i övrigt min delning och FB- kommentar!
  Anders Engqvist

 19. Heimersson inbillar sig att Jeltsins Catastroika var något bra… Vi får väl ett bra mått på hur västvärlden gynnat fattigdomens utbredning för sin egen vinnings skull.. De gamla kolonialtakterna sitter i.

  Ellsberg skulle känna igen tongångarna från sitt eget land..

  Kissinger skulle känna igen sina Svenska nyliberalers metalliska klang.. Anything goes as long it has gain….

  Nickar stillatigande åt att bli addad i listan..

 20. Bifoga gärna mitt namn också.

  Under många år har jag prenumererat på VLT (Vestmanlands läns tidning) som jag tycker om att läsa till min frukost. Tyvärr förstör ledarsidans Nato-propaganda och rysshets ofta detta nöje.
  Så det blir till att säga upp denna prenumeration.

  Sverige är redan indraget i kriget i Afghanistan och medverkade till den vidriga förstörelsen av Libyen – ska dessa hökar nu tillåtas att även ta kriget till vårt land.!?

 21. Länge sedan jag använde svenska medier, plågsamt att bli påmind.
  Putin framstår som den ende statsmannen i sikte, bra för ryssarna och bra för oss, om vi inte klantar till det..

  Jag skriver på.

 22. Jag hinner tyvärr inte med att skapa en röd lista på journalister som propaganderar för ryss- och Putin-hat. Det är dock fritt fram för någon som har tiden att sätta samman en sådan lista, med journalister och exempel på vad dessa skrivit.

 23. Efter att ha trålat runt lite på ”netet” om jihadistinvasionen till bl.a. Sverige, så är frågan den, om nu det är en verklig trojan och alla dessa invatörer får vapen i hand, vad skall vi andra göra då? Har de dessutom fått svenskt pass och har vapen i hand och etniska svenskar/kristna utsätts för brutaliteter, vad gäller då? Ringa polisen – löjligt!! Försvaret(?) får ju inte strida mot civilsamhället.
  Om 15K vapenföra män får t.ex. de vapen som lastats på M/S Whiskey trio (just nu utanför Alger) och vi andra har ingenting förutom sympati att försvara oss med. Vad gäller?? Vi gammelsvenskar har då ingenting med att hävda vårt arv. Tolgfors och Enström kan ju ge oss svaret?
  Då har vi bara Ryssland kvar till ev. hjälp om de nu vill bry sig överhuvudtaget.

 24. Samma tankespår har påtalats i ett inlägg ”Det fina minglets rasism” på Nyhetsbanken för några år sedan. Se här:
  http://www.nyhetsbanken.se/news/view.asp?ID=1148

  Finrumsrasismen är väletablerad i Sverige. Åtminstone sedan Bosnienkrigets dagar! Om serber har länge vad som helst kunnat sägas, utan all källkritisk granskning. Bara det varit tillräckligt negativt. För att återknyta till blogginlägget: Staffan Heimerson utmärkte sig redan på 90-talet – som ”korrespondent” för Public Service, medan han satt på ett hotellrum i Sarajevo för att rakt upp och ned återge den bosnienmuslimske ledarens kommunikéer – utan att väga upp det hela med att besöka serbiska områden för att återge hur man såg på läget där.

  Vi är uppfostrade med att massmedierna tydligt skiljer på åsikter och nyheter. Nu visar sig den förskönade bilden bryta samman med internets utveckling. Följden blir då att etablissemanget i stället ställer krav på censur, med en täckmantel om ”certifierade nyheter”.

  Det må så vara att de privatägda medierna skalar ned sig till att ha en enda uppgift, att främja de egna ägarnas intressen, men att ”public service” med sitt allsidighetskrav så fullständigt kan nonchalera sitt uppdrag är obegripligt. Medan granskningsnämnden sussar sött och enbart fungerar som en alibiinstitution, i avsaknad av all anständighet.

 25. StaffanHeimersson har sedan länge avslöjat sig som den propagandist (välbetald) han är och vi vet för vad och för vem……!

 26. Ytterst välformulerat Jan Hagberg. Det känns hoppfullt när det dyker upp vettiga människor som kan agera motvikt mot all smörja som verkar tävla om att slå lågvattenmärkesrekord…

 27. Det ligger mycket visdom i orden: Ingenting ont som inte har något gott med sig. Bra att påminna sig när man kan läsa något så undermåligt som Staffan Heimerssons erbarmliga uttalande. Det är motbjudande och avskyvärt för varje intellektuellt hederlig människa. Det som är bra är dock att han är en representant för den ”etablerade journalistiken”, och bidrar därmed till att avslöja vilken låg nivå den håller. Jag kommer aldrig mer att läsa den tidningen! Och ingen annan ”blaska” heller. Nå, tack vare honom blir man medveten om att man inte riskerar att missa något genom att avstå från att läsa den. Framför allt vill man inte känna sig underskattad som läsare. Därmed vinner jag tid och energi som jag kan ägna åt annat – intressantare och viktigare – att läsa, t ex News Voice.

 28. Skriver också på. Gärna med STORA BOKSTÄVER.

  Det är f.ö. dags att sluta vädja till msm om bot o bättring.
  Det är dags att inse att dom är folkets fiender och behandla dom därefter.

 29. Sedan kunde gott mainstreammedia slippa bli förknippade med modeordets förförande dress och kallas malströmsmedia i och med att de drar ju faktiskt med oss i många fördärv varav NATO är ett i raden.

 30. Ganska ironiskt att vi hela tiden beskyller ryssarna för ”Statskontrollerad Media”

 31. Jag skriver under med glädje! Glad även att så många människor inser vilken nolla Staffan Heimersson är. Det finns hopp!

 32. Jag håller med Sieger till 100 procent!
  Sätt gärna mitt namn på den listan.

 33. Jag hyser den största respekten för Putin. Det är en världsledare utan dess like. Han har endast sina medborgares bästa för ögonen. Ett föredöme. Jag är så trött på att spion-stämpeln och demoniseringen finns kvar. De dagarna är över. Putin vet vad han gör.

 34. Victor. Självklart får man kritisera Putin, men ämnet i artikeln är ryss- och Putinhatet. Om du vill kritisera Putin inkom helst med en debattartikel om det så kan läsarna debattera innehållet i den.

 35. ”Jan Milld says:
  15 Mar, 2016 at 23:17
  Skriver också under!”

  Jaha, Jan Milld har nu också visat sympati med Putin och Ryssland. Ska vi titta lite på var denna person hämtar sin skåpmat?
  http://www.janmilld.wordpress.com/2014/09/11/signalrosta
  ”För min egen del kommer dock riksdagsrösten att gå till Svenskarnas Parti – också där som en ”signalröst”.”

 36. Vill absolut signera!
  Blir illamående av alla lögner som sprids via medierna. Riktigt lågvattenmärke! Amerikansk propaganda när den är som sämst! Det ofattbara är att folk sväljer det slemmiga betet.
  Tur att det finns alternativ! Tack Torbjörn!

 37. Ja, det här vill jag skriva under. Det är en skam med dessa lögnare och krigshetsande dumhuvuden.
  De är farliga för Europa.
  Som att det inte räcker med fyra nationer förstörda i Mellanöstern, utan nu ska de ha igång krig också med Ryssland..

 38. jag är med i svenskryska vänskapsförbundet
  jag skriver på för att främja till ökad förståelse om Rysslands folk!

 39. Det är en självklarhet att bidra med sitt namn. Skammen är stor, inte för mig, utan för alla de människor, som låter sig följas med att det vidriga drevet.

 40. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva den ensidighet i media som vi ser idag, och än mindre att svenska journalister skulle hetsa, både mot Ryssland och för krig.
  Mitt namn med på listan också – tack.

 41. efter att ha läst Heimersson står det klart i vilket läger han finns! Inte är den en journalist!
  För övrigt har de ryska kvinnor i bekantskapskretsen jag mött har varit kvinnor, medan svenska dito varit något helt annat än kvinnor, ibland snarare rent motbjudande någonting.
  Att propagera för krig mot Ryssland är ju hur korkat som helst, när det kan vara Sveriges största handelspartner. Och det i bara järnvägsräls och entreprenadmaskiner – se Silkesvägen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here