14 KOMMENTARER

 1. Bra sagt, Agneta! Att låta fakta tala för sig självt istället för en massa påståenden utan underlag är verkligen talande och utifrån detta är det ju för den normalbegåvade inte speciellt svårt att räkna ut varifrån det största krigshotet kommer.

 2. Tack Agneta! Oksanen behöver fakta, den fakta du nu tagit fram, så att hans krigsretorik inte står emotsagd.

 3. Oxanen är en konserverad produkt av NATO-cirkusen.den som lägger innehållet i snuskburken är garanterad en kulturhistorisk överraskning..

 4. Varför klarar inte Norberg i sin fredsiver av att tala om vad Ryssland gör och inte gör?

  Det här handlar om en ideologisk låsning där Norberg et al inte kan förhålla sig till att det som de uppfattar Marxismens arvtagare och världens beskyddare mot USAs imperialism i själva verket är de som bedriver en militär offensiv i Europa. Det är bara att titta på styrkeförhållandet i Baltikum till exempel, alltså att räkna hur många och vilka typer av förband som respektive sida ställer upp vid sina gränser. Ryssarna leder överlägset.

 5. Spännande inblick i fredsrörelsen! Några funderingar dock:

  På vilket sätt är Sydkorea ockuperat av USA? Landet är en demokrati, och man har folkligt och demokratiskt stöd för att USA har baser där. ”Ockupation” betyder att en stat dominerar/styr en annan suverän stat på den sistnämndes mark.

  Att det sker en uppbyggning av övningar och materiell i Östersjön, varför kommenterar du inte detta i relation till det faktum att Ryssland är en diktatur som har invaderat två grannländer de senaste tio åren? Hänger inte det ena ihop med det andra?

  Vänligen Oscar

 6. ”Dess södra del (Korea) styrs av USA:s marionettregimer den ena brutalare än den andra.” Hm, undra på då att sydkoreaner nu står i kö för att emigrera till Norr där fridens lijor blomstrar

 7. När Sovjet härskade och Baltikum hörde dit var iaf den militära närvaron där beskrivet som ett hot emot Sverige och vår militär gjorde ju allt för att bekräfta det för Sovjetmakten, även bakom regeringens rygg.

  Ubåtsjakten blir en blöt variant på samma tema och nu blir beskrivningen av Ryssens hot som ett slag i luften med den avtorkade handen.

  När Nu NATO besätter hela Baltikum och Norge och skickar manskap dit, leker stormaktskrig i Sverige så är ju det ett hot emot Moskva. Annars måste vi tro att vår militär ljugit hela tiden..

  Att NATO/MIK hellre vill ha terroristerna som betalt och beställt motstånd är ju både Syrien, Libyen och Irak ett synnerligen anmärkningsvärt bevis på eftersom utgången aldrig är till nackdel för Koalitionen. Dessutom kan man kosta på sig PR-kampanjer och videomaterial eftersom terroristerna skrämmer mer än kommunisterna gjort på länge.. Självklart kan ju inte världens mest kostsamma militära monster kosta på sig att få en värdig motståndare. Hur skulle det se ut för resten av världen…

  @ Oscar.
  Krims boende tog emot de Ryska ”invasionsstyrkorna” med öppna armar eftersom Kiev-regimen redan på sin väg dit hade massakrerat allt i sin väg… Hör du verkligen inte kanonerna?

  I valet på Krim fick alternativet Krim fritt från Ukraina ofantligt mer stöd än Amerikas 45. Det kan ju tyda på att Krims regim är mer legitim än Amerikas fyrtiofemte..

  Oppositionen mot Kiev växer i landet och Yanokovich konstaterade ju likt Svenska medborgare att Ukraina behövde inte EU. Europas tredje livsmedelsproducent behövde inte EU och om man inte tror att det stämmer kan vi ju se på vad EU inneburit inte bara för vår livsmedelsproduktion.. Hörs inte de kanonerna heller?

 8. Stämmer in i den mansdominerade blandade kören. Tack för att Du tillsammans med Kvinnor för Fred gör ett så grundligt och resolut arbete för vår käraste befolkning i Sverige och för Nordens.

 9. Att skriva om friheten i sydkorea, utan att jämföra med nordkorea visar på en fruktansvärd trångsynthet.

  Att skriva om baser som usa/nato har i sina medlemsländer, utan att visa på baser som ryssland har i andra länder är missvisande.

  Att skriva om övningar med 10000 soldater på nato sida, utan att nämna övningar med 100000 i ryssland, är idiotiskt.

  Jag tror inte Agneta är en idiot eller trångsynt. Hon är någonting mycket värre.

 10. @Oskar: Ingen skulle idag tveka på att kalla Tyskland för en demokrati. Men som sagt i artikeln finns det nästan 300 (!!!!!!) US-amerikanska mititärbaser i enbart Tyskland. Tyska finansministern har öppet sagt i ett möte med bankerna att Tyskland faktisk inte varit souverän sen Andra Världskriget. Då kan man ju undra vilken status Tyskland har idag. När du säger att Sydkorea är en souverän stat – vart är bevisen? Att någon av det politiska etablissmanget eller ännu värre, MSM media säger det, betyder inte, att det är sant. Och tar inte upp Wikipedia som källa – där finns det 2 väldigt avslöjande dokumentär om politisk censur i Wikipedia på tyska:https://www.youtube.com/watch?v=wHfiCX_YdgA och https://www.youtube.com/watch?v=llj87Z666gs. Den första filmen har mer än 490,000 personer sett och den andra kom för 3 dagar en och redan över 80.000 personer velat se den.
  Som tysk kan jag berätta för dig att folket inte vill att USA har baser i Tyskland och till exempel kör sina förödande dronkrig mot MÖ från basen i Rammstein. Men det tyska politiska etablissmanget och MSM media går USA´s ärenden och bryr sig inte ett dugg om vad folket tycker. Det går så långt att förbundskanslern Merkel sa att folket inte kan förvänta sig att löften förre ett val hålls efter valet.
  Du nämner också att Ryssland är en diktatur. Men Ryssland håller ju också val med olika kandidater precis som alla andra så kallade demokratier. Att detta är ett spel för gallerierna må vara så men det är det också i USA och ingen skulle komma på tanken att kalla USA en diktatur idag. Verkligheten ser annorlunda ut men det är en annan sak.
  Sen säger du att Ryssland har invaderat hela 2!!!! grannländer senaste tio åren. Utan vidare eftertanke kan man komma på minst 4 illegala krig USA är utlösare för och aktivt inblandat i senaste 10 åren: Lybien 2011, Ukraine 2014, Jemen 2015, och Syrien sen minst fem år. Och har vi inte ens börjat prata om alla andra krig förre 2007. Jag anser att USA idag är mycket farligare än Ryssland titta man på dessa fakta.
  @Johann: Agneta skriver ju att Ryssland har 20 (!!!!) baser ganska nära sina egna gränser. Snälla jämför denna siffra med 289 som endast finns i dagens Tyskland. När det gäller NATO-övningar: NATO´s övningar sker idag så nära som 150 km ifrån rysska gränsen. Snälla nämna bara ett exempel där en rysk övning sker eller skett lika nära inpå USA´s eller ett av NATO´s medlemsländer. Dessutom anser jag att dina personliga påhopp mot Agneta som person är mera än osmaklig och hör inte hemma i en diskussion.

 11. Att inte kunna berätta vad Putin gjort som inte redan USA och väst gjort är idiotiskt.

 12. Putin kan känna sig stolt över Agneta Norbergs inlägg samt kommentarerna efter artikeln. Tänk att gammelkommunister och SD lirar på samma planhalva, vem kunde tro det!!?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here